11588
-
#7900 de itt is johnnak hívják -
#7899 de rossz nem jakab csaba hangján hallani:( -
Nuki #7898 új lokó :D
igazán ezsgés fílingje van :D -
#7897 lol archer holnpa tv2-őn:D vmi kék füstben. tűzoltó -.- -
Nuki #7896 ötletes ;D csak kár hogy nem jól használta a Back to the Future betütípust :D -
#7895 Nah alakulgat a dolog...de még mindig nem fullos :)
Először is próbáltad túl koszolni, de nem sikerült. Legyen enyhébb a textúra változatossága és próbálj map-eket tenni a specular-ba, vagy gloss vagy minek hívják a Max-ban... :) (Maya-s voltam)
A fényeket már kezded egész jól használni, de még azon is kell finomítani. (A tárgy amire fény esik, szintén ad fényt...) :D
A textúrák túlságosan ismétlődnek. Ha mást nem, az UV-ját mozgasd más helyre hogy ne folyton az a rész ismétlődjön.
Az anyagok típusát még mindig nem sikerült jól beállítanod. Műanyag hatású ez az egész...és cartoon stílusú még mindig. :)
Amúgy látom próbáltad összehozni az elő és hátteret....nos színben kezd közelebb állni mint a korábbi, de post-ban kell finomhangolni.
Egy picit színekben hangolás, aztán contrast beállítás, majd elhomáylosítani a 3D-s dolgot, hogy annyira legyen elmosódva mint a föld képe, aztán végül némi szemcsézettséggel is meg kell dobni a filmes hatásért.
Durván ennyi :) Remélem így már sikerül megalkotni amit tényleg akarsz :) -
#7894 ARGH!!!
ClickClickClick.com-os ihletésre valaki:
Figyelemacsúnyabeszéd ;) -
_Vegeta_ #7893 Nemhiszem. Csak egy film lesz. -
KnightRider #7892
Amúgy nem akarok offolni, így rögtön egy Trek jellegű kérdés: Igaz, hogy a jövőre megjelenő új Trek film franchise reboot akar lenni, a la BSG? Tehát megkapjuk ezt az "olyasmi, mint az eredeti, de modernebb" jelleget?
-
KnightRider #7891
A meshek nem az enyémek, ilyennek összehozni két óra volt :D -
KnightRider #7890
A textúrák direkt ilyenek, olyannak akartam megcsinálni, mint amikor még építik és nincs lefestve. Van hozzá normális textúra is. -
Nuki #7889 marha jó! hány órádba került ezt megcsinálni? :o -
Monoton #7888 igy kezdo szemmel nézve nagyon tetszik
más szemszögből a texturázás picit nemstimmel
amugy grat -
KnightRider #7887
Az bizony. Hogy tetszik? -
Monoton #7886 3ds max?
én most ismerkedem vele -
KnightRider #7885
Sok munkám volt vele, főleg a textúrákkal
-
Nuki #7884 ez tetszik!!! :D
"Még ha ingyen van is, mindig meg tudod venni olcsóbban. (A Ferengi Vagyongyűjtés Szabályai)" :DDD -
Peld #7883 Helló! Szokott lenni valaki StarTrek-TNG hubon? Mert nekem két napja nem megy, és kezdek aggódni, h nem lesz mit nézzek.... Ha nektek is van hasonló problémátok, v ötlet a megoldására lécci jelezzetek! Köszi -
#7882 régen nekemmegvotl kinyomtatva:D
elite force 2hoz jól is jött. -
#7881 Én anno a szövegkönyvet olvastam :). Nekem az sokkal izgalmasabb volt mint a film :) -
Monoton #7880 nemtudom voltemár de azért katt :) -
Monoton #7879 ehh végre ma befejeztem a Nemezis knyvet :) iszonyat jo könyv formában pedig a filmet még nemis láttam :)
holnap belekezdek egy Voyager könyvbe
ha valaki tudja honnan lehetne szerzni ST könyveket és képregényeket plz irja be thx -
#7878 enterprise -
#7877 az is brutális -
#7876 na most nézem az uccsó DS9 részt. -
#7875 Alakulgat! De még mindig picit Cartoon style. :)
Anyagokra marhára oda kell figyelni, és itt jön a kritikus tényező...a VILÁGÍTÁS! :) Gondolkodj el milyen fényforrás van az űrben és az hogy hat a hajóra.
