Gyurkity Péter

Bemutatkozott a Blackphone 2

Az MWC alatt a lehallgatások ellen szánt okostelefon is megkapta saját frissítését.

Egy évvel ezelőtt ismerhettük meg a Silent Circle érdekes megoldását, amely az NSA-botrány kapcsán került a felhasználói érdeklődés középpontjába, mivel a lehallgatások ellen ígért biztos védelmet. Azóta kiderült, hogy a titkosszolgálatok eszén ők sem tudtak túljárni, ám a második verzió tovább fokozza a biztonságot.

A Blackphone korábban már emlegetett frissítése az első beszámolók szerint nagyobb kijelzővel igyekszik felhívni magára a figyelmet és egyben átcsábítani a phablet kategória rajongóit. A kijelző ugyanis ezúttal egy 5,5 hüvelykes példány, amely az 1080p felbontást támogatja, ehhez pedig egy 64 bites, nyolcmagos Qualcomm chip, a csúcskategóriás besoroláshoz jól passzoló 3 GB RAM, microSD révén bővíthető belső tároló, valamint egy 3600 mAh-s akkumulátor társul, a Quick Charge 2.0-val kiegészítve.


A szoftveres oldalon az Android operációs rendszer módosításaként jellemezhető PrivatOS dolgozik, amely nemcsak a megszokott, a biztonságos kommunikációért felelős alkalmazásokkal (Silent Text, Silent Contacts és Silent Phone), de az új Spaces opcióval egészül ki. Ez utóbbi révén egymástól teljesen elkülönülő felhasználói profilokat alakíthatunk ki, amelyek a rendszer virtualizációja révén biztosítanak nagyobb függetlenséget, mintha eltérő készülékeket alkalmaznánk. Lehetőség van emellett a tartalmak és beállítások távolról történő törlésére, az engedélyek tömeges módosítására, valamint azok könnyű és egyszerű alkalmazására, mégpedig QR-kódok beolvasása révén.


A telefon megjelenése a második negyedévben esedékes, ára 650 dollár körül lesz. A cég igyekszik garantálni a biztonságot, ennek érdekében a kisebb hibák jelentéséért 128 dollárt ígérnek, a nagyobb sebezhetőségek felfedezésével pedig még több pénzt kaszálhatunk. Számíthatunk egy tábla felbukkanására is, mégpedig Blackphone+ néven.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • matrix222 #2
    Errol van szo.
  • zola2000 #1
    Lefogadom, hogy aki megvesz egy ilyent vagy letölt elvileg anonimitást adó programokat, azokat hallgatják le a legjobban.