32214
Maya
  • SoftFX
    lekonel: a válasz: Libri!!! Az Astóriánál lévő (asszem Libri Könyvpalota a neve, mindegy) ott BIZTOSAN van még 4 darab (az ötödik itt van nálam :). 5880Ft.
  • Gabo
    Én a magamét a Dunaplaza bejárata felett, az első emeleten lévő számtech. boltban vettem meg. Nem tudom, hogy ven-e még nekik.
    Ajánlanám még a Műszaki könyváruházat a Liszt Ferenc téren is, de az jelenleg átépítés alatt van. (Legelőször ott néztem volna meg.) De szerintem más nagyobb könyváruházban is meg lehet találni.
  • youth #2466

erre gondolsz ugye?
  • youth #2465
    www.Design21.hu

itt meg tudod rendelni vagy gyere el Expóra és ott is árulják meg asszem a Studio 21 boltokban is van... bár azért fura, studio 21 a discreet hivatalos forgalmazója de azért a hátuk mögött mayas könyveket árul, hehe :DDD

Ja amúgy itt SG-n is láttam egyszer a főoldaon a mayas könyvet...
    Joccakát :)
  • youth #2463
    Igen de memória szempontjából előnyösebb a SubDiv ha minden igaz ez van NURBSnél is sokkal kevesebbet eszi... végülis csak a vonalat tárolja el amiből generálták stb.. a többit számolja a gép...
  • youth #2461
    Megoldódott a Subdiv dolog, gondolom nem csak engem érdekel:

"This question has been answered over 4 times now LOL....
    Sub division menu> collapse Subdivision... end of story. Have a nice day. hehehe were like answering machines here LOL. NOW FIX MY DAMN PROBLEM ALIAS< WHATS WRONG WITH MY LIGHT GLOW???... sorry, i didnt mean to vent on your post Youth. just kind of got bent up.
    "

Szóval: először polyt átkonvertálni SubDivba aztán Subdive Surface menü és ott Colapse Hierarchy és így lerendereli a Mantel ray :)
    Bocsi Peet ha ezt mondtad volna, akkor én értettem félre, mindenesetre amit leírtam az jó!!

SoftFX: van egy AW Using Mental Ray for Maya kiadott videó keress erre...
  • SoftFX
    Hi all. Én is megvettem a Maya a 3D világa könyvet. Egész jó. Csak kár, hogy a 4.5-ösről ír (csak a Mental Ray leírás hiányzik nekem az 5.0-hoz).

Van valakinek részletes Mental Ray leírása???
  • youth #2459
    Amúgy nem az edit polygonsban van hanem a Polygonsba de ez már részlet kérdés így is emgtaláltam :9 de mi lehet a baj?
  • youth #2458
    Enek kéne lennie de nem működik... :/
  • youth #2456
    Köszi!!!
    Újabb kérdés :DDD
    A mental ray ugye csak olyan subdivet tud leszámolni ami 4 oldaló facekből állnak... nammost ha tele van a testem 3 ill 5 oldalú facekkel akkor hogyancsináljak belőlük 4-est. Kipróbáltam amit Peet mondott hogy raktam rá elősször egy 1x-es smoothot DE 1 így kúrva sok memória kell a gépnek 2 így se renderelte le a MR :( Pedig még töröltem is mindent és csak a SubD maradt...
    Valaki! HELP!!! :))
  • youth #2454
    Hmm... újabb gond :)
    Peet mester tanácsára le kéne kicsinyíteni a kocsit... de vele együtt a blueprintet és mindent, addig megvagyok hogy kijelölök mindent de aztán rányomok egy scalet és minen másfele kicsinyítődik.... szóval a pivot pointjuk nem egy helyen van hogy lehet az összes objektumnak 1 pivot pointot csinálni? vagyis ne egyet hanem egy helyre ez így jobb :)))
  • youth #2453
    Ezer hála!!!!
  • potyek
    w=move, e=rotate, r=scale , de a windows/preferences/hotkeys ben bármit bármire definiálhaszt
  • youth #2451
    Nincs doksim a mayahoz, nem tudnátok megmondani a Scale, Move, Rotate billentyűkiosztását vagy mi a neve :)
  • youth #2448
    Szerintem az a PLE lehet vagyis tanulókanak... az ingyenes az igazi maya olyan 300 MB-os izo... ebben van doksi meg minden...
  • K.András
    Ha banolnak csak ird át a nevedet emailod meg ilyenek, az alapján banolnak...
  • youth #2445
    Aha és polynál miyen lehetőségek vannak a vágásra?

