Ötvös Tibor

Az E3 nagy hiányzói


Az E3-on számos olyan játék volt kint, melyre sokan kíváncsiak ám jó pár távol maradt a show-tól.

Az idei E3 nem hozott túl nagy bejelentéseket és bár rengeteg program volt kint az expón, de mégis voltak olyan projektek, melyeket szívesen láttunk volna, ám erre nem kaptunk lehetőséget. Most ezen alkotásokat vesszük sorba és megpróbáljuk kitalálni, miért nem hozták el alkotásukat a fejlesztők.

The Last Guardian
Először a Sony egyik titokzatos programját vesszük elő, hiszen a The Last Guardian története talán a legérdekesebb. Pont a show kezdete előtt jelent meg az IGN orosz oldalán, hogy a játék fejlesztése leállt. Pár órával később a Sony egy hivatalos közleményben tudatta, hogy ez nem igaz és ennek alátámasztására... nem tett semmit.

A The Last Guardian még említés szintjén sem szerepelt a Sony előadásában, pedig a Team Ico projektje nagyon impozánsan fest. Valószínű a csapat nem készült fel arra, hogy bizonyítani kell a játék létezését és éppen ezért nem raktak össze egyetlen, a show-ra szánt videót sem. Szóval várjuk az E3 2015-öt.


Deep Down
A Capcom tavaly, a PS4 bemutatásakor leplezte le a Deep Down címet kapott alkotását. A játék elméletileg egy teljesen ingyenesen elérhető program, melyről azonban azóta sem hallottunk semmit. Pedig tavaly nagyon nyomták, idén azonban még egy teasert sem láthattunk belőle. Helyette volt számos folytatás és egy vicces Dead Rising DLC. Feltehetően a Tokyo Game Show-ra készülnek valamivel, de az E3-on nagyobb figyelmet kapott volna a projekt.

Gears of War
A Microsoft sokunkat meglepett a Cracdown bejelentésével és legalább ugyanennyien hiányoltuk az új Gears of War alkotást. Nem is értik a rajongók, hogy miért nem tudtak legalább egy kis kedvcsinálót összetenni? Egy képet vagy bármit. Hiszen mindenki tudja, hogy készül az új rész, igaz már az Epic Games nélkül. Szóval nem érthető a dolog, hiszen az X360 legsikeresebb sorozatáról van szó, ami tovább folytathatná menetelését Xbox One-on is.


Mad Max
Személy szerint a legnagyobb hiányzónak a Mad Max-et tartom. Bár megértem a Warner Bros-t, hiszen a show-n kint volt a Batman: Arkham Knight és a The Witcher 3: Wild Hunt is és még egy projekt talán sok lett volna. Ráadásul a Mad Max elméletileg csak 2015-ben jelenik meg és még van vele munka bőven. Mindez azonban igaz a Rocksteady játékára is, ami azonban mégis kint volt, így ez az indok nem áll meg.

Cyberpunk 2077
Elég nagy lehetőséget hagyott ki a Cyberpunk 2077 is, hiszen egyetlen képen vagy mondatban sem lett megemlítve a neve. Igazából nem is értjük, miért nem voltak képesek a fejlesztők legalább egy kis kedvcsinálót összetenni vagy legalább egy pár képet jelezvén, hogy "helló, létezem". Ráadásul a Bethesda (a CD Projekt RED fejleszti, de ők adják ki) a Fallout szériát is békén hagyta, szóval duplán jár a rossz pont.

Természetesen van még jó pár olyan cím, ami hiányérzetet kelthet a rajongókban (a Beyond Good & Evil 2 és az új Prince of Persia például) illetve a Valve távolmaradása (se Half-Life 3, se Left 4 Dead 3, de még a Steam konzolok is csak elvétve voltak jelen) is meglepő volt, de számunkra a fenti, korábban már bejelentett címek hiányoztak a legjobban. Persze kíváncsian várjuk, mások mit hiányoltak az E3-ról... ha volt ilyen.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • weskerrebort #1
    Akkor ez mi is?
    Deep Down E3 2014 Gameplay. http://www.gametrailers.com/videos/avrqmb/deep-down-e3-2014--gameplay-trailer