Gyurkity Péter

Nincs átjárás a Samsung és az Apple tábora között

Az egymással pereskedő két cég tábora között nincs túl nagy hajlandóság az átjárásra.

A londoni Quriously - egy nem túl hosszú múltra visszatekintő kutatócég - felmérése arra igyekezett választ kapni, hogy az Apple, valamint a Samsung táborába sorolható felhasználók mennyiben lesznek hajlandók váltani az új zászlóshajókra, illetve fontolóra veszik-e a márkaváltást. Az eredmény magáért beszél.

A cég mindkét táborból pontosan 2440 felhasználót kérdezett meg saját terveiről, ezek alapján közölték a fontosabb adatokat. Kiderült, hogy a jelenleg iPhone készülékekkel rendelkezők három, méretében nagyjából megegyező csoportra oszthatók, bár egy picit többen válaszoltak úgy, hogy nem tervezik az új iPhone 6 készülék beszerzését - a fennmaradó 63,3 százalék fele-fele arányban szeretné megvásárolni azt, illetve még nem döntött a kérdésben. A megkérdezettek több mint 41 százaléka viszont nem vásárolná meg a Galaxy S5 okostelefont, ezt mindössze 28,72 százalék hajlandó megfontolni.

Ami a Samsung készülékeivel rendelkező felhasználókat illeti, az ő esetükben csaknem 40 százalék nem tervezi az új zászlóshajó, vagyis az S5 beszerzését a meglévő hűségszerződés lejártakor, 32 százalék hajlandó lenne erre, míg a fennmaradó 28 százalék még nem tudja. A teljes tábor fele azonban nem is hajlandó foglalkozni az Apple táborához történő csatlakozás gondolatával, 50,37 százalék egyértelmű nemmel válaszolt a kérdésre, itt ugyanis alig 25 százalék lenne kapható az új iPhone 6 beszerzésére.

Az eredmény a kisebb gyártók, így például a HTC és a Huawei számára jelent reményt, hogy valamilyen úton-módon még meggyőzhetik a két nagy rajongóit, bár ehhez a széles tömegek számára is vonzó készülékekkel kell majd előállniuk.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
Nem érkezett még hozzászólás. Legyél Te az első!