Berta Sándor

Az Apple tulajdonába kerülhet a Beats Electronics

Az amerikai konszern tárgyalásokat folytat a fejhallgató-gyártó felvásárlásáról, az kiszivárgott ár 3,2 milliárd dollár.

A The Financial Times tudósított elsőként arról, hogy a Jimmy Iovine és Dr. Dre által alapított cég az Apple tulajdonába kerülhet. A kaliforniai társaság nem aprózta el a vételi ajánlatát, hiszen 3,2 milliárd dollárt sem sajnálna a tulajdonjogokért. A brit gazdasági lap kiemelte, hogy az egyeztetések még koránt sem zárultak le, de már nagyon komoly szakaszban vannak. A felvásárlást állítólag akár már ezen a héten bejelenthetik.

Az Apple nem csupán a fejhallgató-gyártó Beats Electronics iránt érdeklődhet, hanem az általa nemrég alapított és az Amerikai Egyesült Államokban működő Music nevű zenei streaming-szolgáltatás iránt is. A The Wall Street Journal és a Bloomberg szintén beszámolt a tárgyalásokról. Az Apple az üzlettel beléphetne a zenei streaming-platformok piacára és például a svéd Spotify kihívójává válhatna. A Beats fejhallgatói elsősorban a fiatalok körében népszerűek. Korábban Jimmy Iovine és Steve Jobs kiváló kapcsolatban voltak, így könnyen lehet, hogy a vezető a tranzakció lezárása után az Apple menedzsmentjébe kerülhet.

A Beats Electronics tavaly augusztusban jelezte, hogy megszüntetné a HTC tajvani okostelefon-gyártóval folytatott együttműködését és visszavásárolná a HTC birtokában lévő részvényeket, majd új befektetőt keresne. Jimmy Iovine és Dr. Dre azt szerették volna, ha a vállalat a jövőben nem csupán fejhallgatókat, hanem más termékeket, köztük hangfalakat, autókba szerelhető rendszereket és a különböző elektronikus eszközöket is kifejlesztene, illetve értékesítene. A Beats Electronics részesedése az Amerikai Egyesült Államokban a fejhallgatók piacán 59 százalék.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • BrockSamson #10
    A Beats egy kozepkategorias termek, felso kategorias arral, a hangzasa pedig a mai trendeknek megfeleloen eros basszusra van belove, igy elektornikus es hip-hop zenehez megfelelo lehet, de jazz, blues, rock, metal vagy klasszikus zeneknel nalam erosen elverzett.
  • qetuol #9
    Pont jó az almának, hisz agyonhájpolt, dizájnos, basszust túlszaturáló, igénytelen hangzású termék :) (hacsak nem valaki kizárólag dnb-t hallgat meg reppet)
  • gyualmighty #8
    Jo termek es rajott h dragan adja...de nem hibaztatom, mert nagyon jo termek
  • gyualmighty #7
    Lehet h draga,de egyaltalan nem szar!! Nekem van egy a "studio" meg az elso szeriabol...es azt kell h modjam a legjobb fules a piacon,nyilvan aki azt mondja h szar az csak kotoszkodesbol mondja,vagy mert meg soha nem probalta vagy azert mert nincs neki!!!
  • Tikal #6
    szar és drágán adják, Dr. Dre van mögötte, meg jó sok reklám, ezért megy mint a cukor
  • Bagoly81 #5
    egy szoftveresen eq zott csoda, amiben én semmi jót nem gondolok, a jó anyaghasználat jellemzi.
  • Linkout #4
    Nem tudom, A beats mitől lett hirtelen ennyire menő? Simán lenyomta az olyan neveket, mint a KOSS, Senheiser, Sony kb egyik napról a másikra. Nem kötözködésből, csak nem tudom, hogy ez milyen termék valójában. Jó termék és rájött, hogy drágán kell adnia, rossz termék de rájött, hogy drágán kell adnia vagy kiemelkedően jó termék, ami olcsó is a minőségéhez képest? Hová kell sorolni a beats füleseket?
  • kvp #3
    Nem rendelkeznek kulonosebben semmilyen olyan technologiaval ami kiemelkedove tenne oket a tobbi gyartoval szemben, de nepszeruek. Nem tudom, hogy egy apple felvasarlas utan ez a nepszeruseg megmaradna-e. Technologia szempontjabol biztosan nem szorul a cegre az apple, de streaming rendszeruk is van mar es az is jobb mint a beats-e.
  • Linkout #2
    A beats sose volt szimpatikus.
  • BrockSamson #1
    Világ hipszterjei, egyesüljetek!