Berta Sándor

A Comcasttal tárgyal az Apple

A kaliforniai társaság hamarosan elindíthatja a televízió streaming-ajánlatát, ebben a Comcast lehet a partnere.

Még ebben a hónapban bemutathatják az Apple TV nevű eszköz új változatát és az ahhoz kapcsolódó új funkciót: a streaming-szolgáltatást - legalábbis erről számolt be a The Wall Street Journal. A gazdasági napilap információi alapján a vállalat a lehetséges együttműködésről tárgyal a Comcast képviselőivel. A cég az Amerikai Egyesült Államok legnagyobb kábeltelevíziós szolgáltatójának számít és nagy sávszélességet biztosíthat az Apple streaming-platformjának.

A Comcast a hálózatán belül elsőbbséget biztosíthatna a streaming-ajánlatoknak. Az úgynevezett utolsó mérföldön a tartalmakat szétválasztaná a többi adatcsomagtól és saját csatornán keresztül továbbítaná. Az Apple így érné el ugyanazt a zökkenőmentes adatátviteli minőséget, mint amit a Comcast hagyományos televíziós szolgáltatása. Az Apple TV segítségével a livestreamek, a filmek, valamint a felhőtárhelyeken lévő videók egyaránt megtekinthetők lesznek.

Ugyanakkor a bennfentesek szerint a tárgyalófelek még messze vannak a megegyezéstől, aminek oka, hogy vita van többek között arról, hogy az ügyfelek kivel kötnek majd szerződést, az Apple vagy a Comcast képviselőivel? Szintén kérdéses, hogy milyen arányban osztják majd el a bevételeket a két vállalat között. A TechCrunch szkeptikus abban a tekintetben, hogy valóban lesz-e új streaming-szolgáltatás. Szerintük sokkal valószínűbbnek tűnik egy Comcast-alkalmazás megjelentetése, mely program az Apple-TV következő generációjára lesz elérhető. Eddig sem az Apple, sem a Comcast nem foglalt állást az ügyben.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • M2 #2
    Már látszik az asztalon egy bazi nagy torta és a gyerekek már most kezdik a lökdösődést, hogy ki mekkora szelethez jusson. A kimenetel borítékolható: 2-3 kövér gyerek fogja befalni az egészet.
    Ezért most gyűlnek a kövér gyerekek. :-)
  • Vol Jin #1
    Számomra az a kérdés, hogy ehhez miért kell az Apple?