SG.hu

Virtuális BMW modellek az Autodesktől

A BMW-csoport több mint 240 jármű fotorealisztikus modelljeinek elkészítésére kérte fel az Autodesket. A digitális prototípusok révén, még a gyártás előtt megkezdődhet a gépkocsikhoz kapcsolódó marketingtevékenység.

Az Autodesk bejelentette együttműködését a BMW-csoporttal. A csoport felkérésének értelmében a vállalat realisztikus, animált modelleket hoz létre a BMW, a MINI, valamint a Rolls-Royce márkájú autók tervadataiból. Ezen virtuális modellek már azelőtt felhasználhatók a hirdetési anyagokban: televíziós reklámokban, szórólapokon, és a vállalat weboldalán, mielőtt a gépkocsik gyártása kezdetét venné. Az Autodesk Consulting, a Mackevision vállalattal együttműködve, az Autodesk Maya és az Autodesk Showcase animációs és képalkotó szoftverek segítségével hozza létre a digitális prototípusokat a járművek tervadatait átalakítva.

A cég közleménye szerint a tervadatok marketingcélú felhasználása forradalmasítja az autóipar reklámozási szokásait a nyomtatott sajtóban, az interneten és a reklámfilmekben egyaránt. A számítógépes szoftverek segítségével a gyártók látványterveket készíthetnek hirdetéseikhez, így költséges prototípusok megépítése nélkül kezdődhet meg a különböző márkákhoz kapcsolódó marketingtevékenység. "A módszer új lehetőségeket nyit a kreativitásban: a hirdetésekben olyan elemek is megjelenhetnek, amelyek a hagyományos fényképészeti eljárásokkal nehezen vagy túl magas költségen lennének kivitelezhetők" - mondta Karim Salabi, az Autodesk vizuális kommunikációval foglalkozó részlegének alelnöke.

A következő három év folyamán az Autodesk és a Mackevision, a BMW-csoport több mint 240 járművének virtuális modelljét készítik el. A vállalatok az Autodesk Creative Bridge szoftver szolgáltatásait használva építik fel azt a vizuális, 3D-s adatokat felhasználó munkafolyamatot a BMW számára, amellyel csökkenteni tudják a kreatív munka költségeit. A Mackevision - a járműadatok számítógépes látványterveinek elkészítésére specializálódott vállalat - dolgozza fel ezt a jelentős mennyiségű adathalmazt, a menedzsmentfeladatokat pedig az Autodesk tanácsadó csoportja látja el.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
Nem érkezett még hozzászólás. Legyél Te az első!