32214
Maya
  • youth #2517
    szarul :(
    most elakadtam, mert a belsejét kne megcsinálni, de most kicsit pihentetem a dolgot és Photoshopot tanulok... bescannelte Nemesys nekem egy rajzomat és azt akarom kiszínezni... :)
    de ha kedvem és időm lesz folytatom tovább
  • FRenkie
    Hi!
    youth hogy állsz a BMWwel?
  • youth #2515
    Köszi!
    Elolvasom!
  • K.András
    Egyébként a könyben amit te is megvettél van egy gyorstalpalo maxosoknak és abban leirja hogy a max anyagainak mi a megfelelöje mayaban.
  • K.András
    Ne a work area-ban csináld hanem az attribute editorban,az majdnem olyan mint a material editor volt a maxban...
  • Gabo
    Tartok tőle, hogy egyenlőre nem igazán fogok tudni neked benne segíteni. Én is csak most kostolgatom/kostolgatnám a Maya-t.
  • youth #2511
    Köszi!
    igen épp kocsit pofozgatok, de nekem ez az ábra: Material kicsit még bonyolult, megszoktam az egyszerű max materaial edotort :/

Nem mondanád el inkább hogy mi kell? azt vágom hogy megcsinálom az átltetszőséget és a bumpot, de utána? a többit már nemnagyon értem... :/ melyik csatornába mit tegyek...
  • youth #2510
    E-mailban nem tudom elküldeni... adj ftp címet!!! vagy megbeszéljük ICQ-n kb 1 óra múlva :)
  • Gabo
    Sajna még mindig csak ott tartok, hogy várom, hogy a kezeim közé kerüljön végre a progi... Igazság szerint már erős elvonási tüneteim vannak miatta.
  • Gabo
    youth:
    Jól emlékszem, hogy egy autót modellezgetsz Maya-ban? Találtam egy kis tutorialt, amit lehet, hogy hasznosítani tudsz majd a lámpáknál.
    http://www.alias.com/eng/community/tutorials/maya_headlight/index.jhtml
  • youth #2506
    Sziasztok!
    Spotlamp csinált egy 3 perces videó tutort hogy hogy is kell üveget csinálni :) Összesen 8,73 MB szóval ha van valakinek servere akkor oda feltöltöm és akkor mindenki leszedheti!
  • potyek
    hello Peet maya
    az alias régi oldalán volt egy nagyon jo üveg material tutorial (még rimel is :o) ) én azt megcsináltam, és utána már elég jo kis üvegeket tudtam összehozni.Az uj oldalukon nem találtam meg, ha érdekel elküldöm mailbe.
  • youth #2503
    A max topicban vannak képek az Exporól...
  • SpotLamp
    Sound: Látom a mondandóm lényege nem nagyon ütött meg csak kiemeltél pár szót belőle, aztán elmagyaráztad ugyanazt másképp :)

A maxot nem kell lebecsülni! Mindkét szoftvernek megvannak a maga előnyei. Mayát is használják játékfejlesztésre elég rendesen csak épp nem kishazánkban :)
  • youth #2500
    Figyelj Peet, nem akarlak elkeseríteni, de a filmiparba bekerüli kezdőnek szinte lehetetlen, álltalában úgy megy hogy a játékiprban elkezded és munka mellett alkotsz referenciát hogy aztán elmehess egy reklám céghez vagy filmesekhez... filmes csapatokba olyanokat vesznek be akik már legalább 3-4 éve a szakmában vannak de azt a 3-4 évet a játékiparban kell lenyomni mert oda viszonylag könnyű bejutni, szóval amíg a maya éa a játékipar között láncszem a Max addig nem lebecsülni!!!
  • Sound
    De ezt ne nekem magyarázd erről beszéltem én is...
  • K.András
    Van valami abban amit irsz de mégsem az igazi.Ki a franc akarna bármit is csinálni megfelelö haszon nélkül???Egy pl:egy világkiállitást sem ugy rendeznek hogy beszedik a pénzt a cégektöl majd pedig megmondják mit rakhatnak ki,tehát ha fizetett a helyért akkor azt tesz ki oda amit ö szeretne vagy amit forgalmaz,de tegyük fel van egy kiállitás amit egy magyar cég csinál jelen esetben NME,miért kéne neki bármit vagy bárkit reklámozni aki vagy ami nem szerepel a termékei között???Ha elmész egy autokiállitásra ott is fizetned kell a jegyekért, és nem kapsz mást csak a látványt meg a tudást hogy neked ilyen soha nem lesz.Ezzel csak azt akartam mondani hogy johogy olyan termékeket fognak bemutatni amit forgalmaznak, hiszen amit nem abbol forgalmuk sincsen értelemszerüen,de ott az ujásg is,ez is egy olyan dolog hogy majd a közönség eldönti megveszi e és ha igen meddig,tehát ha szar akkor hiába akarnak vele pénzt keresni nem fog menni,föleg egy ujság ami csak hosszutávon válhat nyereségessé...
  • Sound
    :DD milyen érdeke fűződik Maxnak magyarokhoz?:DDD nagyon elvonatkoztattok szerintem a valódi októl. Egyszerűen S21 magának csinálja ezt a show-t, nem pedig nektek. Mindenből pénzt akarnak csinálni, a szaros NME-ből, a szaros semmitérő újságukból, és persze NME-n is csak olyan software-eket fognak kiállítani amit maguk is forgalmaznak. Nem forgalmaz Alias cuccokat, így nincs Maya se. Tessék szépen egyeztetni a kiállításon látottakat, és S21 terméklistáját -> http://www.s21net.com

