Gyurkity Péter

Augusztusban jöhet az iPhone 6

A megszokottnál nagyobb készülék korábban jelenhet meg, két másik, méretesebb testvér kíséretében.

Az elmúlt hónapokban számtalan értesülés bukkant fel a világhálón a hatodik generációs iPhone okostelefonokkal kapcsolatban, itt olvashattunk nagyobb fizikai méretekről, illetve egyszerre több példány várható megjelenéséről is. A friss hírek szerint az Apple három példányt dobna piacra, ám egy hónapos eltéréssel.

A Reuters tajvani iparági forrásokra hivatkozva ír arról, hogy a cég a szokásosnál korábban, már augusztusban lerántaná a leplet az iPhone 6-ról, amelynek legfőbb újdonsága az ezúttal 4,7 hüvelykes érintőképernyő lesz. Ez szépen beleillik a korábbi pletykákba, miszerint az Apple aggódik a nagyobb méretű okostelefonok népszerűsége láttán, és hasonló megoldásokkal követné az androidos tábor példáját. Mi több, egy hónapra rá két további példány is felbukkanna, amelyek viszont már 5,5 és 5,6 hüvelyk közötti kijelzőkkel jelennének meg, még inkább a prémium kategóriás, nagyméretű készülékek iránt vágyódók igényeinek megfelelve.

Az eltérés oka a jól értesültek szerint a szükséges komponensek rendelkezésre állásából adódik, itt ugyanis a megfelelő kijelzők leszállítása és a kellő hosszúságú üzemidő biztosítása gondokba ütközik. Szeptemberre már kiküszöbölhetik a problémákat, ám addigra már javában zajlana az eredeti példány forgalmazása, amelyből a cég rögtön egyszerre 80 millió példányt terítene szét. Ez arra utal, hogy kiemelkedő forgalomra számítanak, hiszen a legutóbbi negyedévben például összesen mintegy 47 millió iPhone okostelefont értékesítettek.

Az Apple egyébként a fej- és fülhallgatókat, valamint hangszórókat forgalmazó Beats Audio felvásárlásán töri a fejét, a cég felének megszerzésére 3,2 milliárd dollárt költenének. Ez érintené a Beats Music streaming zenei szolgáltatást is, amely így valószínűleg beleolvadna az iTunes platformba.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • Kongy #11
    Hát én biztos nem veszek ip6-ot. Az 5s-ben is azt becsülöm leginkább, hogy nem csináltak belőle szappantartót, még úgy telefon mérete van. De most az iPhone-ból is már iPad mini 2-t csinálnak, ez baromira nem tetszik. Jó telefon a HTC One M8 is, meg a Galaxy S5 is, meg az Xperia Z2 is, de mindben az a visszataszító nekem, hogy már-már tablet méretűek. Ha telefont akarok venni, aki nem 5 colos képernyős készüléket veszek, már nem azért.....
  • Cat #10
    "Szerintem igény van, csak a gyártók (marketing részlegei) leszarják."

    Első válaszom az, hogy ott a Sony Z1 Compact.

    Második, hogy a legnagyobb korlát az akkumulátor kapacitás. A kamera, processzor, memória mérete adott, minden ezen felüli helyet az akkumulátor foglal el. Azaz előbbiek ugyanannyi helyet foglalnak el a 4, mint az 5,2 collos képátlójú telefonban is, de mivel utóbbiban több a hely, jóval nagyobb kapacitású akksikat lehet a nagyokba rakni. (A kijelző nem fogyaszt annyival többet, mint amennyivel nagyobb a belerakható akksiméret.)

    Tehát ha te 4 collos telefont akarsz csúcs hardverrel, akkor nagyon nehéz kihozni úgy, hogy egy napnál tovább bírja, míg a mostani 5 collosakat legalább 2 napig nyomogathatod.
  • Vol Jin #9
    Azt mondom, hogy tökéletesen igazad van.
  • M2 #8
    Én még a vékonyítástól kapok agyfrászt. Két millimétert is adnék as 5S vastagságához egy jobb aksiért. Erre tovább vékonyítanak...
  • Vol Jin #7
    Talán annyi, hogy a felsőkategória már nem a processzort jelenti, hanem a kijelzőméretet. Mintha procivonalon megállt volna az élet. Úgy értem, tetőztek a 4 mag 2Ghz környékén, de ez egy éve is megvolt. Oké, van nyolc mag, de az parasztvakítás. AZ órajelet nem tudják már feljebb nyomni, a magokat meg felesleges, elbohóckodnak majd a 64 bittel, mert az apple sem tudott mit kitalálni kínjában, de az is parasztvakítás, így maradt a kijelző. És mivel az a drágább komponens, ami feljebb viheti az árat, elkezdték ezt az utat járni. De ez is hamar kifulladt, mert már a gagyi kínaiba is beszivárgott, erre kattannak rá az userek. Deágább, jobb, menőbb, közben meg már nem így van, de megmaradt a tendencia. A gyártók meg azzal tudják ezt fenntartani, hogy a kisebb kijelzőhöz spórolnak a Ghz-el. Mondjuk beletehetnék abba is a 2,4 Ghz-t, de csak 1,8-t raknak bele.
  • Vol Jin #6
    "Hát ha jönnek a tepsi iPhone-ok, akkor addig húzom az előző verzióval, amíg működik.
    Aztán keresek valami kicsi szép Androidost, olcsóbban."

    Áruló. :-)
    Majd beállsz a sorba hidd el! :-)
  • M2 #5
    Szerintem igény van, csak a gyártók (marketing részlegei) leszarják.
  • Zombee #4
    4 colos csúcsmodellre sehol sincs már igény? Nem csak iPhone esetében. Egyik gyártó sem forgalmaz már lassan 4,7-5 col alatt felső kategóriás telefont.
  • fergusonpapa #3
    Neked nem rég még nokiád volt nem? Mi történt.. :D
  • M2 #2
    Hát ha jönnek a tepsi iPhone-ok, akkor addig húzom az előző verzióval, amíg működik.
    Aztán keresek valami kicsi szép Androidost, olcsóbban.