Ötvös Tibor

Hivatalos Grand Theft Auto Online információk

Megjelentek a hivatalos információk a Grand Theft Auto Online kapcsán, melyeket a Rockstar hozott nyilvánosságra, véget vetve a találgatásoknak.

A GTA 5 megjelenése után a rajongók a sorozat online-részére kezdtek el koncentrálni, melyekről számos pletykát lehetett olvasni. Ma azonban minden találgatást lezárt a Rockstar, hiszen saját oldalán egy blog-bejegyzésben árult el szinte minden részletet a fejlesztő. A GTA Online október 1-től lesz elérhető és akkor lássuk, mit is kínál majd a jelenlegi legsikeresebb franchise első, online epizódja.

Először is nem bizonyultak igaznak a 32 fős játéktérről szóló értesülések, így marad az eredetileg bejelentett 16 tagból álló szerverek felépítése. A játékmenet a sorozatban megszokott vonalat képviseli, azaz teljesen szabadon járhatjuk be az egész várost barátaink oldalán, minden elköthetünk, bárhova elmehetünk. Szóval olyan, mintha a GTA ötödik részével játszanánk, csak ismerőseinkkel is összefuthatunk a helyszíneken.

Klikk ide!
Klikk a képre a nagyobb változathoz
A minden itt valójában mindent jelent. A legnépszerűbb elemek valószínű a különböző versenyek lesznek, hiszen földön, vízen, levegőben is megmérettethetjük magunkat barátaink ellenében. A GTA Race nevet kapott lehetőségben ráadásul arra is van lehetőség, hogy például az off-road pályákon egy barátunk beüljön mellénk "mitfahrerként" és együtt tudhatjuk le a szakaszokat.

Mellette számos sportot űzhetünk: tenisz, golf, bázisugrás. Itt szintén egy barátunk ellen küzdhetünk, de akár egy véletlenül generált ellenfél ellen is indulhatunk. Mindez nem csupán szórakozást jelent, hanem pénzt és elismerést is gyűjthetünk győzelmünk esetén.

Megjelenik a karakter-generátor is, mellyel teljesen személyre szabhatjuk az online hősünket. Mellette a garázsunkat, a tulajdonunkban lévő épületeinket, autóinkat és fegyvereinket is szabadon alakíthatjuk. A mikro-tranzakciókat is megerősítették, ám ezek csak opcionális lehetőségként szolgálnak majd. Négy csomagot érhetünk majd el, ezeket az Eurogamer oldalán lehet megnézni.

A végére pedig marad egy igen meglepő és igen figyelemreméltó önvallomás a Rockstar részéről. A csapat ugyanis elárulta, hogy nem lesz bug-, illetve akadálymentes a GTA Online indulása. Számítani lehet szerver-gondokra, játékmeneti fennakadásokra és például fagyásokra is. Épp ezért kérik a rajongók segítségét is ezen helyzetek kiküszöbölésére.

Amint megjelenik a GTA Online, természetesen mi is bemutatjuk.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
Nem érkezett még hozzászólás. Legyél Te az első!