1462
HTML szerkesztés
-
#1141 a validátor sem találja valami hüde validnak ezt a szkriptet:
<script type="text/javascript">
sfHover = function() {
var sfEls = document.getElementById("nav").getElementsByTagName("LI");
for (var i=0; i<sfEls.length; i++) {
sfEls[i].onmouseover=function() {
this.className+=" sfhover";
}
sfEls[i].onmouseout=function() {
this.className=this.className.replace(new RegExp(" sfhover\\b"), "");
}
}
}
if (window.attachEvent) window.attachEvent("onload", sfHover);
</script> -
#1140 piros rulez -
#1139 IFE? új böngésző? :D -
#1138 jah, ezt ma láttam a weblabor linkek között én is...
és mennyire igaz :D
bár nálam talán a w3c compliant rész nagyobb és a CSS vs. tables rész egyáltalán nem igaz. minden CSS-vel, csak a táblázat adat táblázattal :) -
#1137 Egy kis humor...
-
#1136 ó :(
bele kéne mélyülni a kódba
mert igazából ez sem sokkal másabb, mint a li-s, de azt mégis normális helyre teszi... -
#1135 Fizetős változatvan már van menű elhelyezés, relatív pozicionálás, stb... -
#1134 vagy felülről mondjuk fiksz a szükséges pixelszám (attól függ mit teszek főlé - kép), és a kép alatt meg hagyjak ki neki helyet? és akkor left meg legyen valami center? -
#1133 ezt néztem, de nem jó
felbonás függő is
ugye ara gndolsz, hogy
// 'block_top': 210,
// 'block_left': 200,
igen, ezeket ki is kommenteztem...
most így pl lehet h éppen jó lenne, de ha teljes méretűre teszem a képernyőt, akkor már el van csúszva... "száksz"
mé nem teszi "bele"? -
#1132 menu_tpl1.js - itt tudod állítani, hogy hova pozicionálja a menüt. -
#1131 monnyuk azt (a mostaniban - kék, tigra-féle) nem értem, hogy miért pirossal húzza alá az almenülinkeket.. de ez a legkevesebb :) -
#1130 persze
az egész
<style type="text/css"> -t
az egész
<script type="text/javascript"> -t
meg a
<ul id="nav"> -tól
de most egy másik menü van a topikban.. ez jó lenne, csk nem tom relativ oda pozicionálni... -
#1129 A Suckerfish menűnél a Javascript függvényt is beleraktad? Az IE miatt szükséges!
-
#1128 egy az egyben kivágtam és beletettem a fejlécbe ezt a forrást, de nem megy, mármint nem jól (mármint IE-vel)
persze az a másik jó lenne, csak az meg nem oda teszi a menüt hanem "felülre", vagy fixen, ahova megadom, illetve az csupa tele van JS-sel (mármint külön fájlokban) -
#1127 Köszi :) -
#1126 egyenlőre.
minél több minden kerül bele (IE-n tesztelve), annál nagyobb az esélye, hogy FF, Opera, Safari, stb. alatt gáz lesz. és utána már nagy meló kijavítani úgy, hogy FF és társain jó legyen, de IE-n is jó maradjon... -
#1125 Csinálsz egy 3 oszlopból álló táblázatot, vagy méginkább <div>-ekkel csinálsz 3 oszlopot. Mindháromnak adsz egy id attribútumot, majd CSS-ben megadod a hátteret:
<div id="leftborder">
<!-- Ez a bal keret, ide nem jön semmi -->
</div>
<div id="content">
<!-- Ide jön a tartalom -->
</div>
<div id="rightborder">
<!-- Ez a jobb keret, ide nem jön semmi -->
</div>
Íme a CSS
<style type="text/css">
#leftborder {
width: 50px;
background-image: url(balhatter.gif);
float: left;
}
#content {
width: 500px;
background-image: url(hatter.gif);
}
#rightborder {
width: 50px;
background-image: url(balhatter.gif);
}
</style>
De erről olvashatsz egy remek cikket itt. -
#1124 de mondom ha a saját gépemen nézem ott jó (IE-vel), csak ha itt sg-n fejlécben van, úgy kakul be -
#1123 látod h ff alatt megy.. :) -
#1122 ha normális lapot akarsz csinálni, akkor FF alatt fejleszted és IE-re foltozod. A fordítottja nem könnyű, mert ha IE-re megcsinálod úgy, hogy jól mutasson, akkor az a szabványos böngészőkben általában rosszul (azaz nem úgy ahogy elképzelted) jelenik meg... -
#1121 Télleg, müxik FF-vel...
nem mintha nem hittem volna, csak azért mégiscsak érdekel, hogy mien szépn és jól működik a művem. :)
nem lenne ez rossz...
van ötleted, mit tegyek? -
#1120 jáj
de én ie-vel nyomulok :/
és még direkt nincs bg :) -
#1119 Mozilla/5.0 (X11; U; Linux i686; en-US; rv:1.8.0.4) Gecko/20060608 Ubuntu/dapper-security Firefox/1.5.0.4 alatt működik - csak nincs háttere a menüpontoknak. ;) -
#1118 Nem igazán erre gondoltam, mert ezzel, lényegében egy darab képet töltök be. De ha mondjuk, egy olyan hátteret szeretnék, ami alapvetően egy színű, de van benne a jobb margónál és a ballnál egy-egy ismétlődő motívum, akkor úgy gondolom, hogy ideális esetben 3db kisméretü képet kell csak ismételni, amivel ki tudom tapétázni a képernyőt. Ha ezt összerakom egész képpé valami képszerkesztőben, akkor nagyobb lesz a mérete, mintha csak a 3alapmotívumot kell csak letölteni, és megfelelő módon ismétlődésre bírni html-ben, vagy valami más módon.
