Ötvös Tibor

Mi várható az E3-on?

Jövő héten zajlik majd le az E3, de már a hétvégén lesznek különálló konferenciák. Mi most megpróbáltuk kitalálni, milyen bejelentések várnak majd ránk.

Rögtön vágjunk is a közepébe és ebben az összefoglalóban nem szerepel majd a Bethesda, hiszen velük éppen ma foglalkoztunk. A Microsoft az első a listán, mely számos érdekességet tartogathat. Bemutathatja az új Xbox One kiadást, mely vékonyabb lesz és ezzel együtt a VR rendszerüket is leleplezhetik. Játék fronton a Gears of War 4 és a Halo Wars 2 biztosan kint lesznek. Szintén várható a Rare tavaly bemutatott alkotásának, a Sea of Thieves-nek az első játszható demója. Szintén várunk egy új Forza-bejelentést és persze a korábban pletykált Dead Rising 4 is nagy eséllyel jelen lesz. Ezen felül pedig biztosan tartogat valami exkluzívat a Microsoft, mely X1-en debütál elsőként (lásd Rise of the Tomb Raider).

A Sony feltehetően kihozza a Neo-t és feltehetően kiemelt szerepet kap majd a show-n a PSVR is. Az ázsiai cég legérdekesebb húzása az lesz, hogy kihozza a The Last Guardiant vagy sem. A játékot már nagyon régóta várják a rajongók és kíváncsian várjuk, milyen lesz a végeredmény. De persze a Sony is tartogat még érdekességeket: Horizon Zero Dawn, Gran Turismo Sport, talán a The Last of Us 2 vagy a God of War IV is bemutatkozik. Azonban a kiadónak bizonyára kell valamit mutatnia a Shenmue 3 és a Final fantasy 7 Remake kapcsán is.


A kiadók közül a Ubisoft show-ját várom személy szerint a legjobban. Már csak azért, mert ha most sem mutatnak semmit a Beyond Good & Evil 2-ből, akkor feltehetően már semmi nem lesz a projektből. Ugyanakkor érdekes lesz a Wild és persze a Watch Dogs 2 is, melyet holnap már bemutatnak, de a gameplay-re valószínű jövő hétig várni kell. És mivel idén kimaradt, így cseppet sem lepődnénk meg az új Assassin's Creed bejegyzésen sem, mely jövőre érkezik. És persze ott a South Park: The Fractured but Whole is, mely reményeink szerint éppen olyan őrült lesz mint elődje volt.

Szintén kimondottan izgat, hogy a Warner valóban dolgozik a Shadow of Mordor második részén és tényleg be is mutatják vagy az egész csak pletyka volt. De szintén érdekesnek tűnik, hogy a Suicide Squad és az új Batman játék is kint lesz az expón vagy inkább a Gamescomon leplezik majd le a címeket. A Deep Silver szintén érdekes projekteket hozhat, élükön az eléggé elátkozottnak tűnő Dead Island 2-vel, melyről már nem is nagyon tudni, hogy készül vagy sem. A Square Enix az új Deus Ex-szel lesz kint és persze a Final Fantasy sorozat ilyen-olyan folytatásaival vagy új kiadásaival. Kérdés, hogy tartogat valami meglepetést is a kiadó, tehát várhatunk egy Tomb Raider vagy netán egy Legacy of Kain/Blood Omen leleplezést.

ű

A Capcom szintén nagy kérdőjel, hiszen ázsiai kiadó lévén inkább a Tokyo Game Show-ra tartogatják a nagy durranásaikat. Azonban esélyes, hogy bemutatkozik a Resident Evil 7, de a második rész remakeje biztosan kint lesz. A Konami kizárólag a Pro Evolution Soccer 2017-tel lesz jelen, szóval senki ne várjon most Castlevania, Silent Hill vagy Metal Gear Solid bejelentéseket. Az Activision természetesen a Call of Duty: Infinite Warfare reklámjára hajt majd, de várnánk egy Crash Bandicoot bejelentést is. Szintén ki kell emelni az Electronic Arts-ot, ahol aztán nagyon sok projektet találhatunk majd - legalábbis reményeink szerint. A Battlefield 1 biztosan ott lesz, ahogy a Mass Effect: Andromeda és a Titanfall 2 is. A Star Wars: Battlefront különböző kiegészítőit is bejelenthetik és talán leleplezik a Skate 4-et is. Titkon reménykedünk abban, hogy valamely Star Wars játékot is bemutatják, de erre vajmi kevés az esély.

Nagyjából ennyi, gyorsan próbáltuk összeszedni, hogy mely címeket várhatjuk majd a show-n. Nem teljes a lista, azonban az már most látszik, hogy kimondottan jó évnek nézünk elébe és persze reménykedünk abban, hogy valami igazán ütős és állkoppantós leleplezéshez is szerencsénk lesz.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
Nem érkezett még hozzászólás. Legyél Te az első!