1462
HTML szerkesztés
  • Dj Faustus #1101
    Pontosabban:
    <input type="button" value="Kék kép" onclick="document.body.background='kekkep.jpg';" />
    Na ezért nem szabad copyonly-nak lenni ;)
  • Moyko
    köcc
  • Dj Faustus #1099
    Kb. így:
    <input type="button" value="Kék kép" onclick="document.body.style.backgroundImage='kekkep.jpg';" />
  • Dj Faustus #1098
    No akkor lássuk a medvét (brum-brum):
    Ahhoz hogy a hírlevelet HTML formátumban elküldd, tudatni kell a levelezőklienssel, hogy HTML formátumú levélről van szó.

Ezt a levél fejlécében kell közölni eképpen (PHP):
    $fejlecek = "MIME-Version: 1.0\r\n";
    $fejlecek .= "Content-type: text/html; charset=iso-8859-2\r\n";

Utána megadod a tárgyat, a címzettet, és a levél szövegét:
    $targy = "Hírlevél";
    $cimzett = "[email protected]";

$uzenet = "<?xml version=\"1.0\" encoding=\"iso-8859-2\"?>\r\n";
    $uzenet .= "<!DOCTYPE html PUBLIC \"-//W3C//DTD XHTML 1.1//EN\" \"http://www.w3.org/TR/xhtml11/DTD/xhtml11.dtd\">\r\n";
    $uzenet .= "<html xmlns=\"http://www.w3.org/1999/xhtml\" xml:lang=\"hu\">\r\n";
    $uzenet .= " <head>\r\n";
    $uzenet .= " <title>Hírlevél</title>\r\n";
    $uzenet .= " <meta http-equiv=\"Content-Type\" content=\"text/html; charset=iso-8859-2\" />\r\n";
    $uzenet .= " <meta http-equiv=\"Content-Language\" content=\"hu\" />\r\n";
    $uzenet .= " </head>\r\n";
    $uzenet .= " <body>\r\n";
    $uzenet .= " <h1>Helló, ez egy hírlevél</h1>\r\n";
    $uzenet .= " <p>BlaBla</p>";
    $uzenet .= " </body>\r\n";
    $uzenet .= "</html>\r\n";

Majd végűl elküldöd a levelet:
    mail($cimzett, $targy, $uzenet, $fejlecek);

Elvileg így normálisan kellene működnie.
  • peete
    Azt szeretném megkérdezzni hogy java scriptel h lehet olyat h meg változtatom gombnyomásra a hátteret, a háttér pedig egy képfálj lenne?
    Előre is köszi
  • Moyko
    gondoltam felteszem magamnak is még 1xer... hátha rájövők
  • CattiBrie
    Ezt már egyszer megkérdezted.
  • Moyko
    Helló !
    Mibe(mível) szerkesszek Hírlevelet hogy az átlag levelező programok megtudják jeleníteni.. ha sima Html-be készítem el.. a Thunderbird-el semmigond.. de van még 2 másik fajta.. és abban csak a kód jelenik meg.
  • Moyko
    Helló !
    Mibe(mível) szerkesszek Hírlevelet hogy az átlag levelező programok megtudják jeleníteni.. ha sima Html-be készítem el.. a Thunderbird-el semmigond.. de van még 2 másik fajta.. és abban csak a kód jelenik meg.
  • CattiBrie
    szerintem próbáld ki úgy, hogy pl:

fooldal.html
    aloldal.html
    elso_oldal.html

meg ilyenekkel
  • péntek józsef
    nem használok ékezeteket...olyan nevet szoktam adni ha elmentek egy oldalt hogy 1.Oldal ez jó????
  • CattiBrie
    ne használsz a fájlok elnevezésében se érekezet, se szóközt...
  • péntek józsef
    Beírtam az adatokat és hogy kell használni hogy tudok feltölteni vele?
  • péntek józsef
    oké kipróbálom
  • Ch_Slater
    +ha megszakad a letöltés, akkor folytatja később a feltöltési/letöltési sort.
  • totya24
    Én a filezilla-t használom, nagyon meg vagyok vele elégedve, több szálon tud feltölteni, amit a szolgáltatók nagyrészénél ki is lehet használni...
  • péntek józsef
    Mert szarul tölti fel a weblapomat ha a menübe akarok nézelődni akkor azt írja ki hogy :404-es hiba odal...)meg szövegek elmosódnak meg hasonlók...!!!
  • CattiBrie
    Miért nem jó a TC?

Én még a WINSCP-t használom. De csak azokra a szerverekre, ahol TC-vel nem lehet.
  • péntek józsef
    Meg persze mástól is várom a válaszokat milyen weblapfeltőltő programot ajánlotok??????????
  • péntek józsef
    Milyen feltöltő programot ajánlasz a Total Commanderen kívül és írd már le hogy hogyan kell feltölteni vele de nem a Total commander-t ahnem amit te ajánlasz sűrgős lenne?
  • j0nNyKa
    koszonom szepen
  • CattiBrie
    Tehát

<span style="width: 100%; font-family: helvetica; font-size: 12px; Filter: Alpha(Opacity=0,FinishOpacity=0, Style=1);">

helyett

<span style="width: 100%; font-family: helvetica; font-size: 12px;">

ezzel müxik.
    Gondolom ez minden html-ben..
  • CattiBrie
    itt van!

