32214
Maya
-
lekonel: a válasz: Libri!!! Az Astóriánál lévő (asszem Libri Könyvpalota a neve, mindegy) ott BIZTOSAN van még 4 darab (az ötödik itt van nálam :). 5880Ft. -
Gabo #2468 Én a magamét a Dunaplaza bejárata felett, az első emeleten lévő számtech. boltban vettem meg. Nem tudom, hogy ven-e még nekik.
Ajánlanám még a Műszaki könyváruházat a Liszt Ferenc téren is, de az jelenleg átépítés alatt van. (Legelőször ott néztem volna meg.) De szerintem más nagyobb könyváruházban is meg lehet találni. -

erre gondolsz ugye? -
www.Design21.hu
itt meg tudod rendelni vagy gyere el Expóra és ott is árulják meg asszem a Studio 21 boltokban is van... bár azért fura, studio 21 a discreet hivatalos forgalmazója de azért a hátuk mögött mayas könyveket árul, hehe :DDD
Ja amúgy itt SG-n is láttam egyszer a főoldaon a mayas könyvet...
Joccakát :) -
Igen de memória szempontjából előnyösebb a SubDiv ha minden igaz ez van NURBSnél is sokkal kevesebbet eszi... végülis csak a vonalat tárolja el amiből generálták stb.. a többit számolja a gép... -
Megoldódott a Subdiv dolog, gondolom nem csak engem érdekel:
"This question has been answered over 4 times now LOL....
Sub division menu> collapse Subdivision... end of story. Have a nice day. hehehe were like answering machines here LOL. NOW FIX MY DAMN PROBLEM ALIAS< WHATS WRONG WITH MY LIGHT GLOW???... sorry, i didnt mean to vent on your post Youth. just kind of got bent up.
"
Szóval: először polyt átkonvertálni SubDivba aztán Subdive Surface menü és ott Colapse Hierarchy és így lerendereli a Mantel ray :)
Bocsi Peet ha ezt mondtad volna, akkor én értettem félre, mindenesetre amit leírtam az jó!!
SoftFX: van egy AW Using Mental Ray for Maya kiadott videó keress erre... -
Hi all. Én is megvettem a Maya a 3D világa könyvet. Egész jó. Csak kár, hogy a 4.5-ösről ír (csak a Mental Ray leírás hiányzik nekem az 5.0-hoz).
Van valakinek részletes Mental Ray leírása??? -
Amúgy nem az edit polygonsban van hanem a Polygonsba de ez már részlet kérdés így is emgtaláltam :9 de mi lehet a baj? -
Enek kéne lennie de nem működik... :/ -
Köszi!!!
Újabb kérdés :DDD
A mental ray ugye csak olyan subdivet tud leszámolni ami 4 oldaló facekből állnak... nammost ha tele van a testem 3 ill 5 oldalú facekkel akkor hogyancsináljak belőlük 4-est. Kipróbáltam amit Peet mondott hogy raktam rá elősször egy 1x-es smoothot DE 1 így kúrva sok memória kell a gépnek 2 így se renderelte le a MR :( Pedig még töröltem is mindent és csak a SubD maradt...
Valaki! HELP!!! :)) -
Hmm... újabb gond :)
Peet mester tanácsára le kéne kicsinyíteni a kocsit... de vele együtt a blueprintet és mindent, addig megvagyok hogy kijelölök mindent de aztán rányomok egy scalet és minen másfele kicsinyítődik.... szóval a pivot pointjuk nem egy helyen van hogy lehet az összes objektumnak 1 pivot pointot csinálni? vagyis ne egyet hanem egy helyre ez így jobb :))) -
Ezer hála!!!! -
potyek #2452 w=move, e=rotate, r=scale , de a windows/preferences/hotkeys ben bármit bármire definiálhaszt -
Nincs doksim a mayahoz, nem tudnátok megmondani a Scale, Move, Rotate billentyűkiosztását vagy mi a neve :) -
Szerintem az a PLE lehet vagyis tanulókanak... az ingyenes az igazi maya olyan 300 MB-os izo... ebben van doksi meg minden... -
K.András #2446 Ha banolnak csak ird át a nevedet emailod meg ilyenek, az alapján banolnak... -
Aha és polynál miyen lehetőségek vannak a vágásra?
