Berta Sándor

Egyelőre nem jönnek új Apple-termékek

A kaliforniai cég a közeljövőben biztosan nem jelentkezik "nagy dobással".

A társaságot sokszor kritizálták a közelmúltban azért, hogy csak a meglévő termékei aktualizálásával foglalkozott és nem jelentkezett igazán "nagy bejelentéssel". Tim Cook vezérigazgató erre a bírálatra reagálva kijelentette: a kulisszák mögött egészen addig dolgoznak az újdonságokon, amíg minden részlet tökéletes. Mindez azt jelenti, hogy hamarosan aligha jelentkezik az Apple az iWatch okosórával vagy jelenik meg a televíziós piacon.

Tim Cook kiemelte, hogy a társaságnak még időre van szüksége, ezzel párhuzamosan ugyanakkor nyíltan beszélt arról, hogy a csapata új "nagyszerű dolgokat" fejleszt. Sokkal több dolgon dolgoznak, mint korábban, de mindezt a háttérben teszik és még nem készek arra, hogy elhúzzák a függönyt.

A menedzser emellett bírálta a Samsungot is, amikor rámutatott, hogy bizonyos fejlesztőknek csupán az a céljuk, hogy elsők legyenek a piacon. Az Apple számára sokkal fontosabb, hogy valamit jól készítsen el. (Cook már tavaly júliusban úgy nyilatkozott, hogy fontosabb a jó termék a nyereségnél.) Amennyiben minden részletre figyelnek, akkor ezek a munkák sokkal tovább tarthatnak. Számukra meghatározó, hogy azokra a dolgokra összpontosítsanak, amiben a legjobbak. Ez utóbbi mondatával a Google vezetőinek szúrt oda, az IT-óriás ugyanis mindent fejleszt, az okos szemüvegtől a robotautókig.

A vezérigazgató elemzőknek azt mondta: reméli, hogy a következő negyedévben számos régióban sikeresek lehetnek. Az Apple esélye abban rejlik, hogy idővel a teljes mobilpiac okostelefonokon alapulhat majd. Április elején vált ismertté az Apple útiterve és idei megjelenési menetrendje. Kérdéses, hogy az új információk tükrében változtat-e és ha igen, mit a vállalat.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • Linkout #13
    MsUser bizonyára tájékozatlan vagyok nem elfogult :)

    Azt meg tudjuk nézni, hgy mennyibe kerülne egy összerakott PC alapó HackPro?
  • MsUser #12
    2011-es fejlesztés ASUS módra
    ASUS Z9PE-D8 WS, támogatja a Sandy Bridge-EP Xeon E5 CPU-t 2db.-ot egy alaplapon :)
    7 darab PCI Express x16 Melesleg 4db Videokártyával mondjuk Nvidia Quadro GPU TESLA K20X memória GDDR5 5,2 GHz 6 GB :) 2012-es fejlesztés Nvidia

    Nyolc DDR3 memória nyílás lehetővé teszi a Quad Channel 64Gb/2000-2133Mhz-es memória támogatást. :)

    OCZ RevoDrive 3 X2 a PCI Express 2.0 x4-es olvasás 1800MB/s, írás 1700MB/s és 4K véletlenszerű írási IOPS 140.000, 480GB vagy 960GB amelyik jobban tetszik. :)

    Ne felejtsük el ez a PC összeállítás fényévekkel veri a macPro -t kb azonos áron!
  • MsUser #11
    Ajjaj "Linkout" itt az árazás az egeket veri, a Lenovo egyáltalán nem a drága kategória viszont minőségi anyagokat használ még a középkategóriás eszközeinél is.
    A macPro-t nincs mivel összehasonlítani???
    Na ne legyük ennyire elfogultak és tájékozatlanok!
    Amit írtál teljes összevisszaság, de erősen kicseng hogy az Apple a csúcstechnológia szerinted! De csak szerinted!!!
    Van más Xeon processzort kezelő hardver "Pl:ASUSX79-es 2013-09" stb. vagy nagy sebességű SSD PCI card RevoDrive 350 - PCI Express ez gyorsabb mint a macPro-ban alkalmazott!!!
    És miután egy design-s "NZXT Phantom Professional Gaming Case" PC ház-ba beépítjük sokkal használhatóbb és nagyobb teljesítményű gépünk lesz töredék áron!
    De folytathatnánk telefon szinten is teljesen le van maradva, és nem kicsit az Apple!
  • Linkout #10
    Jellemző a vásárlókra, hogy apple termékeket nem cserélnek sűrűn (nem a pávákra gondolok)

