Berta Sándor

Különleges szemüveggel segítené a parkolást a BMW

Egy új megoldás segítségével gyakorlatilag átlátszóvá válhat az autók karosszériája.

A parkolás még napjainkban sem számít minden körülmények között könnyű dolognak, ezért a német gyártó virtuális valóság szemüveg és külső kamerák segítségével könnyítené meg a sofőrök dolgát. A The Financial Times tudósítása szerint a BMW Szilícium-völgyben lévő kutatási részlege készíti azt a virtuális valóság szemüveget, amely lehetővé teszi, hogy a vezető láthassa a gépkocsi közvetlen környezetét. Mindez olyan hatást kelt, mintha az autósnak röntgenlátása lenne. A szemüveg előre- és hátramenetben egyaránt használható.

A technikát először áprilisban a Sanghaj Motor Show nevű kiállításon mutathatják majd be, ez azonban nem jelenti azt, hogy már kiforrott lenne. A szemüveg a vezetés közben is információkat jeleníthet meg, ez pedig segítheti az embereket, hogy még inkább az úttestre és a közlekedésre összpontosítsanak. Így a felhasználónak már nem a műszerfalat kell bámulnia a sebességadatok leolvasásához. A közlekedési és a navigációs információk is megjeleníthetővé válnak. Azt egyelőre nem lehet tudni, hogy a projektben kik lesznek a BMW partnerei.

A német cég az idei Consumer Electronics Show keretében már bemutatta a Remote Valet Parking nevű kutatási járművét, amely az i3 modelljére épül és amely képes önállóan beparkolni egy parkolóházba, valamint a tulajdonos az okosóráján keresztül a bejárathoz hívhatja. Az ötlet nem új, a Land Rover már tavaly áprilisban kamerával tette átlátszóvá a motorháztetőt, így az autós nagyobb területet láthat be és tudja a kerék pontos pozícióját, ezáltal pedig elkerülhetők az esetleges tereptárgyak és más akadályok.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • Attilawap #3
    Ezzel én is egyet értek. Igazából ez csak kényelmi funkció. Ez a cikk már volt egyszer pár hónapja.
  • Ender Wiggin #2
    +1 (hogy kapott jogsit?)
  • Merwenus #1
    Aki nem tud parkolni az ne üljön autóba...de legalább ne vegyen nagy autót.