Ötvös Tibor

GTA V előzetes

A Rockstar Games újabb nagy durranásra készül a Grand Theft Auto sorozat legújabb, ötödik részével. A tegnap este tartott prezentáción pedig végre mozgásban is megmutatták a sajtónak a programot, mellyel csak a fejlesztők játszhattak, de így is leesett mindenki álla.

A negyedik részhez képest minden szinten óriási előrelépés történt. A karakterek animációja és az arcok kidolgozottsága ugyan nem éri el az L.A. Noire szintjét, de közel járnak hozzá. Szerencsére eltűnt a MotoGP-s effekt is, amit Nico a sarkokon befordulásnál produkált - tegyük hozzá, hogy motor nélkül, gyalogosan.

A gépjárműpark ismerős lehet a negyedik részből, de természetesen kapunk új helikoptereket, kamionokat és autókat is. Ezek irányítása maradt a megszokott, vagyis könnyen megtanulható és kitapasztalható és ez most már a motorokra is igaz lesz.A legnagyobb újdonság azonban kétségtelenül a három játszható karakter megjelenése lesz, melyek szinte minden tulajdonságukban és életkörülményükben is teljesen eltérnek egy mástól. Trevor, a pszichopata ex-katonai pilóta; Michael, a jelenleg tanúvédelem alatt álló egykori bankrabló; és Franklin, a feltörekvő utcagyerek és remek sofőr.

Ők hárman lesznek a hőseink, akik között bármikor válthatunk - ha nem vagyunk épp küldetésben. Ilyenkor ugyanis a gép automatikusan vált majd, ha az egyik szereplővel már letudtuk a saját részünket a misszióban. A Rockstar szerint ez azért van így, hogy soha ne üljön le a küldetés és a játékmenet. Mire az egyikkel már végeztünk, már kapjuk is a másik karaktert. Jó megoldás, a prezentáción nagyon jól működött.

Hőseink teljesen eltérő környéken élnek, melyekből adódóan más az érdeklődési körük, a hobbijuk és ezzel együtt a speciális képességük is. Michael az elit részen lakik Rockford Hillsen, fényűző körülmények között és Max Payne-hez hasonlóan képes lövés közben lelassítani az időt. Trevor Blaine Countyban él motorosok és drogdílerek között egy lakókocsiban és extra erőt képes belevinni az ütéseibe. Végül Franklin Los Santos déli részén tengeti mindennapjait és ő vezetés közben tudja belassítani az időt.Szerencsére a Rockstar egy dologban nem tartotta a szavát. A GTA: San Andreasban megjelent birtokvásárlás ugyanis visszatér és így lehetőséget kapunk, hogy házakat, garázsokat, kikötőket és még üzleteket is megszerezhetünk magunknak. Rengeteg minijátékot kapunk, melyek között ott lesz a bázisugrás, vadászat és rally-verseny. A nyugodtabb lelkületű játékosok jógázhatnak, golfozhatnak, teniszezhetnek stb. Akik pedig pihenésképp is pénzt akarnak szerezni, rabolhatnak ATM automatákat és kirámolhatnak pénzszállító autókat is.

A küldetéseink többségében valamilyen bankot vagy pénzes helyet kell kirabolnunk. Első lépésként meg kell terveznünk az akciót. Itt ki kell választanunk a fegyvereket és a járműveket is, ami nagyban befolyásolja a küldetésünk stílusát. Csupa hatalmas fegyverrel ugyanis elég nehéz lesz mondjuk egy csendes akciót végrehajtani.

A második fázis a csapat kiválasztása. Számos olyan küldetés lesz, melyhez nem elég a trió, így választanunk kell magunk mellé egy sofőrt, egy fegyverest vagy pedig egy technikust. Minél tapasztaltabb azonban a választottunk, annál nagyobb szeletet visz el a tortából, azonban ha zöldfülűvel kezdünk, kétes a siker. Végül pedig következik maga az akció, amikor a trió között válthatunk majd. Aki szeretné, az A sötét lovagban látott Joker stílusát is magára öltheti, vagyis amint elvégezte a külsős a feladatot, kivonjuk a forgalomból. Így nagyobb rész jut nekünk, ám legközelebb már kevesebb képzett emberből választhatunk.A harcrendszer is sokat fejlődött. A készítők finomítanak a fedezék-rendszeren és megjelenik a Gears of War sorozatban látott gurulás is. A célkereszt lehet teljesen automatikus, szoft-lock illetve ki is kapcsolhatjuk és csak rajtunk múlik a lövés sikere. A célkereszt vörös, ha célt találtunk és kialszik, ha elhullt az ellenfél.

