Berta Sándor

Lakást vezérlő táv­irányító lehet az iPhone-ból

Az Apple következő fejlesztése az otthoni rendszerekhez kapcsolódhat.

A The Financial Times bennfentesektől származó értesülései alapján az Apple azt tervezi, hogy olyan szoftvert fejleszt ki, amelynek a segítségével az iPhone a lakás vezérlőrendszerévé válhat. A világítás bekapcsolása, a fűtés vezérlése, a riasztók beállítása mind elvégezhető lesz az új program és az iPhone segítségével.

Az új megoldást a WWDC fejlesztői konferencián mutathatják be és a használatával számos eszközt lehet majd irányítani. A cél az, hogy a szoftver azonnal működésbe lépjen, ha a készülék tulajdonosa belép egy szobába vagy lakásba. Az alkalmazás akkor is aktiválódik, ha az iPhone például egy táskában van. A kompatibilis hardverek gyártását az Apple rábízná a gyártókra. Minden cégnek, amely szeretne ebben a projektben a konszern hardverpartnere lenni, meg kell felelnie bizonyos minőségi és a magánélet védelmére vonatkozó követelményeknek.

Az Apple egyelőre nem akarta megerősíteni a kiszivárgott információkat. A The Financial Times rámutatott, hogy az Apple közismert arról, hogy a WWDC-terveit akár az utolsó pillanatban is hajlamos megváltoztatni. Április végén még az szivárgott ki, hogy egyelőre nem jönnek új Apple-termékek és a kaliforniai cég a közeljövőben biztosan nem jelentkezik "nagy dobással". Tim Cook vezérigazgató kiemelte, hogy a társaságnak még időre van szüksége, ezzel párhuzamosan ugyanakkor nyíltan beszélt arról, hogy a csapata új "nagyszerű dolgokat" fejleszt.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • Ender Wiggin #27
    mezei telefonnal irányítható már most is egy csomó minden a fűtéstől az elektromos redőnyig. kissé későn ébredt alma.
  • levente68 #26
    Elképzellek (nem nehéz), ahogyan otthon ülve te is tapsoltál a tömeggel, mikor évek óta létező dolgokat üdvözölhettetek végre ti is...

    Megkérlek, mesélj azokról, amik Android-on nincsenek megvalósítva, aztán egy korrekt összehasonlításra a két platform képességeiről!

    Kíváncsi leszek, a több éve tőled tapasztalt aljas és hazug ostobaságon kívül láthatunk-e valamit...
  • levente68 #25
    Mókás látni, hogy mennyire képtelen vagy normálisan elismerni olyan dolgokat, amiket nem üdvözöl a kis lelked...

    :o)
  • levente68 #24
    Jajj, vigyázz!

    Már egy hangyányit értelmesebben írtál...

    Nem szabaaaaaaad!

    ;o)

    No, nem is, most is hülyeséget írtál és a szokásos sablon mentén...
  • Papichulo #23
    Jo, akkor nem temetted. Vegig arrol probaltal meggyozni, hogy most ugyan lemegy egy kicsit az arfolyam, de az Apple annyira innovativ ceg, hogy 1 even belul megint fellenduloben lesznek... most mar tisztan emlekszem :)

    Ha meg lattad volna a tegnapi keynote-ot, akkor most nem ezeket a buta androidos feature osszehasonlitasokat linkelgetned, mivel tudnad, hogy jopar olyan dolog van ami androidon nem vagy csak sokkal gyengebben van megvalositva - persze forditva is van par ilyen
  • levente68 #22
    https://www.youtube.com/watch?v=iHzIEDXQ2l8

    Szédítő újdonságok.... Saját ötletek, sosem látott nagyszerű újítások...

    haha
  • levente68 #21
    https://lh5.googleusercontent.com/-Q42U9HVdig0/U41Hyo5BcYI/AAAAAAAAiHc/u3A3zBLz3tg/w557-h687/The%2BRock%2BDriving%2Bios8%2Bandroid.jpg
  • levente68 #20
    http://www.geek.com/apple/third-party-keyboards-widgets-and-touchid-support-is-coming-to-ios-1595559/

    Az, hogy az Android által kijelölt útra lépnek, örvendetes és várhatóan pozitív hatása lesz. ;o)

    Long lehet a jó irány... ;o)
  • levente68 #19
    Csak azt nem értem, miért kanyarodsz el mindenáron a cikk témájától? Ennyire rám vagy akadva? Mindenáron velem kell küzdened? Attól a kis kiesés nem válik meg nem történtté.

    :o)
  • levente68 #18
    Látod, megint hazudsz, vagy keversz valakivel.
    Sosem temettem, ez a ti hülye dumátok, ha valaki merészel kritikát megfogalmazni, vagy olyat írni, hogy nem fog töretlenül emelkedni.
    A visszaeséseket jósoltuk, mert törvényszerűek és mint láttad jól te is, be is következtek.
    De trollkodj csak nyugodtan, ha neked jólesik az állandó beégés.