Gyurkity Péter

Apple: több telefon, kevesebb tábla fogyott el

A cég a második negyedévben is jó eredményt produkált, ám az iPad népszerűsége csökkenőben van.

A cég közzétette a második üzleti negyedévre vonatkozó eredményét, amely szerint három hónap alatt több mint 43 millió iPhone készüléket értékesítettek. Ez ugyan kevesebb, mint az előző három hónap során elért mennyiség, ám az első negyedév az ünnepi szezon egy részét is magába foglalta, így inkább az előző év azonos időszakával érdemes összehasonlítani a mostani számot. Akkor 38,7 millió darabnál állt meg a mutató, vagyis a fellendülés tagadhatatlan.

Az Apple számára inkább az iPad táblák forgalma ad okot aggodalomra, ez ugyanis az egy évvel korábban elért 20 millió helyett "csak" 16,3 millió darabot mutatott. Itt egyértelmű a térvesztés, az Android fokozatos előrenyomulása mellett azonban az elemzők szerint arról is szó lehet, hogy már jó ideje (a Retina kijelzős mini debütálását követően) nem mutattak be egy újabb fejlesztést, márpedig a cég termékei iránt érdeklődő vásárlók számára nagyon is fontos az újdonság varázsa. Az anyagiak terén mindenesetre nincs ok a panaszra, a 9,5 milliárd dolláros profit elismerésre méltó, emellett pedig azt is igyekeztek leszögezni, hogy több új termékkel készülnek, így a tábláknál is javítani tudnak majd.


Ahogy arról mi is több alkalommal hírt adtunk, idén egyszerre két iPhone telefon is bemutatkozhat, ezek egyike pedig ezúttal egy nagyobb kijelzővel ellátott phablet megoldás lenne. Ez utóbbi ugyan a legfrissebb értesülések szerint a gyártási gondok miatt jövőre csúszik, ám ami az iPhone 6 darabszámát illeti, egyesek 70 milliós kezdeti példányszámot valószínűsítenek, ami mindenképpen nagy rohamot jelentene. Kínai lapok arról számoltak be, hogy a Catcher Technology 10,5 millió fém burkolatot szállíthat le idén, ami a teljes mennyiség 15 százalékára rúg, innen ered az imént említett 70 milliós példányszám.

A Barclay's eközben a tavalyihoz képest 30-40 százalékkal magasabb darabszámot jósol, ám az nem világos, hogy az iPhone 5S, az 5C, avagy mindkét példány együttvéve képezi-e számukra a bázisértéket.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
Nem érkezett még hozzászólás. Legyél Te az első!