Berta Sándor

Felismeri majd a zenéket az iOS következő verziója

Az új funkció az Apple és a Shazam közötti együttműködésnek köszönhetően valósulhat meg.

Az iOS következő változatában mutatkozhat be a zenefelismerési funkció, ami akár beszédparancsokkal is aktiválható lesz. A fejlesztésben főszerep jut a Shazam Entertainment Ltd. nevű cégnek, ami már részt vett az első ilyen jellegű platform megalkotásában. A Shazam ilyen alkalmazást és zenei keresőt kínál már 2002 óta, a vállalkozást tavaly Carlos Slim milliárdos 40 millió dollárral támogatta.

A Bloomberg két forrásra hivatkozva írta meg, hogy az iOS új funkciót kaphat. Mindkét személy részt vesz a fejlesztésben, így első kézből jutottak az információk birtokába. A hírügynökség szerint a zenék felismerése a Siri nevű asszisztensen keresztül is megvalósítható lesz és a felhasználók beszédparancsok segítségével számos részletet megtudhatnak az éppen meghallgatott dalról. A Shazam a lejátszott zeneszámot összehasonlítja a belső adatbázisában szereplő művekkel, majd kikeresi a megfelelő eredményeket. A szolgáltatást jelenleg havonta több 90 millióan használják.

A Bloomberg által közölt információkat sem Sarah Hudson, a Shazam, sem pedig Tom Neumayr, az Apple szóvivője nem akarta kommentálni. Az új iOS-verziót várhatóan az Apple következő fejlesztői konferenciáján (WWDC) mutathatják be, a rendezvény június másodikán kezdődik.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
 • RAZOR27 #5
  micsoda exkluzív ficsőr, a teringettét. Lassan már a hülyének is megéri iFost venni :D már alig várom a videót a sorban álló plebejusokról akik az ujjaikat se tudják megszámolni a kezükön :D
 • tamolnar #4
  Spanyolországban feltalálták már a viaszt?
 • M0RN1NGST4R #3
  @Vol Jin
  a P1i valamilyen szinten prémiumkategória volt, de a poén az, hogy az alsó kategóriás telefonokban is benne volt TrackID néven, pl a 25e Ft-os K550i butatelefonom is tudta ezt 2007-ben, de gyanítom, hogy nem ezzal a készülékkel vezették be. Egyébként most is ilyen néven fut és meglepően jól használható.
 • Vol Jin #2
  Sőt, a Sony Ericsson P1i vagy 8 éve. Symbian alatt. Ez csak egy feltelepített program kérdése, nem a telefon vagy az operációs rendszer tudása.

  Mármint a gyárilag telepített rádió program ezt tudta, meg szerintem a zenelejátszó is. Ide a bökőt, hogy beindítanak egy szabadalmi eljárást, hogy mekkora újítást végeztek.
 • toxysylver #1
  Android illetve Windows Phone is tudja már ezt egy ideje!