Ötvös Tibor

Lezajlott a VGX 2013


Bemutatkozott a Quantum Break, a Titanfall mech-osztályai, a The Witcher 3: Wild Hunt és kiosztották az év legjobbjainak járó díjakat. Röviden ez volt a Spike TV által rendezett VGX 2013.

Az idei VGX igen formabontónak bizonyult, hiszen most először nem a Spike TV honlapján lehetett élőben követni a rendezvényt, hanem a Viacom-tulajdonaiban lévő honlapokon valamint az Xbox One, Xbox 360, Playstation 3, Twitch, Hulu, Yahoo és Steam videóközvetítő megoldásain. A hivatalos közlemény szerint ráadásul ezt a játékosok kérték és ezért alakult ki ez a megoldás. A nem játékos tábor számára hétfőtől lesz elérhető egy egy órás összefoglaló az eseményről.

De térjünk vissza a bejelentésekre. A Remedy Entertainment a VGX-en mutatta meg elsőnek a Quantum Break játékmenetét, az időmanipulálásban rejlő lehetőségeket és magát a háttérsztorit - és ami fontosabb: azokat a pontokat, amikor átválthatunk a játék gonoszára, aki a Paul Serene nevet viseli. Persze mindez még nem teljes, a program rejt még titkokat, de a fejlesztő többet most egy darabig nem fog elárulni.


Ezzel együtt a Remedy egy másik projektet is bemutatott, mely az Agents of Storm címet viseli és egy fordított tower-defense akció-stratégia lesz, ami csak iOS rendszereken lesz elérhető 2014-ben. Az Obsidian Entertainment kiadta a teljes trailert a South Park: The Stick of Truth-hoz, melyben végig megtekinthetjük a Cartman-féle távolsági harcmodor hatásait.

A Bungie végre elárulta, mikor várható a nem a Halo-világában játszódó alkotásuk, a Destiny, mely egy friss trailerrel is képviseltette magát. A bejelentés szerint a nyáron indul el a sci-fi akció nyílt bétája nyáron indul PS4-en és PS3-on, a végső változat pedig szeptember 9-én jelenik meg. Sajnos azonban PC-s változatról továbbra sincs hír. A Double Fine legújabb kalandja, a Broken Age két részben jelenik meg, az elsőre januárban számíthatunk. A kalandjátékban igazi sztárok hangja lesz hallható, hiszen a főszereplő Elijah Wood orgánumán szólal meg, de Wil Wheaton és Jack Black is szerepet kapott.


A Ubisoft a Tom Clancy's The Divisionnal képviselte magát, mely egy igen látványos és tényleg gyönyörű jelenetsorral mutatta meg, mire is képes a Snowdrop motor. Elméletileg a program PC-re is megjelenik, ám a VGX-en bemutatott változatban csak a konzolos verziók szerepeltek, mint megjelenési platformok. A Tomb Raider: Definitive Edition is bemutatkozott, mely nem Lara Croft legújabb kalandját takarja, hanem az idén megjelent akció Xbox One és PS4 változatát, mely január 28-án jelenik meg.

A CD Projekt Red a The Witcher 3: Wild Huntot hozta ki, mely egy közel 1 perces jelenettel mutatta meg magát, ám megjelenési dátumot továbbra sem kapott a cím. A februárban megjelenő Titanfall pedig két trailerrel jelentkezett, melyekben a programban szereplő két mech látható mozgásban is.

Végül pedig érdemes kitérni az év legjobbjaira, mely szavazáson, nem meglepő módon a Grand Theft Auto 5 lett a győztes. A verekedős kategóriában az Injustice: Gods Among Us diadalmaskodott, a legjobb FPS a BioShock: Infinite, a legjobb akció-kaland az Assassin's Creed IV: Black Flag, a legjobb PC-s program pedig a Gone Home lett. A többi díjazott itt tekinthető meg.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
Nem érkezett még hozzászólás. Legyél Te az első!