32214
Maya
  • SpotLamp
    Egy kis unaloműző modellezgetés eredménye:

Téma még nincs hozzá, de lehet valami elszállt apacs indián lesz belőle
  • SpotLamp
    Simán nyomj rá egy planar-t az alsó és felső görbére. Esetleg ha egy kicsit le akarod kerekíteni az objekt éleit akkor a felső görbéből csinálj egy Offset-et, arra egy planart aztán egy Freeform Filet-et.
  • youth #2185
    És magyarul vagy angolul? em tudom tud e magyarul... mert jó lenne :DD
  • youth #2182
    Szia Ward!!!
    Regisztráltam magam a 3dluvr.com-on, mert azt írta hogy csak így tudom megnézni a video tutorilaokat... Hát erre amikor le akarom játszani elkezdi hogy pufferelés: 1, 2 és 7% -ig megy aztán leáll, és nem tudom sehogy se megnézni a videókat :((
    Hogy kell?
    Előre is köszi :)
    Ja amúgy miért nézi egy fordító ezt a fórumot?
  • Rigley
    szia Pedja ! :)
  • Rigley
    Sziasztok., a Maya 5.0 -t probaltatok már ? A beta letölthető innen-onnan, én még nem probaltam, de állítolag sok ujjitas van benne, a legfontosabbak pl. hardware rendering, paint effects polygonokon,... mental ray 3.2.. nem tudom a listát pontosan.

steone: nagyon tetszik az oldalad, én is megpróbálok kérvényezni majd egy 3dluvr.com -os oldalt, de pillanatnyilag nem lehet jelentkezni, mert azt írja, hogy megtelt a lista , és várni kell... remélem nem kell sokat... mi a feltétele annak, hogy elfogadják-e ? a jelenlegi oldalam alapján fogják eldönteni, hogy megkaphatom-e ?

Az interneten találtam pár elég jó ref. képet emberi fejekről, és elkezdtem modelezni egyet. Nincs nagy gyakorlatom fejmodelezésben... ez az első komolyabb probalkozásom, nem túl részletes a model, de kísérletképpen rávetítettem a referencia képet texturaként, és elég jól néz így ki szerintem. Ezzel a modszerrel könnyen "életre lehet kelteni" 2d-s fényképen levő személyeket.
  • youth #2175
    Nos a topic már megy...
    Megkérlek hogy látogass el :))) és mindenkit akit érdekel...
  • SpotLamp
    AZ nagyon egyzserű:
    Megnézed Ps-ban a képed arányait és kreálsz egy annak megfelelő plane-t. Arra rádobod textúraként és kész is. Esetleg érdemes külön layerre rakni és kikapcsolni aszerkeszthetőségét, hogy ne zavarjon modellezés közben.

Végre sikerült beizzitanom a Shave&Haircut plugint. Sajnos a helyes töréséhez kell egy hálókártya is a gépbe. Addig nem fog működni a plugin. De ha minden megvan.... Ilyen baró cuccot már régen láttam. Érdemes kipróbálni, csak a hálókártyáról ne feledkezzetek meg!!
    A kezdeti próbálkozások 8):

• Zocsi
    Hi all!
    Lenne egy kérdésem:
    -Ha van egy vonalas "rajzom", akkor azt hogyan tudom berakni a maya nézeteibe (pl.:persp) úgy hogy felhasználhassam a modellezéskor segítségnek. Mintegy a kép lesz a háttérkép a kezelőfelületen, ahol medellezek? Azthiszem ilyet láttam a SpotLamp: Making of Leguan képi közt is. Tud ebben valaki segíteni?
    Előre is köszi!
  • youth #2171
    Ok!! Csak gondoltam ha sok lenne vele a kérdés akkor minek a maya fórumba írjuk hanem inkább neki is egy topicot csinálnánk mint a max4,5 maya, lightwave... ez meg lenne a kkopozit topic :))
    De várjuk meg elösször mit mondd Ward...
  • SpotLamp
    Nyugodtan leírhatja ide is a Shake trükköket, hiszen a composit is szoros kapcsolatban áll a 3D-zéssel és szerintem minden mayás kíváncsi, hogyan lehet össze Shake-olni a cuccokat 8)))

Nálam van fulos Shake, de anyira más világ volt az AFX után, hogy még egy sima átmenetet is órákig próbáltam kicsalni belőle. A Node-os rendszere nagyon állat. Szerintem ez a jövő 8)
    Az hogy gyors az nem kifejezés. Nálam anno a 300-as pII-n realtime-ban blúrolta a szövegeket DV felbontásnál.
    Szoval nagyon jó, csak hozzá kell szokni adizájnos kezelőfelületéhez 8)))

Többet én nem tudok róla, de nagyon érdekelne engem is a progi 8)
  • Rigley
    Nem tudom, hogy te tudod-e, de ezt a kocsit nem Maya-val, hanem LightWave-el csinálom, jobban szeretek modellezni LW-vel..., azt, hogy mikor lesz kész... hát szerintem soha... :) mindig finomítgatok rajta egy kicsit, mivel elvileg egy tutorial alapján csinálom, és még mahga a tutorial se fejeződött be, nem tudom megmondani.. :)
  • youth #2167
    Rigley:
    Eddig nagyon baba a kocsid... én is csinálok most egyet csak maxban :) meg box-modellingel... a llényeg hogy a tied jó, mikorra leszel vele kész kábé?

