Ötvös Tibor

Friss Shenmue 3 információk

Yu Suzuki friss bepillantást engedett a Shenmue harmadik részébe és elég sok információt osztott meg a rajongókkal.

Yu Suzuki hosszú évek után végre "megkegyelmezett" a rajongóknak és végül is az ő pénzük segítségével elkészíti a kultikus Shenmue harmadik részét melyről a hétvégén végre bővebben is beszélt a széria megálmodója. Aki esetleg most hall első alkalommal a címről, annak érdemes annyit tudni a játékról, hogy Suzuki eredetileg 11 fejezetre osztotta fel a történetet. Az első, Dreamcast-re megjelent epizód az első fejezetet dolgozta fel, a második pedig alapjaiban a másodikra építkezett, ám átemelt bizonyos elemeket a negyedik és ötödik fejezetből.

"A Shenmue 3 kompozíciója végre elkészült és az Ötödik Fejezettel indulunk majd el és így meg lesz a kapocs a második résszel" - árulta el Suzuki. "Ezután pedig a Hatodik Fejezet szolgáltatja majd az alapokat és a történetet és ennek megfelelően alakítottuk ki a struktúrát. A játék bizonyos elemei egyébként összekapcsolódnak a sztorival, azaz minden egyes játékrésznek a végén értelme lesz."



Suzuki azt is elárulta, hogy visszatér a mindenki által ismert házmester, Ine-szan bár a szerepéről az úriember még nem árult el sok részletet. Az azonban kiderült, hogy a játékmenetben milyen megoldásokra számíthatunk. Az alap rendszerek már készen vannak, de jelen pillanatban a Rombolási és a Magasabb helyek elérésére szolgáló mechanizmusokat tesztelik. Szerencsére azonban tanultak a második rész hibáiból, így már a munkálatok elején beszerezték a szükséges programokat és így hamar elindulhatott az érdemi munka.

A Shenmue 3 egyébként az idei E3-on mutatkozott be és Kickstarter-rekordot döntött a projekt. A megjelenés elméletileg 2017 végén lesz esedékes, így bőven van idejük a fejlesztésre és erre feltehetően szükség is lesz. A megszállott rajongók ugyanis egy tökéletes játékot várnak és reményeink szerint Suzuki meg is adja nekik ezt.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
Nem érkezett még hozzászólás. Legyél Te az első!