Ötvös Tibor

Mi lesz a Rockstar Games következő dobása?

A Rockstar bejelentette, hogy 2015-ben jön az új alkotása. Kérdés, hogy mi is lesz ez.

A Rockstar Games alkotásaira, esetleges projektjeire mindig is odafigyelt a játékpiac, hiszen majdnem minden egyes játékuk mérföldkőnek számít a történelemkönyvekben. Éppen ezért várjuk izgatottan, milyen programot takar az a bejelentés, melyet a héten "lepleztek le"... pontosabban csak azt tudhattuk meg, hogy jövőre újra láthatjuk a gépeinken a csapat logóját. Ettől függetlenül a fantáziánk beindult és megpróbáljuk kitalálni, mivel tér vissza a Rockstar.

L.A. Noire 2
Három évvel ezelőtt jelent meg a Team Bondi alkotása a Rockstar logója alatt, mely megmutatta, milyen egy élvezetes nyomozós akció-kalandjáték. Sajnos a két csapat közötti vita illetve a Team Bondi befuccsolt magánszáma (kiadó nélkül maradt a Whore of the Orient) miatt elég nehezen képzelhető el, hogy az L.A. Noire 2 lesz az, amit most lelepleznek, de a remény hal meg utoljára.

The Warriors 2
Viszonylag régi Rockstar alkotás, ráadásul nem is robbant akkorát, mint a többi. Ennek ellenére számomra továbbra is az egyik legnagyobb kedvenc a csapattól és nagyon jó lenne újra Harcosként küzdeni a többi banda tagjaival az utcákon. Sajnos erre még az L.A. Noire-nál is kevesebb az esély, hiszen valóban nem durrant nagyot a játék és a legtöbb kritikus szerint is csak egy közepesnél kicsit jobb alkotásról volt szó... tévednek.

Midnight Club 5
A Rockstar remek az autóversenyek világában, ám sajnos ezt mostanra már kezdjük elfelejteni, hiszen a GTA sorozatot a legtöbben nem a vezetési élmény miatt veszik meg. A Midnight Club franchise 2008-ban jelentkezett utoljára és elég nagy az esély arra, hogy ez legyen az első új generációs próbálkozásuk. Ugyanakkor a piac nagyon telített, a Need for Speed és Forza Motosport (és persze a Codemasters) lefedi az egészet, így kérdés, mennyire tartja vonzónak a Midnight Club címet a Rockstar.



Agent
2009-ben felbukkant egy logó illetve pár információ az Agent nevet kapott projektről, melyről azonban azóta sem hallani szinte semmit. Egyetlen logó az, ami megmaradt a '70-es években játszódó kémprogramból... ám lehet, hogy meglep minket a csapat. Elképzelhető, hogy ez a nagy titkolózás csupán figyelemelterelés és igazi kémekhez illően a semmiből robban be valamikor a program.

Table Tennis 2
A Rockstar az előző generációt egy meglepően egyszerű ám annál szórakoztatóbb sportjátékkal támadta le. A Table Tennis viszonylag alacsony költségvetéssel készült, ráadásul olcsóbb is volt mint a többi X360 és PS4 program, de éppen ezért viszonylag kicsi az esélye a Table Tennis 2-nek. Persze manapság nagyon sikeresnek nevezhetők a független illetve kisebb alkotások, ám a rajongók inkább valamely nagyobb franchise folytatását várják.

Bully Bullworth Academy: Canis Canem Edit (vagyis Bully 2)
Talán a rajongók által legjobban várt projekt a Bully folytatása, melynek létezéséről már számos jelent láthattunk (például a Take-Two beregisztrálta a fent olvasható nevet is Európában). A nagy kérdés azonban az, hogy az egyetemen játszódó "bunkó" kalandjai is hoznak annyi pénzt, mint a Rockstar maradék három franchise-a? A válasz az elemzők szerint egy határozott nem, mi azonban nem vagyunk ennyire biztosak benne. Így mi adunk 20 százalékot annak, hogy 2015-ben egyetemisták lehetünk.