Mondok egy példát:
van mondjuk egy hulámmos felület aminke a közepén szeretnék egy kör alakot vágni... namost ha felülről nézem körnek kéne lennie a vgásnak...
ezért gondoltam hátha van valami mint a maxnál hogy revetíted a kört és a mentén vágja, ugyan az mint a nurbsben a prjoect utána azzal vágás... nincs ilyen mayaban? vagy polyt csak splittel lehet vagdosni kézzel? nem lehet valami menté vágni vagy ilyesmi?
vagy van még a boolean (nem tudom így kell e írni) az se működik valami fényesen :(
Előre is köszi! -
switch #2444 Azt hiszem olyan 4-5 nap,legalábbis engem anyira bannoltak múltkor valami apróságért -
Van olyan Mayaban hogy rávetítek egy görbét a poly hálóra? tehát splitelem vele... -
switch #2439 Az AntiDot és a DinoMedia Hub szabályzata :
The rules are :
# You must provide a minimum of 5.0 GB to share,
with Graphics software, 2D, 3D, CAD, Video and
Music Software, Tuts, Video Tuts, Textures, etc...
# If you want to share other thing don't go to far
with Divix and Mp3, minimun 65% of Graphics Stuff,
You can be kicked EASILY or BANNED when you've
got too MUCH Divix or Mp3, Temp DL
# Clean Share, Compressed Software, Explicit Name Folder,
classed by type : 3D, 2D, Video, Tuts etc...
# Number of slots :
56k and ISDN = 2 slots,
Adsl and Cable (512k / 128k) = 3-4 slots,
T1 = 10-15 slots,
T3 = 20 slots
-
Szerintem nem kell egyenlőre moderálgatni... csak még nem indult be teljesen a dolog...
De ha valki elvállalja én beleegyeztem! -
Szevasztok!
Tibor (SG moderátor) megkért, hogy tolmácoljam üzenetét:
Lehetőség lenne, hogy válasszatok magatok közül egy kiemelt személyt, aki ebben a topicban (Maya) moderátori jogokat kapna, hogy kisebb ügyes bajos dolgaitokat könnyebben intézhessétek.
Ha élni kívántok ezzel a lehetőséggel, akkor azt
a [email protected] címen kérlek jelezzétek Tibornak!
További ihletben és jókedvben gazdag Mayázást! -
K.András #2433 Ne irjad már ki nyilvánosra!Mailba vagy valami,hátha nem lesz elérhetö mi??? -
potyek #2429 Peet maya, elöre is köszi a helpet, felpakolom a red hat ot, és jövök a konkrét hibákkal :O)
amugy kb 2,5 -3 éve maya zok windozon -
K.András #2427 dc... -
potyek #2421 hello Peet maya
látom te linux on nyomulsz maya val, én is megprobáltam elinditani, de még a licenc sem müködött, létezik olyan, hogy disztribucio függö lenne? én mandrake en probáltam, és folyamatosan hibát irt ki, hogy ez sincs, meg az sincs hozzá, hogy fusson :O( köszi elöre is -
K.András #2417 Meg az összeomlásokat is ez okozhatja :) -
K.András: max boot lassúságát a klassz pluginrendszere kölcsönzi. hehe -
K.András #2413 Igaz hogy 4 napja használom kb, de az elsö ami feltünt hogy kb ötször gyorsabban jön be mint max. -
Köszi, itt nincs ilyen hogy transzformációs gizmó meg hasonló? -
Hol lehet hajlítgatni a dolgokat? a Deformationnál van ilyen hogy Bend meg hasonló de nem tudom rávenni hogy hajlítgassa... -
Menaal ray-ben Sub Surface Scattering (SSS) és Caustics turor...
Én ugyan még nem tartok a renderlés tanulásánál de hátha valkinek ez jól jön...
Mutassátok meg min dolgoztok vagy min dolgoztatok mayaban! Lécci :) -
Van valakinek tapasztalata a mayaban lévő NURBSsel?
Amúgy találtam egy remek oldalt:
http://www.learning-maya.com/tutorials.php
Van pár remek tutor... -
A most megjelent magyarra gondolsz? mert azt már édremes megvenni... ki az a hülye aki nemtom hány száz oldalt bescannel...
Én is megveszem ha ez segít :D -
switch #2398 Hi !
Egészen pontosan melyikre gondolsz ?
-
switch #2396 Glue3D hivatalos weboldal:
http://www.3daliens.com/ -
switch #2395 Még nem használtam -
Ez a Glu3D demo nem? -
switch #2391 switch.atw.hu
Shave and a Haircut v2.4v20 for Maya 5
Glu3D v1.1.0.9 For Maya 5.0
etc...
-
switch #2390 A francba ! igy lessz jo:
ftp://211.144.96.36/incoming/<4spc>COM1<3spc>/<6spc>JO<3spc>VILIN<2spc>IA/
<> - szedd ki es helyetesitsd be annyi space-el amennyi oda van irva.