Gyurkity Péter

4,75 mm-es a legvékonyabb okostelefon

Újabb kínai gyártó mutatta be rekordvékony megoldását, még lejjebb szorítva az alsó korlátot.

Az elmúlt néhány hónapban az 5 hüvelyk körüli kijelzők mellett a piacra dobott okostelefonok vastagsága bizonyult érdekes szempontnak a gyártók számára, bár itt többnyire a különböző kínai versenyzők vetélkedtek az első helyért. A Gionee az 5 mm körüli tartományt hódította meg, ezt az Oppo fejelte meg még vékonyabb megoldásával, most pedig a Vivo mutatta be rekordot döntő fejlesztését, amely mindössze 4,75 mm vastag.


A Vivo X5Max elnevezése némileg zavart keltő, hiszen éppen az 5 mm alatt vastagság a készülék egyik sarkalatos jellemzője. Az alumínium kerettel ellátott készülék egy 5,5 hüvelykes Super AMOLED kijelzőt helyez a középpontba, amely 1080p felbontást támogat, miközben maga a NYÁK alig 1,7 mm vastag. Az érintőképernyőt egy Qualcomm Snapdragon 615 chip szolgálja ki, ennek négy Cortex-A53 magja 1,7 GHz-en, míg a másik négy feldolgozóegysége kereken 1 GHz-en fut. Ehhez 2 GB RAM, egy alapesetben 16 GB-os belső tároló, egy nem cserélhető, 2000 mAh-s akkumulátor, valamint az Android 4.4.4 KitKat társul, amely hamarosan az 5.0 Lollipop verzióra frissül, hogy a 64 bites architektúrát is kihasználhassuk.


A gyártónak sikerült megtartania a 3,5 mm-es audio csatlakozót, mi több, a dual-SIM opció is elérhető a készüléken, egy Micro SIM és egy nano SIM kártyával – ez utóbbi helyére microSD-kártyát is dughatunk. A hangzás kiemelt figyelmet kapott, erről a Hi-Fi 2.0 csomag keretében a Yamaha YSS-205X, a Sabre ES9018K2M DAC, a Sabre ES9601, valamint az OPA1612 chipek gondoskodnak. A hátoldalon egy 13 megapixeles f/2.0 kamera kapott helyet, ezt az előlapon egy 5 megapixeles f/2.4 testvér egészíti ki.


Az X5Max az első körben Kínában jelenik meg, mégpedig december 12-én. A többi régióban való megjelenéshez szükség lesz egy FDD-LTE változat piacra dobásához.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • AgentKis #1
    Majd ehhez is lesz jó kis problémamegoldás. Mint az ájfón6hoz
    Utoljára szerkesztette: AgentKis, 2014.12.16. 12:07:23