SG.hu

A T-Systems szponzorálja a BMW Sauber F1 csapatát

A T-Systems és a BMW Sauber F1 csapata technológiai partneri megállapodást kötött.

Az együttműködés keretében a Deutsche Telekom üzleti ügyfelekkel foglalkozó divíziója és a BMW Formula 1 csapata információs és kommunikációs technológián (ICT) alapuló innovatív megoldásokat hoz létre. A BMW és a T-Systems az új ICT megoldásokat a Formula 1 versenyek különleges körülményei között fogják kialakítani és tesztelni. A technika legmodernebb szintjének megfelelő megoldásokat azt követően alkalmazzák, hogy megfelelőnek bizonyulnak a BMW Sauber F1 csapat által végzett teszteken.

Az új együttműködés a BMW és a T-Systems között már régóta fennálló partneri viszony újabb mérföldköve. Korábban az ICT szolgáltató már együttműködött a BMW-vel különböző szolgáltatások kialakításában; ezek egyik példája a BMW TeleServices, amely révén a gépkocsik karbantartási állapotáról menet közben továbbítódnak adatok. A BMW Connected Drive segítségével a gépkocsigyártó cég a T-Systems TMCpro forgalomellenőrző szolgáltatását szériában gyártott járművei esetében is felhasználja.


A T-Systems a világ egyik vezető ICT szolgáltatója a gépkocsigyártás terén. Reinhard Clemens, a Deutsche Telekom Igazgatóságának üzleti ügyfelek ügyeiben illetékes tagja és a T-Systems vezérigazgatója szerint "a BMW-vel való együttműködésünk bővülése a céljaink megvalósulása felé vezető út egyik fontos mérföldköve - a cél pedig az, hogy nemzetközi téren elsők legyünk ezen a piacon".

A T-Systems nagyteljesítményű adatátviteli kapcsolatot hozott létre a versenycsapat számára. E kapcsolat németországi (München) és svájci (Hinwil) helyszíneket köt össze. A hálózatban a Formula 1 versenyautók fejlesztésével, tesztjeivel és versenyfázisaival kapcsolatos nagymennyiségű adatot lehet biztonságosan és gyorsan továbbítani. A rádiófrekvenciás azonosítást lehetővé tevő RFID-alapú technológián alapuló logisztikai megoldás kifejlesztése is folyamatban van. E megoldás révén a világ bármely pontján be lehet azonosítani és meg lehet találni az összes olyan járművet és pótalkatrészt, amely a Formula 1 csapattal utazik. További közös kutatási és fejlesztési projekteket is terveznek - így például az adatbiztonság illetve az üzemidő naplózása terén, aminek segítségével optimalizálni lehet az autóalkatrészek élettartamát.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • matt taylor #1
    Csak ne fessék gyönyörű magenta színűre a Bömösöket