9010
-
#308 ennyire azért nemvok benne :DD -
#307 Seaside Rendezvous
The Millionaire Waltz... -
#306 Liar
White Queen -
#305 höhö :)
meglehet
a Killer Queen meg a Bycicle race is odabasz :)
-
#304 Van annál jobb hidd el :)) -
#303 huhha, Brighton Rock kibaszjó szám
nagyon odabasz zsíros legjobb eddig amit hallottam Queentől :D -
#302 lol jó ez így addig is hallgatom a meglévő gyűjteményt :) -
#301 Mé nem szólsz! Megspórolhattál volna egy csomó időt! ;) -
#300 ha minden igaz, nemsokára meglesz az összes queen CD már nagyon várom :) -
#299 Megvan ;) -
#298 oh
ezt se tudtam :D
na szóval az
most hogy megnézem a borítót, több konciról van kép :)
sztem nagyon király, főleg a death on two legs meg a brighton rock -
#297 Mármint a Live Killers album? Mert az nem koncert, hanem a '79-es turné legjobb felvételeinek válogatása. -
#296 hello!
megvan valakinek a Live Killers koncert? most másolom a gépre a CD1 hasít istenien jó -
#295 Igyekszik a ember... -
#294 :DDDD
Ultrafos. Ez jó :))) -
#293 Az tuti...Én sokáig csak a zenét hallottam..illetve a Flash Gordon albumot, még a jó öreg ZX spectrumos-C64-es időkben.Teljesen máshogyan képzeltem el a filmet.Ultrafos.A zene viszont nagyon bejön. -
#292 Hát nem. -
#291 :))) a zenét tudom hogy jó, és akkor ezek szerint nem kell bánkódnom hogy nem láttam a filmet ... -
#290 A zene kurva jó a film kalap szar -
#289 Mi a helyzet a Flash Gordonnal? -
#288 Ugyanez vonatkozik Russel Mulcahyra (Hegylakó rendezője) -
#287 Hát akkor nincs is több mondanivalóm :-D ...kérem kapcsolja ki!
Ez a VASMADARAK /IRON EAGLE/ c. film eléggé QUEEN centrikus volt.Pedig abban az időben másféle nótákkal tolták tele az ilyen repcsis témájú filmeket.Biztosan tetszett a producernek a QUEEN zenei világa.Mindenesetre a filmnek nem vált kárára. -
#286 A Too Much Love Will Kill You-t Brian 1982-ben írta, pedig ugye először az emlékkoncerten volt hallahtó és csak 95-ben jelent meg
A Mad The Swine egy 1989-es kislemezen jelent csak meg, ám valójában a zám 1979-es
A Heaven For Everyone valójában egy The Cross nevű együttes dala. Az együttes tagja Roger Taylor (valójában ő alapította a bandát '87-ben) aki a szám szerzője. '89-ben énekelte fel Freddie, és 1995-ben adták ki.
A You Don't Fool Me egy 1982-es szám, a diszkók a 80-as években sokszor játszották, mégis csak 1995-ben jelent meg lemezen
A Liar eredeti címe Lover volt és Tim Staffel és Brian May írta még a Smile-os korszakban 1969-ben. Ezt lett átdolgozva, hogy megjelenjen az 1973-as Queen LP-n
A Keep Passing The Open Window, amely az 1984-es The Works albumon jelent meg, eredetileg az Iron Eagle film számára lett írta Freddie által, de végül nem került bele a filmbe -
#285 Egyébként érdekességképpen a Kind of Magic-et 1986-tól datálják de valójában az 1985-ös Vasmadarak c. filmben már hallható volt a szám.A másik, hogy a HITMAN című számuk az 1990-es INNUENDO albumon volt rajta, de szintén szerepelt már ez a dal is a VASMADARAK-ban.Igaz talán 10 másodpercre de benne volt a 85-ös filmben. -
#284 -
#283 -
#282 Ha már így alakult, hogy a topic kicsit látogatottabb lett, ismét megadom ezt a címet:
http://queenkonyv.uw.hu -
#281 Akkor t már rossz ember nem lehetsz! :))) -
#280 A másik topic-na írtakra válaszolok a Gimme The Prize kapcsán:
Ismerem :-) 1986-ban hallottam előszőr a Kind of Magic c. számot a SUGÁR reklámban 9-10 évesen.Azóta megvan minden QUEEN album CD-n kazettán és ami eddig DVD-n megjelent. + bakeliton a Live At Wembley ami bontatlan és sosem volt lemezjátszóban :-) jobban vigyázok rá mint bármire ami a tulajdonomban van.