Ilyen megoldás létezik? Vagy felejtsem el? -
#1117 meg megnyitja az almenüket, de be nem csukja (ld. Catti topik) -
#1116 - nem jó, nem működik a szkript ha bemásolom itt sg-n fejlécbe
- meg ha kihagyok paddingot vagy margint akkor lehetetlenség elérni az almenüket :)
- de mégis ez a legegyszerűbb, mert egy fájlba belefér, nem kell külön js fájlokat tárolni -
#1115 A 4-5 képet rakd össze képszerkesztő programmal, majd vagy HTML-módon:
<body [url=http://htmlinfo.polyhistor.hu/html_ref/toplevel.htm#BODY]background="hatterkep.jpg"[/url]>...</body>
vagy CSS használatával (erre több mód is van):
<body style="background-image: url(hatter.gif);">...</body>
A <head>...</head> elemek közé vagy ezt:
<style type="text/css">
body {
}
</style>
vagy ezt:
<link rel="stylesheet" href="kulso.css" />
Ahol a kulso.css a következőt tartalmazza:
body {
}
-
#1114 Kérdésem lenne. Hogyan tudok háttérnek kipakolni képet, úgy, hogy a teljes háttér, mozaikszerűen (táblázat) 4-5 kis képből összeállított kompozíció legyen? -
asszem , de nagyon!!! -
#1112 És mit szólsz ehhez?
Meg itt is találhatsz érdekes megvalósításokat. -
#1111 position: absolute; vs. position: relative; vs. - semmi - :)
- ha nem abszolút, és nem div, akkor szétesik
- ha nem abszolút, és div, akkor sok helyet hagy ki előre
- ha abszolút, és nem div, akkor jó, de pozicionálni kell - én ezt nem feltétlen tartom a jó megoldásnak, hiszen ha én tezem be valahova, akkor ott ki kell hagyni neki helyet... -
#1110 azt nem értem, hogy miért abszolút elhelyezésű a menü
szerintem én relatívot szeretnék.. persze akkor ez szétesik.. :( -
#1109 találtam egy jó kis forrást itt
szóval egyelőre elvagyok :):) -
#1108 Hello!
Ugyan JS, de ide írom, mert a már meglévő JS topikok beporosodtak..
Menüt szeretnék csinálni. A főmenü megvan, ám az almenüket nem tudom jól megcsinálni. Jelenleg minden almenü egy-egy div, de az összes divet egymás alá teszi, hiába egy másik főmenüpont alá tartozik. Namost, az, hogy div, az jó megoldás?
egyébként a menü így néz ki valahogy:
Menu 1 . . .Menu 2 . . .Menu 3
Almenü1.1 . Almenü2.1 . Almeü3.1
Almenü1.2 . Almenü2.2 .
. . . . . .Almenü2.3
Természetesen az almenük csak akkor jelennek meg, amikor a főmenüre álltunk az egérrel. -
#1107 jaéétem, köszi Mester :) -
#1106 Ha így van a'la natúr:
<li>item1</li>
<li>item2</li>
akkor helytelen (nincs megadva, hogy rendezetlen/számozatlan listáról van szó, vagy rendezett/számozottról)
Ha így van:
<ul>
<li>item1</li>
<li>item2</li>
</ul>
akkor jó.
Lásd:
http://www.w3schools.com/html/html_lists.asp
http://www.w3.org/TR/html401/struct/lists.html
http://htmlspec.web.elte.hu/htmltananyag/gyak1/alapok.htm -> Felsorolások
http://htmlinfo.polyhistor.hu/html_ref/list.htm -> "A LI elem egy listabejegyzést definiál, méghozzá kizárólag az OL, UL, MENU, vagy DIR elemek részeként." -
#1105 de nem értem akkor, hogy ha így van
<li>item1</li>
<li>item2</li>
akkor nem tolja bejjebb, ám ha így
<ul>
<li>item1</li>
<li>item2</li>
</ul>
akkor igen -
#1104 Mind a másodrendű címsornak (<h2>) mind a számozatlan listának (<ul>) adj 0 pixeles margót, és 0 pixeles padding-ot, és ne legyen kerete:
h2 {
margin-bottom: 0px;
padding: 0px;
border: none;
}
ul {
margin-top: 0px;
padding: 0px;
border: none;
}
"Gondolom azt is lehet valahogyan szabályoni, hogy egy <li> mennyire kezdődjön beljebb, hogyan?"
Például az <li> elemnek (listaelem), adsz margót balról:
li {
margin-left: 50px;
}
-
#1103 hümm.. a rejtély első fele solved :) -
#1102 Hiho!
Abban tudna valaki segíteni, hogy a kövi kódrészletben:
<h2 style="font-size:11px;">Izébigyók</h2>
<ul>
<li>item1</li>
<li>item2</li>
<li>item3</li>
<li>item4</li>
</ul>
Mivel kell/lehet állítani azt, hogy az "Izébigyók" alatt ne hagyjon ki annyi helyet?
Próbáltam a
<ul style="margin-top:0px;">
és a
<ul style="padding-top:0px;">
-t, de nem ez a jó megoldás.
Gondolom azt is lehet valahogyan szabályoni, hogy egy <li> mennyire kezdődjön beljebb, hogyan? Vagy azt is az <ul>-nél, mert, hogy ha nem teszek <ul>-t, akkor nem kezdi beljebb.
Köszi!