Gyurkity Péter

Különleges okostelefont mutatott be a Saygus

A cég nagy belső tárolókapacitást, vízálló burkolatot és érdekes funkciókat ígér új megoldásával.

A Saygus neve kevésbé ismert a kontinensen, ez azonban a közeljövőben változhat, mivel egy kifejezetten érdekes okostelefont dobnának hamarosan piacra. A V2 (V-Squared) névre hallgató fejlesztés hardveres specifikációja alapján a csúcskategóriát bővítené, ehhez azonban további, nem túl gyakran látott funkciók társulnak.

Az új készülék egy kereken 5 hüvelykes, 1080p felbontást támogató kijelzőt kapott, amelyet egy négymagos Qualcomm Snapdragon chip, 3 GB RAM, egy 21 megapixeles hátoldali kamera optikai képstabilizációval, annak 13 megapixeles előlapi társa, valamint egy 3100 mAh-s akkumulátor egészít ki. A belső tároló mérete 64 GB-os, ehhez azonban akár egyszerre két microSD-kártyát is társíthatunk, amelyek egyenként 128 GB-tal növelhetik a tárolókapacitást, vagyis a tartalmak elmentésével és megőrzésével egy darabig biztosan nem lesz gondunk.


Ennél is érdekesebb, hogy a gyártó IPX7 besorolású vízálló burkolatot dolgozott ki, amelyet eddig nem gyakran láthattunk az okostelefonok piacán, de a lista nem áll meg itt, hiszen szó esik ujjlenyomat-olvasóról, valamint 60 GHz-en működő HD WiFi technológiáról, amelynek révén akár 10 méteres távolságból is egy nagyobb kijelzőre vetíthetjük ki a telefon által megjelenített tartalmakat, míg a szoftveres oldalon alapesetben az Android KitKat verziója fut, olyan opciókkal kiegészítve, mint multi-boot, root-hozzáférés, valamint az alkalmazások futtatási helyének szabad kiválasztása (ennek révén minden esetben választhatunk a belső tároló és a microSD között).

A telefon már a CES 2015 alatt bemutatkozott, egyelőre azonban csak az előrendelés lehetősége elérhető, az is kizárólag az amerikai felhasználók számára – a többi régió ezt követően iratkozhat majd fel a listára.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • kvp #1
    Az extrak jopar sony telefonban mar eleg regen alapnak szamitanak, de latni hogy ujabban a kinai gyartok is kezdik utolerni oket. A multi boot es a root hozzaferes pedig a legtobb fejlesztoi telefonra eddig is jellemzo volt, mint ahogy az alkalmazas telepitesi cel kivalasztasa is, sot van olyan android-os keszulek, ami csak sd kartyat hasznal, tehat mar a linux kernel is arrol indul.