Gyurkity Péter

Lencsevégen az iPhone 6

Máris felbukkant néhány fotó az új családtagról, amelyeken annak hátlapját vehetjük szemügyre.

Számítani lehetett arra, hogy az előzetes pletykák után számos forrás valódinak mondott renderképeket, illetve fotókat szellőztet majd meg az Apple várva-várt fejlesztéséről, amellyel a cég behozná a nagyobb készülékek terén mutatkozó egyre nagyobb lemaradását és új lendületet venne az okostelefonok háborújában. Ezúttal néhány fotót vehetünk közelebbről is szemügyre, amelyek a készülék hátlapjára koncentrálnak.

Az állítólagos iPhone 6 a képek alapján fém külsőre építene, legalábbis a hátlap anyaga és kialakítása erre utal. A méret a pletykáknak megfelelően nagyobb a megszokottnál, a dizájn tekintetében azonban nem sok újat vélünk felfedezni, leszámítva néhány apróbb változtatást. Ezek között említendő a ki-bekapcsoló gomb jobb oldalra történő áthelyezése, amire valószínűleg a könnyebb egykezes használat érdekében van szükség, hiszen az 5 hüvelyk felé közelítő, valamint az ennél nagyobb példányokon már jóval bonyolultabb elérni a telefon tetején elhelyezkedő fizikai gombokat.


A hátlapon emellett láthatjuk még a cég logóját, amely más források szerint nem pusztán esztétikai és marketinges húzás a fejlesztők részéről, de egyben LED-ként is funkcionál majd, hogy ezzel is megkönnyítsék a beérkező értesítések időben történő észrevételét és acceptálását. A lekerekített külső, az antennák elhelyezkedésére utaló hátoldali dizájn, valamint a microSIM-kártyáknak szánt bemenet nem jelent nagy meglepetést, ezzel a forrás tulajdonképpen egy nagyon is hihető megoldást mutat meg nekünk. A korábbi pletykákban arról is szó esett, hogy az új családtagok nemcsak nagyobbak, de vékonyabbak is lesznek az eddig látottaknál, valamint súlyuk is csökken - ez utóbbit nem tudjuk megítélni.

Azt sem tudjuk teljes biztonsággal állítani, hogy a fotókon valóban a készülőben lévő telefon látható-e, de erre remélhetőleg már nem kell sokat várnunk.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • culas25hc #6
    Akkor mégis mi alapján rakjunk össze egy okos telefont? Az egyik oldalán van egy bazi nagy üveglap, a másik pedig a hátlap :D
    Na jó, ez nem pontosan így van, mert az előlappal is lehet még variálni, de a hátlap alapján már az alak, az anyaghasználat adott, szóval ha nem kamu a kép, akkor már túl sok meglepetést nem okozhatnak. Persze lehet, hogy kamu, majd kiderül.
  • Dynamic #5
    Jaj, hagyjuk már. Volt itt az 5S előtt 1 hónappal olyan cikk is, ami már előre tudta, hogy nagyobb kijelzővel fog jönni az 5S, holott aki kevésbé követte az iphone híreket az is tudta, hogy marhaság.
    A hátlap alapján meg fejben összerakni a telefont és ítélkezni, hogy szép lesz vagy csúnya, na az is elég nagy ostobaság (pláne, ha ez a hátlap is kamu).
    Tessék meg nézni az előző hátlapok kémfotóit. Ocsmány valamik egytől egyig, de a végeredmény - vagyis a kész telefon egészében - lényegesen gusztusosabb.
  • matatom #4
    Nem lesz jó, ha az Apple bevezeti ezt a lekerekített peremet. Tapasztalatból tudom, hogy sokkal kényelmetlenebb, nehezebb megfogni az olyan telefont, aminek íves a pereme, mint amelyiknek egyenes, föként ha vékony. Sajnos sokkal könnyebben ki is csúszik a kézböl. Ez a húzás szerintem egy értelmetlen koppintása a Samsung korábbi dizájnelemének.
  • M0RN1NGST4R #3
    @culas25hc

    igen, de a HTC mostantól készülhet, hogy beperelik XD
  • M2 #2
    Szerintem már rég nem az Apple gyártja a legszebb telefonokat, de ez meg aztán ritka ocsmány!
  • culas25hc #1
    HTC One, csak nem olyan szép :D