bár elmélkezésemből nem nagyon tudom levezetni, hogy akkor mit keresett ott XSI, nah mind1:D
  • youth #2495
    Ja és ha van egy kamerám akkor hogy tudom az ő szemszögéből lerenderelni a jelenetet?
  • youth #2494
    Hogy lehet ÜVEG materialt csinálni??? mert causticsal szeretnék játszani csak ehhez kéne üveg vagy víz szerű valmi... szóval hogyan lehet?

Előre is köszi!
  • youth #2493
    Üdv a képeket taléán ma fel tudom tölteni expóról.
    Igen én is hiányoltam a Mayat nagyon, de XSI kellemes megleetés volt, Lightwavet se reklámozták nagyon...

Örülök Spotlampt hogy idenéztél! remélem máskor is megteszed :)
  • SpotLamp
    Szerintem azért mert a maxnak nagyobb piaci részesedése van az európai régiókban, mivel játékfejlesztő szoftver. A maya inkább filmes dolgokra készült, bár az utóbbi időben nagyon erősítik a játékfejlesztő képességeit. Szóval maxéknak több érdekük fűződik a magyarokhoz mint aliaséknak :) szerintem!
  • SpotLamp
    Hali mindenkinek! Elég régen voltam már itt, ma gondoltam benézek már ide :)

Soft! Nem értem a kérdésed! Mayában ha új projektet kezdel akkor érdemes használni a File>Pojekt>New... menüt. Abban alul nyomsz egy Use Defaults-ot és a felső Location mezőben megadott helyre az accept után szépen létrehozza a könyvtárstruktúrát. Itt a felhasználni kívánt textúrákat a Source Images könyvtárba érdemes bemásolni mert a shaderek rögtön ott keresik majd őket.

Remélem erre gondoltál!
  • SoftFX
    Egy fontos kérdés:
    Milyen mappaszerkezettel rendezitek el a textúrákat?
    Nekem sehogy sem jön ki jól.
  • SoftFX
    Semmi különös, csak hátha...
    Amúgy én is szerettem volna menni az expora, de a ZH-k miatt nem tudtam :(
    => várom a képeket az exporól :)
  • youth #2485
    Hát ezeken kívül mást rendszeresen nem, van ahova néha elnézek de ennyi... (cgchannel, 3dtotal, stb...) de ezeket ritkán nézem. Miért? :)
  • SoftFX
    Ha valakit érdekel:
    Szem-textúra rajzolás (2d) a 3dtotal.com-on (főoldalon van a tutorial)!!! Nagyon szép...

Final Rig (beta) for Maya (=CharacterStudio for 3dsmax) is megjelent és letölthető...igéretesnek tűnik.

Youth: a szupergames-en, a cgtalkon és a design21-en kívül még mely' oldalakat látogatod rendszeresen a 3d világából???
  • youth #2483
    Szia!