Max Payne 4
Bár kirobbanó siker volt és szinte mindenki imádta Max Payne brazil kalandját, ennek ellenére kicsi az esélye, hogy a negyedik rész érkezik. Ennek egy fő oka van: a harmadik rész kilenc évig készült, ráadásul a legtöbb fejlesztő már otthagyta a csapatot. Elképzelhető, hogy kapunk majd Max Payne 4-et, de 2 évvel az előző rész után erről csak álmodozhatunk.

Red Dead Rebellion
Két évvel ezelőtt olvashattunk egy bejegyzést, melyben a Rockstar fejlesztés alatt álló alkotásairól rántotta le a leplet egy belsős fejlesztő. A dolog pusztán azért érdekes így visszatekintve, mert a GTA 5 kapcsán leírt infók legtöbbje valósnak bizonyult. Itt olvashattuk a Red Dead Rebellion nevet, mely a népszerű western harmadik része. "Sajnos" azonban 1 év alatt két játékot is kapott a franchise (a Redemptiont és az Undead Nightmarest), így meglepő lenne ha máris jönne a harmadik epizód. De reménykedjünk.

Grand Theft Auto 5
Sokan korainak tartanák, de minket cseppet sem lepne meg, ha a GTA 5 PS4-Xbox One portjait kapnánk 2015-ben, illetve ha egy teljes értékű DLC-vel csomagolnák egybe a programot. Mindenesetre ha a legtöbb pénzt szeretné begyűjteni a csapat, akkor ezt a projektet választja, hiszen a vérbeli rajongók simán kifizetik az újabb változatért a teljes összeget.

Szóval jelentkező akad bőven az első, új generációs Rockstar játék címére, de hogy pontosan melyik lesz a kiválasztott, még nem tudni. A csapat mindig is jó volt a titoktartásban és a félrevezetésben, így lehet, hogy ami most a legkevésbé valószínű választás végül az lesz a befutó. Reményeink szerint hamarosan megtudjuk a választ.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • Destro #7
    Az Onihoz nekik szvsz sok közük nem volt fejlesztésileg, és a jogok sincsenek tudtommal náluk. Pedig egy új rész jó lenne. Nagyon.
  • ugh #6
    Gta 6
    Es Christine Lagarde nevu csofadt banyaval kell majd kifosztani, mostmar nem egy varost, hanem a vilag fejlodo reszet.
    Strauss Koh.. (khm) Kahn lesz a haverunk aki lanyokat futtat..
  • Jagdgeschwader #5
    Az Oni is egy méltatlanul elfeledett alkotásuk (mármint a PS2-es verzió), értékelnék belőle egy új epizódot!
  • Zombee #4
    A GTA5 bizonyítja, hogy tudnak még mit hozzátenni, ha akarnak.
    Amúgy nem lenne korai egy DLC-vel összerakott PC/Xbox One kiadás, elvégre a 4. rész kiegészítői is kijöttek 2010-re, a PC-s ráadásul egyben.
  • Etinger #3
    Komolytalan GTA.
  • MoRT2195 #2
    Ha ki is adják a GTA V-öt PC-re, vagy jelenlegi gen. konzolokra, akkor sem hiszem, hogy az lenne az a bizonyos új játék, az a nagy dobás... Ezt ki is zárhatjuk. Tehát ha be is jelentik más platformra a GTA V-öt, akkor is lesz ott még egy játék, ami tényleg nagy dobás lesz.
    Én a Bully 2-nek örülnék a legjobban, aztán az Agentnek, majd egy új RDR-nek. De esetleg egy új, eddig abszolút nem ismert IP lehetne a legjobb. :)
    Max Payne meg nem kell, elég volt belőle 3 rész. Régen az első két rész ütött, de a 3. már semmivel sem mutatott többet, mint a többi lövölde. Csak a neve adta el a 3. részt. Szóval nem kell még egy tucat játék, ha cső lövöldét akarok, akkor számtalan választásom van.
  • DonPedro22 #1
    Én csak abban bízok, hogy jön egy csavar és végre kiadják a GTA 5-öt PC-re