Filter: Alpha(Opacity=0,FinishOpacity=0, Style=1);

Ez mi? Ezt kiszedtem és megjelent a tartalom!
  • CattiBrie
    a tippeknél

<body bgproperties="fixed">
    <body background="images/index_03.gif">

ezt lehet egy sorba, sőt szerintem egy sorba kell, de ez nem az a hiba, amit te kérdezel ...
  • CattiBrie
    látom, hogy nem látom ...
  • j0nNyKa
    hat hiba javitva, de ie-ben ugyanugy nincs tartalom :[
  • j0nNyKa
    koszi
  • CattiBrie
    és tedd ide:

</span></center></html>

helyett

</span></center></body></html>
  • CattiBrie
    10. sor

</body> -t töröld ki
  • j0nNyKa
    Hali!

Heroes 5 FAQ-t csinalgattam ma, el is keszult, operat hasznalok, semmi gond nem volt vele. Gondoltam megnezem ie-ben, es azt tapasztaltam, hogy nincs ott maga a tartalom, ahol lennie kene... Azt mondtak a juzerek, hogy firefoxban is tokeletes, tehat valami ie-kompatibilitasi baja van, talan az 'iframe'-el lehet baja, nem tudom, megoldani meg foleg nem. Viszont nem tudom, hogy mi. Ebben kernem a segitsegeteket.

az oldal

Elore is koszonom
  • Dj Faustus #1071
    1. Aki összevissza használja a fórumot (fölöslegesen nyit új topikot,mindenhova beirkálja a kérdést), nem kapja privátban a választ.
    2. Meg érdemes lenne ismerni egy pár alapoldalt, ahol megoldást találhatsz a problémádra.

- itt keresd a Form mailer-eket

- ha nem akarsz PHP-vel szórakozni, itt egy külső szolgáltatás
  • gameplusz
    Csáó!

Lenne egy kis problémám. A probléma annyi lenne, hogy azt kéne megjátszanom, hogy adott egy gomb, mondjuk belepes.gif név alatt futó gomb, a cél pedig az, hogy adott még 2 mező (cella) aminek az infóját ha kitölti az illető, akkor azt azonnal elküldje mailban nekeim.
    KONKRÉTAN: van egy oldal, hírlevelet akarok, és annyi lenne, hogy

Első mező eleme(kitöltőmező):
    Második mező eleme(kitöltőmező):
    Belépés gombra kattintáskor az infók elküldése nekem mailban, semmi popup, stb [a sok popup tiltás miatt], tehát a kitöltőmezőkben lévő adat elküldése egyből egy megadott email címre.

Ennek megoldása kellene nekem, aki tud segíteni kérem írjon mihamarabb, a segítségét pedig előre is köszönöm minden kedves felhasználónak!

Privátban kérném a választ, köszi :)
  • CattiBrie
    pl írok egy levél, és innen copy a levélbe...

vagy írok egy dokumentáció, és copy wordbe...
  • CattiBrie
    nem, nem

nem mint kódzserkesztő kritizáolom, hanem mint "szövegszerkesztőt"
  • Dj Faustus #1067
    Mert nem kifejezetten HTML (PHP, ASP, C++, stb)-kód szerkesztésre van kitalálva, hanem normál szövegfile megírására (lásd: nincs benne szintaxis-kiemelés, sorszámozás, stb...). Vészhelyzetben azér' megfelelhet.
  • CattiBrie
    egyébként a nótapad az miért ekkora kaka?

értem azt, hogy sortörés be van állítva, írok egy folytonos sort, elmentem, megnyitom és beletesz ilyen nyomi sortöréseket

miafacér?
  • Dj Faustus #1065
    "hol találok előre megírt fórumot?"
    Fórumhoz (de chat-hez, webbolt-hoz, vendégkönyvhöz, beléptető rendszerhez) mindenképpen szükséges szerveroldali nyelvet (ASP, JSP, Perl, PHP, CF, Python,...) ismerő webszerver (egyrészt mert abban írják meg, másrészt hogy szerveren adatokhoz férj hozz szükséges).

Fórumot találhatsz itt, és itt.

Két fórum a sok közűl:
    PHPBB
    Simplemachines

"htm forrásszerkesztőt"
    HTML kódszerkesztőnek hívják őket.
    * Jegyzettömb, Notepad, linux alatt vi
    * EditPlus
    * Jedit
    * Notepad++
    * Notepad2
    * PSPad
  • CattiBrie
    jegyzettömb

mentés másként: index.html

és kapsz egy index.html-t
  • kisfigi
    1kérdés:hol találok előre megírt fórumot?
    bocs még1 kérdés:honnan lehet leszedni ilyen htm forrásszerkesztőt(nem biztos h jól írtam, de leírom parasztiasan:olyan progi ami htm-be "csinálja":D a megírt kódot)
  • Dj Faustus #1062
    "Faustus, most hogy már látted a honlapot"
    Nem tartok minden kérdésről archívumot, így nem tudhatom, te éppen mit kérdeztél (a privát üzeneteket ha elévültek, törlöm). Szóval nem emlékszem rá.

"ja meg csúszka sincs az miért van?"
    Nyisd meg a shoutbox.php-t valami kódszerkesztővel (Jegyzettömb, Notepad2, Notepad++, PsPad, HTMLKit,...) és az overflow: hidden; bejegyzést cseréld le overflow: auto;-ra.