Gyurkity Péter

Okostelefont dob piacra a Kodak

A csődből kiemelkedő cég belépne az okostelefonok piacára, mégpedig az Android égisze alatt.

Immár két éve, hogy a nyolcvanas és kilencvenes évek ikonikus piaci szereplője csődeljárást kezdeményezett maga ellen, majd pedig abból számos licenc eladása révén emelkedett ki. Azóta nagy volt a csönd a Kodak háza táján, ám most saját okostelefon bemutatására határozták el magukat.

A hivatalos közleményből annyi derül ki, hogy az első ilyen megoldást a brit Bullitt Group készíti el majd számukra, vagyis nincs szó arról, hogy a cég maga gyártaná le a piacra szánt készülékeket. A Bullitt elsősorban a Caterpillar CAT B15 Rugged okostelefonról ismert a felhasználók körében, amely nem mondható mindennapi fejlesztésnek, ám a Kodak számára fejlesztett példány sokkal inkább hasonlít majd egy megszokott készülékre – egy kép már meg is jelent erről, ám nem vehetünk mérget arra, hogy a végleges változat valóban így néz majd ki.

A Kodak mindenesetre ígéretet tett arra, hogy a megfelelő külső dizájnhoz a felhasználó élményt javító egyedi kezelőfelület társul majd, az operációs rendszer feladatait pedig a legnépszerűbb platform, az Android látná el. A névből kiindulva logikusnak tűnhet a kamerák előtérbe helyezése, a képkészítés szerepének kiemelése, ám az eddig megjelent információk alapján úgy tűnik, hogy ezen a téren mindent a szoftverre bíznak majd, ami nyilván némi csalódást keltene a felhasználók körében. A cég saját táblákat, valamint kamerákat is piacra dobna, ezeket 2015 második felében követnék a 4G-eléréssel ellátott okostelefonok.

Az első megoldást a januári CES alatt mutatják be, a további információkat ott ismerhetjük majd meg.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • Tetsuo #7
    A Kodak az sz@r, akárhol gyártják.
  • Zombee #6
    Nem lepődtem meg.

    Head Office
    Bullitt Group
    The Aquarium Building
    King St
    Reading
    RG1 2AN

    Nyilván a gyártást Kínában végzik, de az Apple is ott gyártat, meg a nagy magyar ruhagyártók is. Akkor az iPhone is feliratozott kínai telefon? Így nézve igen. Minden ilyet Kínában gyártanak, az összes eszközt, ami segített abban, hogy ezt leírd ide. A lényeg a belseje, kínai márkás telefon is van már Sony kamerával és Snapdragon 810 SoC-vel. Műanyagot meg mindenki tud csinálni, ha akar.
  • Frekvency #5
    uhh, mi ez a féltégla bakker...
  • Cobra. #4
    Akkor nézd meg a Bullitt oldalát (már ha megy az angol, meg a szövegértelmezés), és meg fogsz lepődni.
  • Zombee #3
    Ezért gyártják britek. Ügyes!
  • Cobra. #2
    Kodak név alatt nem valószínű, mivel tucat kínai telefon lesz feliratozva.
  • tomboy013 #1
    Kíváncsi vagyok sikerül-e végre egy olyan kamerás telót letenni az asztalra ami lenyomja a legjobb Nokiák kameráit.