De ez a szög amúgy nem a legjobb megítélésre... Perspektív jobban esne :)
Most nem említem a composite-os bizbaszokat, mert az még jóval később jön, de ott is sok mindent kell majd finomítani. :) Nem elég a hajót csak úgy betenni....össze kell olvasztani majd a háttérrel az előteret. Ergó színvilágban össze kell majd hozni. Digital Fusion pl jó progi erre...sőt az egyik legjobb talán.
Ezért kell majd Layerekben renderelni, hogy faxán buherálható legyen post-ban...
pontosabban ezért is... :)
Mára ennyi :D -
KnightRider #7874
Elnézést kérek minden 3D gurutól, hogy már megint képpel jövök, de remélem, látszik, hogy követtem Magoo utasításait és kezdtem vmit a textúrákkal. Ez lett belőle:
-
Nuki #7873 Nem akartok véletlen a Haegemonia nevü játékba csinálni ilyen Star Trek-es hajómodelleket? :)
|tudom nem olyan könnyű dolog de annyira jól néznek ki, ha így laikusként figyelem őket| :) -
#7872 ez a 6-os a legjobb évad szerintem :) -
#7871 Értem, köszi a tippeket, és a segítséget :). Bár ez már nem lesz befejezve, de újabbaknál odafigyelek ezekre. -
#7870 Fuh...hát a hátsó rész még csak-csak...de a főtányér vagy mi a fene, nos ott nagyon sok a gebasz. és láthatod is a gebaszt smooth után pl ott az orrán a kivágott résznél. (Más szögből jobban látszik, hogy ott megtörik a sima felület a rossz Polygon miatt)
Igazából ez is olyan dolog, hogy akkor érzed és látod, ha már Qrva sokat gyakoroltál.
Ha pedig tudod hogy részletezni akarod azt a bazi nagy korongot akkor alapból nem kezdünk ilyen alacsony polygon számú izéval. Hanem nagyobb számúval, hogy legyen miből kifaragni amit kell, anélkül hogy torzulás legyen!
Vagy kezded alacsony számúval, aztán egyszer smootholod és utána játszol vele tovább. stb stb... :)
Na csak hajrá! :) -
#7869 Mivel Nx-01 talán elfér itt a trek topicban :)
Először simán wireframe:
Majd 2x-es Turbosmooth-al:
-
_Vegeta_ #7868 Nemmintha amugy nagyon menne a tarsalgas. :) -
#7867 Persze...küldjed...bár lehet hogy az itteniek megszólnának a sok off-ért. Szóval lehet inkább priviben :) -
#7866 :). Ha beraknék egy rendert a modellemről (wireframe-et), arról is mondanál egy két dolgot? Valahol 80-90% között lehet a készültsége, úgyhogy semmi textúra, magáról a modellről alkotott véleményedre lennék kíváncsi :). -
#7865 Ja ami még fontos lehet, hogy tanulj meg fasza shadereket kötni! Mert anyagilag is nagyon elmaradnak a hajóid! Ahogy látom az alap lambert shader van rajta...talán a másodikra tették blinn-t, mert ott a szövegnél enyhén csillan, de csak tompán.
Nézz sok ilyen tutorialt :)
Najó...vége az offolásnak! Térjünk vissza star trek-hez, nehogy átmenjünk 3D-s topicba :D -
#7864 Én picit keményebb leszek, mivel régen ezzel kerestem a kenyeremet, hogy 3D-s modellező voltam :)
Figyelj az élekre! A fényekkel Qrva sokat kell játszani!
A textúrák túl tiszták, koszolni kell...még akkoris ha a sorozatban is tisztának tűnik, semmi sem makulátlan és egységes!
A gömb fejű hajódnál pl marha zavaró hogy alatta van a nap és közben alulról kék diffúz fényt kap, a kamera felöl pedig enyhe sárgásat.
huh...röviden ennyi, de volna még pár ezer dolog.
Pl ha kompozitálsz két dolgot akkor minimum az hogy összehozod őket színvilágban. Ha pedig még filmesíted akkor kell még rá pál dolog, pl blur, szemcsésség, extra contrast, meg egy rakás más filter...stb.
Ez így még egy nem lenne elég egy normális sorozatbeli animhoz. Bocsi, de ez az igazság. :)
Gyakorolj még sokat! -
KnightRider #7863
Sehogy. Még nem próbáltam. Hogy kell? :D -
#7862 Akkor bocsi, megzavart az élsimítás hiánya....
UI.: Nekem van egy NX-01-em, de sosem lett befejezve teljesen s így textúrázva sincs... -
Nuki #7861 animálás hogy megy? :D