Berta Sándor

Szabadulna a HTC-től a Beats Electronics

A Dr. Dre nevű rapper által életre hívott cég megszüntetné a tajvani okostelefon-gyártóval folytatott együttműködését és visszavásárolná a HTC birtokában lévő részvényeket, majd új befektetőt keresne.

A The Wall Street Journal rámutatott, hogy a döntés hátterében az a stratégiaváltás állhat, ami a két alapító, Jimmy Iovine és Dr. Dre nevéhez fűződik. Az üzletemberek azt szeretnék, ha a vállalat a jövőben nem csupán fejhallgatókat, hanem más eszközöket, köztük hangfalakat is kifejlesztene, illetve értékesítene. A termékkínálatba tartoznának az autókba szerelhető rendszerek és a különböző elektronikus eszközök is. A tervek között szerepel egy saját streaming-szolgáltatás elindítása is. A Beats Electronics részesedése az Amerikai Egyesült Államokban a fejhallgatók piacán 59 százalék.

A két alapító néhány hónappal ezelőtt elutasított egy üzletet, ami több millió dolláros befektetést hozott volna. Most más befektetőkkel akarnak egyeztetni és amennyiben sikerrel járnak, akkor visszavásárolnák a HTC tulajdonában lévő 25 százalékos részesedést. Jimmy Iovine és Dr. Dre tulajdonában van a részvények 75 százaléka.


A Beats Electronics bevétele 2010-ben 200 millió dollár volt, tavaly már egymilliárd dollár. A társaság az első fejhallgatókat 2008-ben adta el Kaliforniában és a márka gyorsan ismertté vált az Amerikai Egyesült Államokban. A HTC két évvel ezelőtt 300 millió dollárért megvásárolta a Beats Electronics 50,1 százalékát. A részvények 25 százalékát egy esztendővel később - 150 millió dollárért - visszavette a Beats Electronics, ezenkívül a gyártó tavaly 225 millió dollár hitelt biztosított a vállalkozás számára. A stratégiaváltás azonban végleg megtorpedózhatja a két fél együttműködését, és a felmerült véleménykülönbség sem segíti a jövőbeli kooperációt.

A HTC hónapok óta nehéz helyzetben van. Vezető szakemberek távoznak, gyártási problémák vannak, így nem tűnik túl rózsásnak a cég jövője. Augusztus elején úgy tűnt, hogy eladhatják a konszernt, de ezt cáfolta Ray Yam, a HTC China vezetője.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • Nabateus #6
    Legjobb hangzas, ha a duborges kell. Basszus ez a basszus aztan odabasszus! :)
    Azert a ket alapito szemelye eleg jol korulirja, milyen zenehez jo ez a "brand". Nem a klaszikusokhoz...
    Es azok is veszik elsosorban a fuleseket, akiknek ez a csucs zene stilus, es egyben villantas a tobbi brotha' elott
  • Dini108 #5
    Viszont a HTC One-ba a Beats Audio miatt volt az okostelefonok közül az egyik legjobb hangzása.Azért kár a cégért mert eddig csak minőségi telefonokat adtak ki.
  • BrockSamson #4
    Aki egy kicsit is utanaolvasott es probalta tudhatja hogy a Beats egy tulrarazott divatmarka a kozepest alig meguto minoseggel, ehhez kepest a HTC ugyan nem szarnyal de a minoseggel naluk soha nem volt gond. Szoval szerintem ez a HTC-nek pozitiv hir. :D
  • caius marius #3
    Kicsit olyan a htc viselkedése, mint egy nagyon akaratos ellenszenves kiskölyöké. -De azért is úgy csinálom ahogy én akarom és leszarom, hogy mit mondanak a többiek!
  • levente68 #2
    Nagyon jó cég volt, sajnálhatod, ha nem volt tőlük semmid régebben.

    Kár értük, valóban és e hír szerint a Beats talált mentséget a tőlük való szabadulásra... :o) Mondhatni, még időben menekülnek.
  • CairoJack #1
    Úgy fest a HTC-nek tényleg kampec... Sosem volt HTC-m, soha nem is kéne, de kár értük.