Gyurkity Péter

Hosszú üzemidőt kínál egy kínai androidos telefon

A nem túl ismert gyártó méretes akkumulátort és 720p felbontást társít megoldásán.

A Bluboo nevét eddig nem túl gyakran hallhattuk az okostelefonos piacon, most azonban a kínai gyártó egy érdekes megoldással jelentkezett, amely specifikációja alapján a hosszú üzemidőre helyezi a hangsúlyt, tűrhető hardverrel és kellemes árral gazdagítva az ajánlatot.

A Bluboo X550 névre keresztelt okostelefon tegnap vált hivatalosan is elérhetővé, ezt pedig a cég és a külső partnerek online boltjain keresztül a világ szinte bármely pontjáról megrendelhetjük - ezért is érdemes róla beszámolni, hiszen nem egy kizárólag az ázsiai piacra szánt fejlesztésről van szó. A megoldás a mostanság oly divatos 5,5 hüvelykes kijelzőre támaszkodik, amely azonban mindössze 720p felbontást támogat, vagyis nem követi a pixelsűrűség és a részletesség területén megfigyelhető trendet. Ehhez egy 64 bites MediaTek MTK6735 chip, 2 GB RAM, egy alapesetben 16 GB-os, ám tovább bővíthető belső tároló csatlakozik.


A hátoldalon egy 13 vagy egy 8 megapixeles kamera kap helyet, az igazi érdekesség azonban az akkumulátor, amely ezúttal egy 5300 mAh-s példány. Ez utóbbit a kaliforniai Amprius gyártja, és támogatja a MediaTek PumpExpress Plus névre keresztelt gyorstöltési technológiáját, az említett felbontás mellett pedig nyilván a megszokottnál jóval hosszabb üzemidőt biztosít majd. Nem véletlen, hogy a cég az első, ilyen nagy méretű akkumulátorral ellátott androidos okostelefonként hirdeti saját termékét, amelynek ára is kedvező, hiszen június 4-ig mindössze 150 dollárt kérnek majd el egy-egy példányért.

Ezt követően, a július 4-ig terjedő időszakban az ár 160 dollárra emelkedik, majd pedig eléri a véglegesnek szánt 170 dollárt, ami még mindig kellemesnek nevezhető.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • Gauge #10
    Nagy kijelző, nagy aksi? Lumia 640 XL:)
  • Ayma #9
    Doogee-val voltak anyagminőségű problémák 2 készüléknél is. iNew viszont nekem és asszonypajtinak is bevált:)
  • ScarY MAN #8
    nekem a thl5000 tökéletesen megy 3-4 napig, folyamatos 3g mellett, játék és netezes orrba-szájba és még torrent is fut rajta nonstop. kétszer ha merült le 9 hónap alatt. szóval én nem szidom a kínai gyártókat :P
  • samsung123 #7
    LOL :D Ilyen észjárással lehet csak userfail volt :D nem pedig a telefon hibája.
  • citkar #6
    Micsoda következtetések, ezt mind egy készülék alapján...alig látok az elméd vakító fénye miatt :D
  • Gabbbbbbbbbbbb #5
    A 720p jó döntés, bőven jó még 5.5 inchen még és sok SOT időt és sebességet nyernek vele.
  • Berber #4
    Nemrég járt nálam egy No.1 K2-es csoda. 2 napig működött. No nem az akksi merült le, hanem a hardver döglött meg. A Kínai ipar még mindig nem tart sehol!
    http://en.001phone.cn/newsShow-59.html
  • UUUU #3
    A telefon meg fél kiló, azzal a batár aksival?
  • grebber #2
    Megvárom az első teszteket....
  • randomly #1
    Akkumulátor kapacitást nem Wh-ban illene megadni ... :-) Jó tudom marketing, egy EU vizsgálatot ez is megérne szerintem mint anno az USB töltő kérdés.