    Nem feltétlenül anyagiak miatt, hanem mert nem érzed, hogy le kell váltani. Nem recseg-ropog, ritkán fagy (mert ugye be tud állni az is rendesen :D) sok app elfut a 2-3 éves modelleken is gond és kompromisszum nélkül. Nyilván ezért fizetni is kell rendesen, mert drága.

    Viszont az apple nem azért tűnik drágának, mert csak kitalálták, hanem egyszerűen nincs alsó-közép kategóriájuk. Ha a többi gyártónak mindig az aktuális csúcs termékeivel hasonlítjuk össze, rendre egy szintben mozog az árazásuk.

    Az új HTC telefon 270k, samsung 12" tabletje 269k, galaxy s4 (számlával) 174k számla nélkül 113 :D mókás a piac. Vagy vegyük példának a macbook airt. 320k a 13" modell. A lenovo hasonló megoldása 600k. A macPro-ról nem beszélek, azt egyelőre nincs mivel összehasonlítani, annál gyorsabb "PC" jelenleg nem létezik. 1millió huf.
  • MsUser #9
    Próbáltam mindkét tábort, a végeredmény hogy akinek van pénze és csak nyugodtan használni szeretné az eszközeit válassza az Apple-t, viszont aki nem bírja megfizetni a trendit az nyugodtan keressen Android alapú eszközöket a stabilitás hibátlan a Lenovo termékeknél!
    A Samsung már nem a hibátlanságáról híres, vagy a Sony sem, sajnos!
  • pixx #8
    Én Két csúcs htc meg egy Asus Trasformers tabletről váltottam.
    Nem igazán lehet egymás mellé tenni a két gépet. Ipad retinám, és ipad mini, meg Iphone 5s.
    Az android nem nagyon tudja utolérni stabilitásban, egyszerűségben.
    És ios alatt, nem akarja minden program a telefonkönyvemet, meg a többit.

    Javaslom próbáld ki pár órára.
  • fergusonpapa #7
    Nekem htc one van, na erre azt mondom nincs gond vele de ez nem harmad annyi :)
  • Linkout #6
    "Android már szebb, okosabb, stabilabb és a készülékek harmad annyiba kerülnek"

    -rondább, butább, instabilabb! (Ugye milyen hülyén hangzik? A te véleményed pont ilyen)

    Nem lehet ezt így kijelenteni egyik félről sem. Az Android szabadabb, lehet rá torentezni szuperjó fizetős programokat stb...

    A szépség szubjektív, így ez nyilván mindenkinek a maga dolga. A stabilitásról egyelőre csak és kizárólag a lehető legrosszabb tapasztalataim vannak. Pontosan a harmadannyiért beszerezhető nagyszerű készülékekről van szó. A simkártyás tabletem egy okádék. Kibontás után minden oké, majd sim betesz és laggol, lassú, lefagy. sim kivesz és nincs gond. 3g nettel nincs baj, de ha sim mellett bekapcsolom a wifit, minden kommunikációt lelő. Alcatel onetouch hd 7 tablet, prestigio multiphone 5340 telefon, SE xperia x10i telefon, alcatel onetouch (nem tudom miylen telefon) plusz egy 25 ezres tesco tablet.

    Ha azt vesszük, hogy egy ipad mini retina 99k, akkor ennek a harmada úgy 33 ezer. Az általam felsorolt termékek a tesco táblán kívül mind többet érnek, és hulladék az összes.
  • zola2000 #5
    Nekem is csak "olcsó de megfelelő" android eszközeim vannak, de amig nem próbáltam ki az ipadot, addig nem mernék ilyent (mást sem) magabiztosan mondani róluk.
  • M2 #4
    Igen, tök kényelmesen elfejlesztgetnek Apple-nél, csakhogy közben meg a világ elhúz mellettük.
    Android már szebb, okosabb, stabilabb és a készülékek harmad annyiba kerülnek.