Ötvös Tibor

Lezajlott a PlayIt


Lezajlott az idei második budapesti PlayIt, de ezúttal egy nagyobb területre költözött a rendezvény.

Áprilisban volt idén már egy alkalommal PlayIt rendezvény Budapesten, akkor a Syma csarnokban tartották azt és a hatalmas tömeg ellenére kimondottan élvezetes kis show-t rittyentettek össze a szervezők. Szinte folyamatosan belebotlott az ember az különböző konzolokba, lehetett mindennel játszani és kedvencem, a retró-sarok a valóban kultikus gépekkel is kint volt. Éppen ezért kimondottan vártam a most hétvégén megrendezett újabb kiállítást, mely azonban sajnos elmaradt a várakozásaimtól.

Az idei utolsó budapesti PlayIt áttette székhelyét a Hungexpo területére ami nem is baj, hiszen a Syma csarnokot valóban kinőtte a rendezvény. Sokkal nagyobb probléma, hogy láthatóan nem sikerült "belakni" a teljes részt. Persze volt nem egy színpad, ahol a League of Legends bajnokságokat vagy éppen valamilyen más játékos eseményt követhettek nyomon az érdeklődök, ám én személy szerint nagyon hiányoltam az idei sztárjátékokat, melyekkel el lehetett volna szórakozni.



Egyedül a Rise of the Tomb Raider volt elérhető négy darab Xbox One konzolon, melyből az egyik állandóan kifagyott - igaz, ott legalább nem kellett sorba állni. Szintén nagyon hiányoztak az olyan extra dolgok, mint az áprilisi zombifutás vagy valami hasonló, melyek érdekes színfoltjai voltak a PlayIt-nek. Idén helyette kaptunk villanygokartot, lézerfegyveres harcot, élő pankrációt és BMX-bemutatót.

És hogy hol maradtak a játékok? Nos, ez jó kérdés. A Minecraft szinte mindenhol jelen volt és a Kinect is uralt jó nagy területet (érdekes, de nem az Xbox One volt kint hanem az X360 - biztos Fekete Pénteken elfogyott mind). Egyedül a 18+-os részre érve éreztem azt, hogy igen, valahogy így kellene ennek ismét kinéznie. Itt egymás mellett voltak bekötve a konzolok (X360 uralta itt is a teret) és lehetett játszani rendesen. Igaz, az Escape Dead Island már elég öreg és a Gears of War sem mai csirke de volt egy gépen Mortal Kombat X is, amihez azonban hozzáférni szinte lehetetlen volt.

A hangulatot azonban hozta ismét az a sok rajongó, akik kedvenceiknek beöltözve mászkáltak a területen és hagyták, hogy fényképezzék őket. A cosplay ismét uralta a PlayIt-et és néha ámulatba ejtő maszkokat, jelmezeket lehetett látni. Egy szó mint száz a PlayIt jól tette, hogy helyszínt változtatott, csupán a tartalomra is oda kellene figyelni. Mert hiába a sok társasjátékos, sakkos stand, ha közben a kitett gépek közül jó pár nem működik illetve olyan játék fut rajta, mely már megjelenésekor sem érdekelt szinte senkit. Nem gond, reméljük a legközelebbi ismét jó lesz. Igény van rá, hiszen a havazás ellenére is hatalmas tömeg volt kint a Hungexpón.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • Solear #4
    Csak azért mert ha ennyire kiül az arcukra, biztos küldhetnének olyanokat aki pl. élvezi ezt egy kicsit.
  • Triantafillo #3
    "Oké a katonaság érdekes volt, ők még elmennek, de már az előző PlayIT-en is rácsodálkoztam a felvonultatott katonák arcára kiülő mély ellenszenven, amit a tizenéves COD/BF/ stb játékok miatt odagyűlt tőmeggel szemben mutattak.. "

    Miért kell ezen csodálkozni? Én tökéletesen megértem őket, és egyet is értek értek velük.
  • Solear #2
    Hát jó béna volt, az tuti.

    - Hatalmas tömeg (ez várható volt, lévén nincs más, fele tizenéves, fele aggódó anyuka)
    - Semmi közlekedés, elkelt volna egy állandó buszjárat pl a metrótól meg vissza.
    - Alig volt PlayStation (ez is várható volt ha már úgy volt kiplakátolva az egész hogy Win 10 PlayIT, de azért elég mocsok dolog volt igy kiszoritani a PS jelenlétet, főleg hogy hely lett volna)
    - Vásári pálcikás lövöldék? WTF? Meg úgy egyébként a játékok szinvonala amik felvonultak elég alacsony volt (mint ahogy a cikkben is irva vagyon) Az egész "show" jórészét reklám tette ki, és kb csak 15-20%-ban volt szó játékokról.. MediaMarkt? mindenféle sz.tec bolt? Katonasági toborzó? Oké a katonaság érdekes volt, ők még elmennek, de már az előző PlayIT-en is rácsodálkoztam a felvonultatott katonák arcára kiülő mély ellenszenven, amit a tizenéves COD/BF/ stb játékok miatt odagyűlt tőmeggel szemben mutattak..
    - Oculus Rift DE csak akkor ha vásárolsz a PC Guru standon? WTFFFFFFFF? Azt hittem rájuk boritom a fizetős Oculus-t amikor megszólták.. Az kárpótol hogy egy-egy ilyen után az ottani sor eltűnt teljesen.. Beállt egy új sor, azoknak is elmondták, azok is elmentek.. Milyen tróger gané dolog már? Aztán persze megtaláltuk az "ingyenest" is, de hát kiábránditó volt. Igazat megvallva mi csak azért mentünk főleg, mert párom még nem próbálta ki, erre rákérdeztem hogy ha már százféle csillógós ledes Oculus Ready full Oculus supportos gépeken prezentálják akkor ugye renderelik és nem csak a videót játszák le? Őőőőő.. Nem, ez csak youtube videó.. NO COMMENT!
    - Semmi játékfejlesztő nem volt jelen? Mi legalábbis nem láttunk egyet sem.. Vannak magyar játékfejlesztők, de egyik sem volt jelen / nem láttuk őket.. (ezen mondjuk nem is csodálkoznék a "show" szinvonalát elnézve)

    All in all, nagyon kellemetlen élmény volt, valószínűleg a következőre már nem is fogunk kimenni, mert nem nagyon éri meg (nekünk legalábbis)
    Utoljára szerkesztette: Solear, 2015.12.07. 12:42:00
  • Csacsis #1
    Igen, jó lett volna több példány mondjuk az Occolus Riftből. A hatalmas sor miatt ami csak lassan fogyatkozott(?) csak a legtürelmesebbek próbálhatták ki. :(