Gyurkity Péter

Itt a Meitu M6 és V4

A gyártó két új telefont mutatott be, amelyek két-két 21 megapixeles kamerával érkeznek.

A Meitu - amely nem összetévesztendő az egyre népszerűbb Meizu céggel - először tavaly ősszel szerepelt lapunk hasábjain, amikor bemutatták a V4 névre keresztelt okostelefont. Ez egy méretes szelfikamerával jelent meg, most azonban már be is futott a frissítés, amely egy másik típussal együtt jelenik meg.

Az új Meitu V4 ugyanezt a vonalat egészíti ki, hiszen a telefon megtartja az elődön látott két 21 megapixeles kamerát, amelyet egy kereken 5 hüvelykes AMOLED-érintőképernyő, 1080p felbontás, a nyolcmagos Helio P10 chip, 3 GB memória, 128 GB-os belső tároló, bőr hátlap, 2650 mAh-s akkumulátor, valamint 610 és 762 dollár közötti hivatalos ár egészít ki - ez utóbbi nyilván a pontos specifikációtól, valamint az említett speciális hátlaptól függ. A hangsúly jól látható módon továbbra is a képkészítésen van, így várhatóan a szelfi-rajongók körében lesz jelentős az érdeklődés.


A Meitu M6 ehhez képest ugyanezen kijelzőt, felbontást, valamint azonos chipet kínál, bár ez utóbbi itt már 2 GHz-es órajelen fut, de a 21 megapixeles kamerák párosa sem változik a hardveres listában. A 3 GB memóriához itt 64 GB-os belső tároló társul, miközben a megfelelő hangzásról a HiFi-technológia gondoskodik, az egyetlen fizikai gombba pedig ujjlenyomat-olvasót integráltak - az üzemidőt egy 2900 mAh-s akkumulátor biztosítja. A hivatalos ár Kínában 457 dollárnak felel meg.


A megjelenés mindkét esetben Kínában valósult eddig meg, arról nem esett szó, hogy a nemzetközi színtéren milyen menetrenddel számolhatunk.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • hungi #1
    Ott van a képeken hogy 2399 és 2599 yuan. Ezek pontosan 365 és 395 usd átváltva nem annyi, mint a cikkben. Olyan nehéz lenne utánaszámolni/nézni?