Aldarynnal, Lionnal és Anikóval találkoztunk ritka jó fejek!!!! Úgyhogy új barátokkal gyarapodtam az én részemről remélem kölcsönös :))

Az előadásokból úgy 3-at láttunk (max 6, Egon és Dönci hogy készült, meg még egypár dologba belekukáltunk :)))
    Majd rakok fel képeket ahogy Aldaryn és Lion valamint Nemesys rászabadul a Max 6-os gépekre és 4-ből 3-at ők birtokolnak :DDD

Aztán az XSI kellemes meglepetés volt... Egy gyerek ül laptoppal és mondta azoknak akitet érdekelt, oda is mentem megkérdezni van e benne script editor, stb... aztán nem ósztuk meg fél órát ránk szánt és szinte a fél progit bemutatta meg előtte is néztünk, hát nem semmi lett a progi, de még marad a játékiparnál :( de van jövője!!!

Aztán a Design21 ügyvezető igazgatójával (asszem ez a foglalkozása :)) beszéltem, Szánthó Branával, ő is egy nagyon kedves ember... Aztán meg is vettem a Maya könyvet :))

Szóval valójában ez nem csalódás volt, ez egy nagyon jó kis "buli" volt!!! Ha lesz jövőre tuti megyek...

Te is elkezdtél érdeklődni a maya iránt? örömmel hallom :DD

Bye!
  • SoftFX
    Megjelent: Maya 5 (and higher) Bonus Tools

Cikk:
    http://www.alias.com/eng/community/downloads/bonus_tools/index.jhtml

Letöltés (Win-er):
    http://www.alias.com/eng/community/downloads/file/maya/plug_ins/bonus_tools/bonusTools5.0BoosterWin.zip
  • SoftFX
    Jól jártál a könyvel...

Milyen volt az EXPO?????

Ez a tablett az a rajzolópaletta, amely a képet is mutatja (mint egy lcd), vagy csak egy sima lap és az eredmény csak a monitoron látható??? És milyen "rajzolva rajzolni" vele???
  • ragna
    Nekem is tetszett az expo, szerencse hogy belépőt se kellett vennem 8)
    Az angol XSI-s srác bemutatója elég meggyőző volt, naphosszat ott álltam mellette és csak bólogattam :)) (akárcsak a többiek) A discreet-nél viszont kicsit szétszórt volt az előadó :) csomószor nemigazán tudta mi hol van pl combustionben, meg le is fagyott szerencsétlennek :/ [hozzátette hogy legalább prezentálhatja, milyen gyorsan betöltődik a progi :)]
    Wacom tabletet is élmény volt kipróbálni :)
  • fle go
    Jahh most latom hogy ezt rossz helyre irtam:))
  • fle go
    Üdv maxozók és már kevésbé maxozók:))
    nemsokára feldobok pár képet, a tengerparti elhagyatott kocsmamrol...
  • youth #2477
    Anyyi az egész hogy reigisztrálod magad a www.cgtalk.com -on majd feltöltöd a képedet a végleges/befejezett munkák közé... a díjat a szavaztok alapján, hozzászólások alapján valamint úgy adják ha a moderátornak is megtetszik... szóval lehet hogy kapsz olyan hozzászólásokat hogy hűde hajde jó, de ha a moderátornak nem tetszik akkor nem kapod emg :(

Megvettem a mayas könyvet!!! hozzá kell tenni hogy elég FÚÚÚJJ hang jött a hátam mögöl Lionnak köszönhetően :DD jó volt az expó nagyon!!!!!!!!!!!
  • SoftFX
    Így már számomra is világos: GRATULA YOUTH.

Youth: Ezt pályázatra küldted, vagy csak az oldal szervezői válaszották ki a legjobbakat a hozzászólásokról???
  • Gabo
    SoftFX:
    Youth nyertes képeit itt tudod megnézni:
    http://www.cgnetworks.com/gallery/gallery_image.php?image_id=470
    http://www.cgtalk.com/showthread.php?s=413738cb1a698906ec3e32d4b88c4cb1&threadid=95646
  • K.András
    A liszt ferenc téri átköltözött a Jokai utcába ha jol emlékszem az utca nevére...
  • SoftFX
    Már egy órája keresem, de sehol a video. plz segíts...
  • SoftFX
    Youth: köszi... Aldaryn írta, hogy díjat nyertél, hol található a kép amivel nyertél?

u.i.: bocsi a kétszeres hozzászólásért, böngésző-hiba...
  • SoftFX
    lekonel: a válasz: Libri!!! Az Astóriánál lévő (asszem Libri Könyvpalota a neve, mindegy) ott BIZTOSAN van még 4 darab (az ötödik itt van nálam :). 5880Ft.