Berta Sándor

Email- és SMS-felolvasó rendszer a legújabb BMW-kben

Az autógyártó a 7-es és a 3-as sorozatba tartozó legújabb modelleket a Nuance cég Dragon Drive Messaging rendszerével szereli fel, így lehetővé válik az e-mailek és a rövid szöveges üzenetek felolvasása és diktálása.

A Dragon Drive Messaging rendszert az összes idén megjelenő 7-es sorozatú BMW-be beszerelhetik, később pedig a legújabb 3-as sorozatú járművekben is elérhető lesz. Az autósok számára ezáltal rendkívül könnyűvé válik az elektronikus levelek és a rövid szöveges üzenetek fogadása, illetve megírása, hiszen az integrált megoldás teljes mértékben beszédvezérléssel működik. A követelmények között szerepel, hogy az adott gépkocsit fel kell szerelni a Professional navigációs és a BMW Assist rendszerrel, továbbá rendelkezésre kell állnia egy Bluetooth-portnak is. Persze ehhez a vezető mobiljának is ismernie kell a Bluetooth csatlakozást, az elektronikus levélküldés ugyanis csak így valósítható meg.


Arnd Weil, a Nuance alelnöke hangsúlyozta: az emberek szeretnének kapcsolatba lépni a családtagjaikkal, a barátaikkal és a kollégáikkal akkor is, ha éppen úton vannak, s mindezt anélkül akarják megtenni, hogy elvonnák a figyelmüket a kézzel vezérelhető eszközök. A Dragon Drive Messaging segítségével a BMW és a Nuance intelligens és biztonságos kommunikációs megoldást kínál. A Nuance szerint az autósok számára nagy segítséget jelenthet az új rendszer, hiszen úgy fogadhatják és küldhetik el az üzeneteiket, hogy a kezüket nem kell elvenniük a kormányról és a tekintetüket sem kell levenniük az útról. A Dragon Drive Messaging emellett képes együttműködni a BMW ConnectedDrive navigációs rendszerrel.


Az új megoldás ettől a hónaptól integrálható a BMW-kbe és egyelőre öt nyelven (angol, német, francia, olasz, spanyol) lesz elérhető. A rendszer az új jármű vásárlását követő első 60 napban ingyen tesztelhető, utána viszont elő kell fizetni rá. A szerződés időtartama minimum egy év.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • Bijesz #24
    Dehát ez már mekkora lehúzás ez nem tűnik fel senkinek?
    Úgy árluják a szoftvert, hogy havi díjat fizess utána (egy évre legalább)
    Arról nem is beszélve, hogy spanyolviaszt nem találták fel, mert a figyelmet ez is elvonja a vezetéstől.
  • narumon #23
    Teljesen egyetértek.
  • Szefmester #22
    Ma az országban sokan vesznek olyan lakást, autót, bármit részletre ami egy vagy több kategóriával az elérhetőségei felett van.

    Hiszen mint tudjuk presztizs dolog az hogy olyan mobilod legyen ami új, annak ellenére hogy a részletfizetése 2 évig havi 20ezer.. de akkor is... MOST épp az a menő... fél év múlva nem lesz az de most az. Ha csak egy trabantra lenne pénzed úgy hogy fen is tudod tartani akkor vesznek opelt, ha opelt tudnál kifizetni akkor vesznek audit,, ha azt tudnák akkor mercedest és így tovább.
  • narumon #21
    Hát az azt akart venni és a ki tudja fizetni között elég nagy a társadalmi különbség :)
    Amikor lesz olyan munkája, hogy meg tudja tenni, hogy kifizeti akkor majd tud normálisan fogalmazni SMS-t és a baráti köre is :)
  • Szefmester #20
    Öhm.. mindenáron BMW-t akart venni, nagy nehezen lebeszéltem róla...még egy olcsóbb VW golfot is alig bír fizetni részletekben.. csak hát az nem akkora márka... Ma már szerintem felfogta hogy miért is mondtam azt amit akkor mondtam neki.
  • narumon #19
    Valahogy azonban azt gyanítom, hogy ő nem is BMW-vel mászkál :)
    Max gördeszkával :)
  • Merces #18
    ..találkozót megbeszélni ideális, legalább nem felejti el a delikvens az időpontot.
  • Szefmester #17
    Sajnos egyre többen tömörítik a mondandójuk az sms-ekben. Persze ez leginkább egy-két kultúrkörre igaz. Szerencsére az én ismeretségi körömben nincs ilyen. :) De van olyan ismerősöm aki sok ilyet kap a (nem közös) ismerőseitől.
  • narumon #16
    Húha nem semmi baráti köröd lehet...
  • narumon #15
    Óóó akkor háromszor tovább tart mint egy másik tipusú autót.