Balázs:
    vagy Ward (nem tudom melyik megszólítást szereted jobban...) a kompozitállással lenne néhány kérdésem... MI a programnak a neve elösször is? Shake 2.5? vagy melyikkel dolgozol? A másik: ha nagyon ráérsz :) esetleg nyitok egy külön topicot evvel kapcsolatban és ott begbeszélnénk ha jó neked... nem akarom itt a maya-s topicban ne hogy megharagudjanak rám...
    Előre is köszi :)
  • Rigley
    Hello, ha kiváncsiak vagytok, itt tartok most:

lassan, de alakulgat :)
  • ward
    Steone: ertheto, hat ott uugy hasznalhatsz IKt a boka es a talp kozepso reszen levo csont kozott. Ahogy en tudom a helyes lab becsontozas ugye olyan, hogy van egy combcsont, egy labszarcsont ami a bokanal er veget, van egy rovid csont a bokatol a sarok vegeig es onnan jon ki 2 csont elore a labujjakig. az elso csont veget er vhol a labujjak toveben es az utolso csont lenne a labujjaknak. (persze ha kulon kell labujjat csontozni, akkor az mar mas) amugy epp az elobb nezegettem egy ilyen csontozasi cuccot mayahoz, es kelloen teccik, ajanlom neked is, mivel szeritenm ebben az egesz 3Dben talan a riggeles a leginkabb rabszolgamunka :))
    itt a link a manualhoz, es van demo letoltheto:
    http://www.anzovin.com/TSMMayamanual/

hat mayabol maxba atrakas az egy kelloen maceras dolog, hasznalhatsz pl fbx.et az nagyjabol mukodik, de animot nemhiszem, hogy jol atvisz. ha nurb objected van akkor meg ugy szopas ahogy van. nekem volt ilyen problemam nemreg es sokmindent kellett ujramodelleznem emaitt.

es vegul van egy uj making of kepem itt:

itt meg a nagy verzio:
    http://www.3dluvr.com/ward/3D_gallery/ward_eleph_Making.of_composite.jpg

bye

ward

• RelakS
    Kicsit bonyolultabb lesz a dolog, mert nem csak a teteje sokkal puposabb, de a szélvédő is görbébb a valóságban. Ha meg egy átalakított trabi, akkor meg sz@rdmánle, milyen az eredeti! Ez is éppen elég állat, már csak valami szinezék kéne rája :)
  • Sound
    steone: ne álltalánosságba kérdezz, hanem inkább egy konkrét dologban, úgy még tutorial nélkül is többet tudna segíteni ward, de ne is úgy, hogy hogyan kell karaktert animálni, hanem pl. hogynan lehet mocap + keyframe animot kombinálva használni, vagy tudomisén... szal konkrét dologra kérdezz rá. Anim téma elég nyilt dolog, szvsz:))
  • Rigley
    én is most csinálok egy hómpédzs-szerűséget, bár sajnos nincs még mit felraknom.... én dreamweaver-t használom, ott ráklikk a kis képre, és alul a properties résznél beállítod, hogy "blank" -ként nyíljon meg a link... nem igazán értek hozzá, nem tudom, hogy lehet megcsinálni álá notepad :)

www.dddstudio.tk
  • youth #2154
    Ja amúgy nagyon király amit csináltál... :))
  • youth #2153
    És a Shake jobb mint a Combustion? vagy lehet egyáltalán olyan megoldásokat csinálni Combustionban mint Shakeban?
    Amúgy nem értem hogy miért elvárás a Maya... a 3d max-ot nem is használják vagy nem ártem... Tudod még a Maya-ban nem vagyok otthon (majd elekzdem azt is tanulni...) ezért nem tudom összehasolnítani a maxszal... Nagy a különbség?
  • Sound
    Szép munka ward:) ismét nem ért bennünket csalódás. Kár hogy a sok punnyadt miatt nem lett végülis bebaszXmas:)

Steone: ha jól olvastam a képen akkor: ...the textures wre painted in Photoshop and in Deep Paint.
    ... The textures were painted in 4k...
    ez azthizsem meg is válaszol mindent.

Az én kérdésem az lenne, hogy, Ward, gamedev-el felhagytál, vagy új melóhelyedre csak bedolgozó vagy? Esetleg új melóhely nevét is megtudhatjuk, ha publikus:)

• ward
    buzi szokoz :))

thanks Youth,
    na akkor most letesztelem:

na ennek egy making of kepnek kene lennie a modellezesrol es a texturazasrol, majd most csinalom a kompozitrol szolo kepet, persze ez eleg kicsi lenne, hogy barmit is lassatok, szal itt a link a nagyhoz:

http://www.3dluvr.com/ward/ward_eleph_Making.of_modeling.jpg

ja, Shake, hat az egy kompozit program, node alapu, mint a Digital Fusion pl, es csomo elonyenek koszonhetoen ezt hasznaljak kompozitokhoz filmes korokben. Igazan akkor lehet kihasznalni, ha nagyobb felbontasokban (academy, 2K, stb) kell dolgoznod.