A GTA V három és félszer nagyobb bejárható területtel bír majd, mint a Red Dead Redemption, ami hatalmas vidéket jelent. Ugyanakkor a játszható terület ötször lesz nagyobb, mivel a tenger alatt is várnak ránk érdekességek. Sajnos a multiról még nem tudhattunk meg semmit, de hamarosan ez is várható lesz.

A GTA V egyszerűen pazarnak tűnik és a Rockstar eddigi munkáját ismervén már előre megszavazzuk neki az öt csillagot. Várjuk a megjelenést és egy általunk is játszható demót.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
 • retardtomsolooo #14
  tomsolo és shadoweyes szaros faszt szopkodó buzeránsok
 • Lollerka #13
  azert nehogy mar ienert ne bannoljanak:D
 • kanyesz07 #12
  bocs csak hirdetek..

  eladó nfs world acc.
  SPOILER! Kattints ide a szöveg elolvasásához!
  eladó Need for Speed World account APEX-es : KANYESZ07 es

  névvel.

  Verdák rajta:
  ~Chevrolett camaro zl1 - B: 563
  ~BMW M1 procar [1979] - S: 760 full ultra
  ~Pagani Zonda F - S: 785 Full ultra
  ~McLaren F1 elite - S: 820
  ~Lamborghini Reventon - S:756 Hot Pursuit rendőr festéssel
  ~Mazda RX8\\\'09 cop - B: 565 havas festés
  ~Ford F-150 SVT raptor B: 588
  ~Mercedes-Benz SLR McLaren 722 edition Cop Autobahn - A: 706
  ~Koenigsegg CCXR - S: 792 verseny festés
  ~Nissan GT-R specV [R35] snowzilla - A:694
  ~Lamborghini Sesto Elemento - A:747
  ~Porsche 911 GT3 - S:764 UkF,Gspec,carbon festéssel
  ~Lexus LFA A:743

  Egyedi Vinylk:
  -SHINE
  -FESTIVE
  -HOT PURSUIT
  -RENNER
  -SANTARINA

  az inventory tele van még néhány street-race és főleg pro

  dolgokkal... ahogy az aftermarket néhány tábla,felfüggesztés,

  sárga neon stb.

  Rajta maradt pénz:
  347,020
  Rajta maradt Boost:
  30
  Szint:
  51
  Achievements:
  950

  Kezdő ár az acc.ra-
  A játékra költött árak: 178€
  Eladó ár: 130€

  Szerintem egészen reális, ennyi megtuningolt kocsival és nagy

  szintel.
 • Lollerka #11
  akkor tibikenek vegyenek egy csokit es magyarazzak el neki, hogy mi a kulombseg az igaz meg a hamis dolgok kozott:D
 • kanyesz07 #10
  na arra befizetek hogy egy eredeti GTA V gameplayat lássak, ami 30perces.
 • xido #9
  sehol..Tibike elfelejtette azt az apróságot,hogy zártkörű újságírói prezentáció volt,amiből csak cikkek formájában jutunk az új infókhoz..
 • zaki #8
  gépigény? ps3, xbox360
 • Palinko #7
  van valami gépigény? igazából Crysis 3 al eljött, hogy minimálist tudja a gépem, és jön az új generációs konzol, szóval nem lepődnék meg ha megugranának a követelmények.
 • Lollerka #6
  GTA V előzetes
  Egy közel 30 perces játszható demóval mutatkozott be a Grand Theft Auto V és ebből rengeteg dolgot tudhattunk meg. Figyelem, jön az új király!

  hol a link?:D
 • AZTA #5
  Na ja, meg lehet lesz vagy 60 giga a játék. :D