Mondok egy példát:
    van mondjuk egy hulámmos felület aminke a közepén szeretnék egy kör alakot vágni... namost ha felülről nézem körnek kéne lennie a vgásnak...
    ezért gondoltam hátha van valami mint a maxnál hogy revetíted a kört és a mentén vágja, ugyan az mint a nurbsben a prjoect utána azzal vágás... nincs ilyen mayaban? vagy polyt csak splittel lehet vagdosni kézzel? nem lehet valami menté vágni vagy ilyesmi?
    vagy van még a boolean (nem tudom így kell e írni) az se működik valami fényesen :(

Előre is köszi!
  • switch
    Azt hiszem olyan 4-5 nap,legalábbis engem anyira bannoltak múltkor valami apróságért
  • youth #2442
    Van olyan Mayaban hogy rávetítek egy görbét a poly hálóra? tehát splitelem vele...
  • switch
    Az AntiDot és a DinoMedia Hub szabályzata :

The rules are :

# You must provide a minimum of 5.0 GB to share,
    with Graphics software, 2D, 3D, CAD, Video and
    Music Software, Tuts, Video Tuts, Textures, etc...

# If you want to share other thing don't go to far
    with Divix and Mp3, minimun 65% of Graphics Stuff,
    You can be kicked EASILY or BANNED when you've
    got too MUCH Divix or Mp3, Temp DL

# Clean Share, Compressed Software, Explicit Name Folder,
    classed by type : 3D, 2D, Video, Tuts etc...

# Number of slots :
    56k and ISDN = 2 slots,
    Adsl and Cable (512k / 128k) = 3-4 slots,
    T1 = 10-15 slots,
    T3 = 20 slots

• youth #2436
    Szerintem nem kell egyenlőre moderálgatni... csak még nem indult be teljesen a dolog...
    De ha valki elvállalja én beleegyeztem!
  • Aldaryn
    Szevasztok!

Tibor (SG moderátor) megkért, hogy tolmácoljam üzenetét:

Lehetőség lenne, hogy válasszatok magatok közül egy kiemelt személyt, aki ebben a topicban (Maya) moderátori jogokat kapna, hogy kisebb ügyes bajos dolgaitokat könnyebben intézhessétek.
    Ha élni kívántok ezzel a lehetőséggel, akkor azt
    a [email protected] címen kérlek jelezzétek Tibornak!

További ihletben és jókedvben gazdag Mayázást!
  • K.András
    Ne irjad már ki nyilvánosra!Mailba vagy valami,hátha nem lesz elérhetö mi???
  • potyek
    Peet maya, elöre is köszi a helpet, felpakolom a red hat ot, és jövök a konkrét hibákkal :O)
    amugy kb 2,5 -3 éve maya zok windozon
  • K.András
    dc...
  • potyek
    hello Peet maya
    látom te linux on nyomulsz maya val, én is megprobáltam elinditani, de még a licenc sem müködött, létezik olyan, hogy disztribucio függö lenne? én mandrake en probáltam, és folyamatosan hibát irt ki, hogy ez sincs, meg az sincs hozzá, hogy fusson :O( köszi elöre is
  • K.András
    Meg az összeomlásokat is ez okozhatja :)
  • Sound
    K.András: max boot lassúságát a klassz pluginrendszere kölcsönzi. hehe
  • K.András
    Igaz hogy 4 napja használom kb, de az elsö ami feltünt hogy kb ötször gyorsabban jön be mint max.
  • youth #2409
    Köszi, itt nincs ilyen hogy transzformációs gizmó meg hasonló?
  • youth #2407
    Hol lehet hajlítgatni a dolgokat? a Deformationnál van ilyen hogy Bend meg hasonló de nem tudom rávenni hogy hajlítgassa...
  • youth #2401
    Menaal ray-ben Sub Surface Scattering (SSS) és Caustics turor...

Én ugyan még nem tartok a renderlés tanulásánál de hátha valkinek ez jól jön...

Mutassátok meg min dolgoztok vagy min dolgoztatok mayaban! Lécci :)
  • youth #2400
    Van valakinek tapasztalata a mayaban lévő NURBSsel?

Amúgy találtam egy remek oldalt:
    http://www.learning-maya.com/tutorials.php

Van pár remek tutor...
  • youth #2399
    A most megjelent magyarra gondolsz? mert azt már édremes megvenni... ki az a hülye aki nemtom hány száz oldalt bescannel...
    Én is megveszem ha ez segít :D
  • switch
    Hi !
    Egészen pontosan melyikre gondolsz ?
  • switch
    Glue3D hivatalos weboldal:
    http://www.3daliens.com/
  • switch
    Még nem használtam
  • youth #2392
    Ez a Glu3D demo nem?
  • switch
    switch.atw.hu

Shave and a Haircut v2.4v20 for Maya 5
    Glu3D v1.1.0.9 For Maya 5.0

etc...
  • switch
    A francba ! igy lessz jo:

ftp://211.144.96.36/incoming/<4spc>COM1<3spc>/<6spc>JO<3spc>VILIN<2spc>IA/

<> - szedd ki es helyetesitsd be annyi space-el amennyi oda van irva.