bye
    ward
  • ward
    thanks Youth,
    na akkor most letesztelem:
    < img src="http://www.fx2nv.com/ward_eleph_Making.of_modeling_small.jpg" >

na ennek egy making of kepnek kene lennie a modellezesrol es a texturazasrol, majd most csinalom a kompozitrol szolo kepet, persze ez eleg kicsi lenne, hogy barmit is lassatok, szal itt a link a nagyhoz:

http://www.3dluvr.com/ward/ward_eleph_Making.of_modeling.jpg

bye
    ward
  • youth #2146
    Aha

Képeket így lehet hogy berakod ezt :
    < img src="http://www.tikmindegy.hu/kep.jpg" >
    De a kacsacsőrök elött és után nics szóköz!!! ja és e helyett (http://www.tikmindegy.hu/kep.jpg) a te képed helyét adod meg...

Amúgy milyen az a Shake?
  • ward
    eloszor is koszi mindenki,
    aztan itt a link a CGtalkon levo forumba, gondoltam elkezdem majd szep lassan felrakni oda a making of cuccokat, ha van erdeklodes:

http://www.cgtalk.com/showthread.php?s=&threadid=52586

Youth: thnx, melyik bibliat lattad? a regi magyar 4est vagy az uj 5os angolt?
    amugy Rhinot meg nem probaltam, inkabb maya es Shake amire most probalok atallni, meg most dolgozom egy londoni post prod cenek es ok is ezeket varjak el.:))

valaki megirna estleg, hogy tudok kepeket feltolteni ide, hogy azok meg is jelenjenek??

koszi
  • youth #2144
    Szia Balázs!!
    Tényleg eszméletlen nagy vagy, a max bibliában is vannak képeid... Amúgy maxon és mayan kívül nem foglalkozol Rhinoval esetleg?
  • Rigley
    szia ward !
    nagyon tetszenek a képeid, ez is baromi jól sikerült
  • Galy
    komoly a kép nagyon!
  • Galy
  • ward
    Hi,
    gondoltam feldobom akkor a pangast a legutobbi kepemmel,
    az elefantot Mayaban modelleztem, a render Mental Ray volt es a composite Shake ben tortent.

s ime link,
    http://www.3dluvr.com/ward/ward_elephant1_soft_pal.jpg

itt pedig meg van egy par egyeb hasonlo kep is es info:

http://www.3dluvr.com/ward/3d_gallery.html
  • Galy
    Amúgy tök jó a modell! :)
  • Galy
    TRABANT BLUEPRINT
  • SpotLamp
    Eléggé, pangás van mostanában. Lehet ezt a fórumot már csak a maya5 megjelenése fogja feldobni 8(

Nagyon lassan haladog a járgányommal. Mikor épp kadvam van csinálgatom 8)

Ez a tegnap esti változat. A teteje sajnos még mindíg nem jó. Ha valaki tud trabi blueprintet az szóljon már lécci! 8)

• SpotLamp
    A kerék sima poliból van. Először csináltam egy forgástestet, aztán az convert poly és utánna addig pofozgattam amíg ilyen nem lett 8)
  • Zocsi
    Hi mindenkinek! SpotLamp: Király a Trabi; a keréken a felnit milyen módszerrel csináltad?
    Jah, Szerintem csinálj még a kocsira első és oldalsó légterelőket, és finomíts az oldalsó légbeömlőn is. Szerintem.

Egy kérdés: Ki foglalkozott idáig a 4.5-be épített Fluid Effects-el? Most a hétvégén belekukkantottam és elég ütős cumó! Sajnos azonban ez egy olyan terület - szerintem -, amit az ember nem tud megtanulni magától, csak Tutorial-ok alapján. Persze tudok én is már csinálni ezt-azt, de nem finomhangolt beállításokkal. (lásd. pl. Examples>GlobularCluster.am ; ez elvileg mindenki gépén rajta van a ProgramFiles-os Maya könyvtárban, csak fejből nem tudom az elérési útvonalat!) Szóval, van itt olyan ember, aki már foglalkozott ezzel?
  • Rigley
    ez marha jó render lett a kerékről szerintem
  • SpotLamp
    Mental Ray render. A képen egy fehér gömb szolgáltatja a szórt fényt és egy direct light az éles árnyékokat.

Elkészült a kereke is:

Egyenlőre csak téli gumival 8))
  • SpotLamp
    Na ez elég fogós kérdés. Még sosem próbáltam, de szerintem a karaktert mozgató csontoknak kellene kölcsönhatásba lépnie a rigid body-val. Azt meg nem tudom hogy kell.

Lassan haladok a trabival is. A tetején eléggé látszik hogy fejből csinálom 8)
    Alakul még..

• szjozsef
    Sziasztok!El tudná nekem mondani valaki pontosan, hogy a mayaval hogyan lehet hálozatban renderelni?Pontos leírásra lenne szükségem!
  • RelakS
    VÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁ!!! Nagyonállat!!! :DDD