-
#279 Tök mindegy mi van benne. Ha valaki billntyűzik egy mikroprocesszoros szintin az elektronikus zene, viszont ha valaki programon dob össze egy zenét egy mikroprocesszoros PC-n az gépzene -
#278 mint számítógépesmérnök számomra számitógép amiben mikroprocesszor van P -
#277 Akkor rosszul fejezted ki magad, mert azt írtad, hogy számítógép zene. A számítógép zene nem egyenlő az elektronikus zenével. Totálisan más a kettől. Nem midegy, hogy valaki tud billentyűzni, vagy hogy semmilyen hangszeren sem tud játszani és a computer egy programjával állítja elő a zajt.
De így azért közelednek az álláspontok :) -
#276 én elektronikus zenéről beszélek amiben számítógép is részt vesz
nem a komponálásban hanem a megvalósításban
és ezek között is vannak remekművek ezt a véleményemet fenttartom. -
#275 jó ebben más a véleményünk
figyi ha 1953-ban született akkor gondolod 7 évesen már alkotott? P
Mike Oldfield mai napig ír zenéket
és a nagy sikerei abszolút nem a 60-70 években voitak
a Tubular Bells csak az első nagy sikere volt. A második rész 1992-ben
Ennek jelent meg a harmadik része 2003-ban.
Mivel a Queen mellett ő a másik nagy kedvencem ebben eléggé otthon vagyok 3 koncertje is megvan amit élőben (elektronikával) ad elő.
És a 2005-ös Light & Shade albuma kapcsán ezt nyilatkozta szó szerint
"Nem vagyok átlagos zenész. Technikus vagyok, aki az ötleteit lefordítja a zene nyelvére - vallja Mike Oldfield, aki három év után jelentkezett új CD-vel. És rögtön egy dupla albumot adott ki, Light & Shade címmel. "
És valóban, a Light címet viselő korong könnyed, derűs, szinte meditációra alkalmas zene, de legalábbis jó kis chill-out, ami hétvégi heverészéshez, pihentető semmittevéshez, baráti beszélgetésekhez ideális háttérzene. A Shade ezzel szemben inkább felzaklat, a dalokban ott a háború, a tehetetlenség minden nyűge, a szerelem sötét oldala - a "keret" pedig inkább az
elektronikus tánczene felé hajlik. Bár a kategóriákkal óvatosan kell bánnunk, mert Mike Oldfield nem szereti semmilyen stílusba sorolni zenéjét. - Ez egyszerűen az én zeném, nem szeretném kategorizálni. Csak leülök otthon, egyedül, és leírom azt a zenét, ami jön belőlem. Ez a két album például nem dalok sorozata, sokkal inkább egy kerek egész kompozíció, mintha egyetlen dal lenne - mondja.
-
#274 Nekem a számítógéppel kreált szarok nem zenék csak zajok. Biztos én vagyok hülye hangmérnökként. Maradi de piszkosul.
Ja amúgy meg:
"Michael Gordon Oldfield 1953. május 15.-én született Readingben. 1973-ban Tubular Bells című albumának nagy visszhangja volt az úgy nevezett szimfonikus rockzene berkein belül" [UNO.HU] -
#273 Ez nem így van.
Második mondattal nagyon nem értek egyet. -
#272 60-70 évek? :-)
nagyon nem jól tudod
Pl TB 2003 ugye........
nem kifejezetten pc-s zenét értettem csak amiben számítógép is közreműködik -
#271 Jól tudod (Oldfield-téma) -
#270 hát lehet tetszetőset, persze ezt senki sem kérdőjelezni meg.
de igényes, rendesen hangszerelt alkotást már nem és aki ezekre pályázik az nem fogja szeretni(kevesen vannak-vagyunk akik nem szeretik :( )
egyébként ha jól tudom Mike Oldfield az 60-70es évek és nem PC-s zene.... -
#269 Amit számítógéppel csinálnak az nem zene! Arra bárki képes