Ötvös Tibor

E3: Véget ért az Xbox-konferencia

Tavaly minden a konzolokról szólt az E3-on, a Microsoft az Xbox One-t, a Sony pedig a PS4-et nyomta gőzerővel. Sajnos közben a játékokról jóval kevesebb szó esett, idén azonban ez másként volt.

Phil Spencer nyitotta meg a Microsoft Xbox-konferenciáját, melyen mindössze 3-4 mondatot mondott a különböző technikai adatokról, eladásokról, majd utána jelezte: most minden a játékokról szól! Ennek fényében nem is volt meglepő, hogy pár pillanattal később már a Call of Duty: Advanced Warfare demója pörgött, melynek DLC-i ismét időszakos exkluzivitással bírnak a redmondi cég konzoljain.

Magáról a játékról (legalábbis amit megmutattak) annyit, hogy az Activision megalkotta a saját Killzone-ját, vagyis senki ne várjon idén sem eget-rengető újításokat, egyediséget. Nem is kapott olyan hatalmas tapsot, mint a korábbi részek. A Turn 10 a Forza Motorsport 5-tel jelentkezett, mely mától megkapja a nürnburgi pályát is extra tartalomként - teljesen ingyen. Majd megjött a Forza Horizon 2, melyet a Playground Games készít. A játék szeptember 30-án érkezik és teljesen nyitott világot, dinamikus időjárást és 200 vezethető járművet ígér.


A háttérben az Evolve képkockái pörögtek fel, mely meglepően hangulatosnak és érdekesnek tűnt. Kapott is tapsot rendesen. Utána a Ubisoft érkezett és végre mozgásban is láthattuk az Assassin's Creed: Unity címet kapott epizódot, mely csak az új generációra érkezik meg. A bemutatott jelenet nagyon szép és hangulatos volt, ráadásul hivatalosan is elismerték a 4 fős ko-op módot. A teljes történetet letudhatjuk a saját Testvériségünkkel, ami új szintre emelheti az Assassin's Creed élményt. Megjelenési dátum nincs.

BioWare logó, szóval a Dragon Age: Inquisiton következett, mely hozza azt a szintet, amit már el is várunk a csapat alkotásaitól. Az első DLC Xbox-exkluzív lesz. A következő jelenet az Insomniac Games új programja, a Sunset Overdrive-ból származik. Kövezzen meg bárki, de nekem ez még mindig nem tetszik. Nem vagyok egyedül a véleményemmel, a trailert nem is tapsolták meg. Ted Price, a csapat alapítója hozott magával egy játszható demót... a véleményemen nem változtatott.

Ennél már jóval izgalmasabb és önkritikusabb volt a Capcom, aki elhozta a Super Ultra Dead Rising 3 Arcade Remix Hyper Edition DX Plus Alpha címet kapott DLC-t. A csomag egyesíti a Street Fighter sorozatot és a Dead Rising szériát egy igen őrült DLC-ben, mely mától már tölthető is.


A Fable Legends is megmutatta magát. Sajnos a Lionhead Studios alkotása most már egy szimpla, multira kihegyezett akciójátéknak tűnik és a széria egyedisége (a világ változása stb) eltűnt. Ugyanakkor mivel az egyik játékos irányítja a gonoszt is, így kapunk egy felső nézetes módot is, ahol elhelyezhetjük a csapdákat, a szörnyeket és várhatjuk a hősöket (Dungeon Keeper módra). Utóbbi miatt várjuk, kipróbáljuk.

A Project Spark egy játéktervező játék, melyben a rajongók által elkészített alkotásokat tudhatjuk le. Eme programban lesz elérhető a Conker is... pontosabban már elérhető, hiszen mostantól tölthető a program. A Moon Studios egy gyönyörű mesét készít Ori and the Blind Forest címmel, ami tényleg érdekesnek tűnik. Master Chief is visszatér a Halo 5: Guardians képében, ami nem nagy meglepetés. A 343 Industries folytatja a Halo szériát, ugyanakkor érkezik a Halo: Master Chief Collection is, melyben az eddig megjelent részek lesznek összerakva. November 11-től lesz elérhető.

Először fordul elő, hogy egyetlen konzolon, egyetlen lemezen elérhető lesz az összes Halo rész. Közös felhasználó felületet kapnak a részek, ám ami érdekesebb: a Halo 2 Anniversary multija ugyanúgy jelenik meg, ahogy 10 évvel ezelőtt. A végén pedig kiderült, hogy a Halo 5: Guardians mutlis bétája az év végén nyílik meg.

A Playdead is visszatér és a Limbo után egy újabb egyedi mászkálós-logikai alkotással lepik meg jövő év elején az Xbox tulajokat. Címe még nincs, de számomra 2015 egyik nagy ígérete. Ezzel pedig elérkeztünk a független szekcióhoz, ahol nagyjából száz játékot jelentenek majd be az elkövetkezendő időszakban. Egy montázsban láthattunk pár címet és akadt köztük érdekes is (Gravr és White Noir például). Ugyanakkor meglepetésre a Techland-féle Hellraid is itt szerepelt.


Ez az! Visszatér Lara Croft. Egy igen hangulatos trailerben mutatkozott be a Rise of the Tomb Raider. Várjuk nagyon, bár még messze van jövő év vége! Ahogy a The Witcher 3: Wild Huntot is, mely egy igen impozáns demóval volt jelen. A Killer Instinct megkapja második évadát, és ez természetesen új szereplőket jelent. Ugyanakkor egy másik klasszikus Xbox játék, a Phantom Dust is megkapja a saját remakejét.

A Tom Clancy's The Division is demóval volt jelen és meg kell mondani, hogy nagyon jól fest a program. Az eddig megjelent trailerek és képek alapján simán leírta volna az ember, de ez a mostani jelenet pazar volt, ráadásul a ko-op mód miatt nagy kedvenc is lehet. Sajnos a megjelenésre még várni kell, csak 2015-ben jön. A Scalebound egy tipikus japán játék lesz, melyben egy sárkány lesz a hősünk társa. Monster Hunter utánérzésnek tűnik, bár csak egy CGI-trailert láthattunk belőle.

Érkezik az új Crackdown is... pontosabban egy reboot lesz, hiszen az első részt álmodják újra. Ezzel lezárult a Microsoft (pontosabban az Xbox) konferenciája. Este 9 órakor lesz a Sony tájékoztatója, azzal majd holnap foglalkozunk.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • Cyborg00 #3
    Az exkluzív címektől én sem. Ami érdekes, az multi. Tomb raider 2, AC Unity, Super Ultra Dead Rising 3 Arcade Remix Hyper Edition DX Plus Alpha (bírom, ha valaki képes viccet csinálni magából), és a Playdead új programja. Utóbbi nagyon izgalmas, már csak a Limbo miatt is. A Cod meg... nos, semmi extra.
  • Voltan #2
    Mit mondjak, ettől a felhozataltól nem dobtam hátast.

    A Division érdekesnek tűnik, ez az Ori and the Blind Forest is egész érdekes, meg szép, bár ez persze gyak. csak egy trailer volt.

    De amúgy ez azért eléggé sovánka szerintem.

    A Sunset Overdrive meg? LOL
    Egy Prototype-szerű valami poénkodós köntösben. Nem fog meg a stílusa - olyan erőltetettnek tűnik- és semmi olyasmit nem láttam az eddigi videókban, amit eddig nem lőttek el már,

  • endrev #1
    Xbox-konferencia: KÖTŐJEL.