Ötvös Tibor

Vérszegény volt az EA Play

Az Electronic Arts megtartotta konferenciáját, az EA Play első napján, mely azonban nem volt olyan jó mint vártuk.

Alig pár perce ért véget az EA Play, melyet én személy szerint már nagyon vártam, hiszen a korábbi pletykák alapján reménykedtem egy Visceral-féle Star Wars prezentációban vagy egy Mercenaries 3 leleplezésben. Azonban mint kiderült csalódnom kellett és valójában semmi nagy meglepetés nem történt. Főleg úgy, hogy a prezentáció felét a Battlefield 1 töltötte ki. Mindenesetre haladjunk szépen sorban.

Két olyan alkotás volt ami azért kicsit megdobogtatta a szívemet. A Mass Effect: Andromeda kapcsán megtudhattunk pár érdekességet, de meglepő módon a megszokott CGI trailer helyett egy Fejlesztői naplóval körített videót kaptunk. Ebben sajnos viszonylag kevés a valódi információ és inkább a program fejlesztésére koncentrál (mily meglepő), de szerencsére kapunk azért pár jelenetet magából a játékból. Az biztos, hogy a Mako visszatér és a látottak alapján sokkal élvezetesebb formában mint az első részben. Nagyjából ennyi, minden másra még várni kell. De a megjelenés dátuma még nincs kitűzve.


A Titanfall 2-vel nem érdemes foglalkozni, hiszen éppen a rendezvény előtt kaptuk meg a szóló kampány előzetesét. A másik érdekes alkotás az idei év Unravel-je, a Fe, mely az EA Originals első alkotása. Az új vonal lényege, hogy az izgalmasabb független alkotásokat felkarolja a kiadó és segíti a megjelenést, de minden bejövő összeg a fejlesztőket illeti. A Zoink Games kapja az első lehetőséget és a látottak alapján érdekesnek tűnik a kék színvilággal operáló program.


Természetesen a sport-részleg sem maradhatott ki, így bemutatkozott a Fifa 17 (melynek szóló kampányával külön foglalkozunk majd) és a Madden NFL 17 sem. Utóbbi a Play the Moments lehetőséggel eléggé felgyorsítja a játékmenetét, hiszen csak a döntő pillanatokban kell beavatkoznunk a játékba, a többi időt szimulálja a program. A grafika persze sokat javul ismét és a rajongók számára bizonyára kötelező darab lesz idén is.

A Star Wars világgal kapcsolatosan sokat vártam, ám nagyot kellett csalódni. Bár több fejlesztői is dolgozik valamely alkotáson, de a mostani rendezvényen hivatalosan valójában semmit nem lepleztek le. Persze elárulta a kiadó, hogy a Battlefront 2-n a DiCE mellett a Jade Raymond vezette Motive Studios is dolgozik, a megjelenés pedig még várat magára. Ugyanakkor a Visceral Star Wars játéka is készül és pár másodpercnyi részletet láthattunk is belőle. Az biztos, hogy egy külső nézetes játék lesz, de nagyjából ennyi, hiszen a premierre 2018-ig várni kell.


Emellett Star Wars játékon dolgozik még a Respawn, a BioWare és a Criterion is, szóval a rajongók jócskán el lesznek látva. Végül pedig a Battlefield 1 vitte el a show hátralévő részét. A játék valóban izgalmasnak tűnik és a multi-rajongók bizonyára ujjongtak a 32v32 összecsapást látván. Mindenesetre a világháborús környezet nagy húzásnak tűnik és reméljük, hogy nem rontják el az alkotók. A Battlefield 1 október 21-én jelenik meg.


És ennyi volt, le is zárult az EA Play nagy konferenciája. Akad azért bőven hiányzó, hiszen például az új Need for Speed részről semmi nem hangzott el (persze kell valamit tartogatni a Gamescomra is), illetve a Dragon Age sem volt jelen a fesztiválon. És akkor a Command & Conquer-t már nem is említem. Megállapíthatjuk, hogy a korábban kikerült "meghívó" nem volt valós, az azon szereplő játékok közül csak a Mass Effect Andromeda volt kint, de rá számítottunk is.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • Sir Cryalot #3
    Hja, emlékszik még valaki mekkora botrány volt belőle pár évvel ezelőtt hogy mennyi ADD meg ADHD-st regisztrálnak USA-ban? Na , ők a hisztéria mániás low-hanging-fruit, amire vetődnek ezek a mammutok, az öpöl, meg az engribörc.
  • Sir Cryalot #2
    ...ezek a mammut cégek rámásztak az infantilis , hisztériával kilóra megvehető, szociopata, pixar meg szebbnapokat látott disney filmeken "felnőtt" grimaszolós vevőkörre, a versenyt meg nem szeretik, a mass effect andromeda tréler lényege: LESZGRIMASZ!
  • SupraMKIII #1
    Félve merem leírni, de az andromeda tetszik...

    Amitől félek, hogy most jön majd valami überokos idióta az EA-tól (van belőlük bőven) és kitalálja, hogy legyen inkább mégis Sims - Andromeda...