Ötvös Tibor

Jön a nyugati piacra is a Psycho-Pass: Mandatory Happiness

Az év végén jelenik meg a nyugati piacon is a Psycho-Pass: Mandatory Happiness.

Az ázsiai piac számos olyan alkotást tudhat magáénak, melyre valamilyen oknál fogva a nyugati piacon elég nehezen lehet rálelni - sőt, a legtöbb el sem jut hozzánk. Ami pedig igen (lásd a Godzilla például) az már egy bejáratott franchise-t használ vagy pedig sok éves késéssel kapjuk meg (legjobb példa a Yakuza széria aktuális része). Hamarosan azonban megérkezik a Mages és az 5pb közös vizuális novellája, a Psycho-Pass: Mandatory Happiness a NIS America logója alatt.

Feltehetően nem lep meg senkit, hogy az ősszel nyugatra is megérkező alkotás alapjait egy népszerű anime adja. A Psycho-Pass egy olyan világban játszódik, ahol az emberek gondolatait és érzelmeit egyetlen cég gyűjti. A PsychoPass rendszere maga az igazságszolgáltatás és a törvény is és persze több részből áll. A Hue a stressz-szintet méri és jeleníti meg vizuálisan, a Crime Coefficient pedig számokkal adja meg minden alanynál, hogy mekkora esélye van az illetőnek arra, hogy törvényt sért.


۞ by h2150799

A Psycho-Pass: Mandatory Happiness két nyomozót kínál fel. Nadeshiko Kugatachi a nyugodt és komoly nyomozó, akinek a memóriáját teljesen kitörölték. A másik Takuma Tsurugi, egy forrófejű Enforcer (nagyjából a sima rendőrt jelenti), aki eltűnt gyerekkori barátját keresi. A játékban komoly döntéseket kell meghoznunk, mely nagyban függ attól, hogy éppen nyomozóként vagy sima rendőrként vagyunk jelen a történetben. Ezen döntések pedig még jobban megzavarják az amúgy is elég szövevényes történetet.

Reményeink szerint a Psycho-Pass: Mandatory Happiness (ami PS4 mellett PS Vitára és PC-re is érkezik) sikeres lesz és ennek hatására egyre több alkotás látogat el majd hozzánk is. A vizuális novella, mint műfaj nálunk ugyan nem túl népszerű, de ettől még megtalálhatja közönségét a program, ami a külföldi kritikák alapján izgalmas lesz. Mindenesetre rajtunk nem múlik és a premier után mindenképpen kipróbáljuk és be is mutatjuk.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • paby88 #1
    hát az anime az izgalmas volt kiváncsi vagyok erre is