1462
HTML szerkesztés
-
#1221 Például így (két egymás mellett álló blokk - header, content - egy harmadikban - container):
#container {
margin: 0px auto;
padding: 0px;
border: none;
width: 760px;
height: 570px;
overflow: hidden;
}
#header {
margin: 0px;
width: 490px;
height: 570px;
float: left;
text-align: left;
}
#content {
margin: 0px;
width: 261px;
height: 519px;
}
Szóval:
* add meg a blokkok méretét
* tedd ki a float: left-et mindkettő blokkba
* a két blokk összege ne legyen nagyobb mint a két blokkot tartalmazó blokké ;) -
#1220 hehe, nekem is épp ff-ie bajom van, esetleg amig várod hogy valaki válaszoljon, segíthetsz nekem :-)
Szóval sikerült megcsinálnom az alsó cuccot, csak az a baj, hogy IE-ben szétesik.
Szóval Firefoxban JÓL így néz ki a rész:
IE meg így elszarja:
Ugye 4 darabban van, a bal alsó (ami a rossz) egy IFRAME. Kódja:
<iframe src="belsosarok.html" name="belsosarok" width="344" height="262" align="right" valign="top" marginheight="0" marginwidth="0" scrolling="no" frameborder="0">
Igen, elég hosszú, mert megpróbáltam mindent, hogy rakja má' oda jobbra de csakazértsem. Help :P -
#1219 Hiho!
Kérdés: hogyan tegyek két divet (hármat.. többet) egymás mellé?
Most egyik:
float: right;
másik
FF-vel szétesik, IE-vel máshogy esik szét. :D
Hogyan valid?
Ha mondjuk megadom a méreteit előre pontosan?
Segítséget köszönöm!
Catti -
#1218 az igaz, de nincs cs2-es. no majd csinálok :P -
#1217 na ez már Photoshop fórum :) -
#1216 cs2-ben azt mondtam neki, hogy egyedi méret, megkapom a keretet, hogy húzzam oda ahova akarom. lehúzom a bal alsóba. király, felvágja 3 darabra, kimentem őket egyenként és láss csodát, nem akkora mint kéne neki (vagyis sima ctrl+c ctrl+v)-vel egyszerűen nem ugyanakkora a kimenő kép. ilyet még nem pipáltam -
#1215 azért csúszik el mert beállítod utólag ugye a méretet de ő a X Y megadott koordinátáktól vágja.. jó kötösög :) számolni kell ha először nem pontsan vágtad ki... -
#1214 MIÉÉÉÉÉRT?!?!?!?
fel akarom darabolni fotosoppal. megmondom neki, hogy ennyi és ennyi legyen. 20-al nagyobbra vágja. jólvan zsugorítsunk. megmondom neki, hogy a magasság 52 legyen. mennyi lesz? 130!!!!!! mi a szar?! -
#1213 jaj most vettem észre hogy mindkét oldalt oldalnak hívjak. de nem ez a baj, ezzel sem megy -
#1212 help, gáz van.
szóval ugye így kéne felvágni az oldalt:
nos, egy vágás kivételével minden megvan, de amikor a fejlécet akartam kettévágni, teljesen elszaródott az egész. épp így van.
<FRAMESET border="0" cols="130,*" rows="100,*" frameborder="0">
<frame frameborder="0" src="sarok.html" name="sarok" noresize scrolling="no" marginheight="0" marginwidth="0">
<frameset border="0" cols="*,480" frameborder="0">
<frame frameborder="0" src="menu.html" name="menu" noresize scrolling="no" marginheight="0" marginwidth="0">
<frame frameborder="0" src="jobbsarok.html" name="jobbsarok" noresize scrolling="no" marginheight="0" marginwidth="0">
<frame frameborder="0" src="oldal.html" name="oldal" noresize scrolling="no" marginheight="0" marginwidth="0">
<frameset border="0" cols="*,130" frameborder="0">
<frame frameborder="0" src="fooldal.html" name="kozepso" noresize scrolling="auto" marginheight="0" marginwidth="0">
<frame frameborder="0" src="oldal.html" name="oldal" noresize scrolling="no" marginheight="0" marginwidth="0">
szóval valami hiba biztos van, csak nemtom mi :-( -
#1211 slicékre(K) kell vágni ott meg lehet adni a méretet is... -
#1210 én csak paintet, acdsee-t, irfant és paint shop prot használok
vagdalni irfannal szoktam - mármint ott jól meg lehet adni, hogy honnan mekkorát -
#1209 tyű kösz megpróbálom belerakni bár ezt a képet 3 fele vágni... :S majd boldogulok.
ez mondjuk nem a html-hez jön de a témához. fotosoppal hogy lehet meghatározott mértű részekre osztani egy képet (mert ide most ugye az kéne) -
#1208 már mindegy asszem menni fog, nem adtam meg a frame neveket, de a csik eltüntetése még aktuális :)
-
#1207 ezt akarnám úgy megcsinálni hogy középre kisebb ablakban és az óra középen lenne...a gombok pedig mint itt.. és lenne egy szegély csík is... próbáltam úgy hogy egy 3x3 as táblázatba külön a fraimeket ahogy itt írtátok iframekkel de a hivatkozásokat nem tudom hogy kéne átírni, meg a framek között árlátszik a háttér... hogyan kéne megcsinálnom? más ötleteket is zsívesen fogadok... előre is thx -
#1206 én úgy gondoltam, ahogy mondtam.. megcsinálod az oldalt... utána beleteszel egy iframe-t. majd az iframe hátterének megadsz egy képet
style="background-image:url(kep.jpg);background-position:right;background-repeat:no-repeat;" -
#1205 figyi el tudnád küldeni egy olyan iframe kódját, ami a jobb felső sarokban van, szegélye és margója 0? a méreteit már csak megtalálom. köszi :-) -
#1204 hát a helyét neked kell megadnod... -
#1203 Tom hogy lámán hangzik de: Azt is íframe-mel kell megoldani hogy ha a böngészőt átméretezem ugyan akkora maradjon? mint pl myvip-en?
és arra hol találok jó tutorialt? és dreamweaverben azt hol kell bszúrni, állítani? -
#1202 szép, de firefoxal rossz helyen van... :P -
#1201 ez milyen? :) -
#1200 na behozta. egy ilyen jó lenne, csak sajna ehhez abszolút nem értek. ez jó lenne, ha a margója eltűnne (mert ugyebár a jobb felső sarokban egy kép bal alja lenne :P -
#1199 próbáld még egyszer, nekem is fél óra alatt hozta be és csak másodszorra :) -
#1198 nekem arra nem hoz be semmit... -
#1197 pl. itt is "L" alakú a tartalom
nested float -
#1196 najó de akkor hogy? írtak itt alul xhtml-t meg css-t de az nekem sajna kínai -
#1195 100, hogy nem frémekkel :D -
#1194 ja hogy a 6-ost félbevágod, a bal oldalát meg egyesíted a 7-essel? ejh akkor szegény kép a jobb felsőben már három részre van darabolva...
enyje, akkor hogy oldaják meg pl a híroldalakon, hogy a szöveg körbefussa a képet? tulajdonképpen azt kéne itt is, hogy körbefussa a sarkot... -
#1193 ahogy sokszög alakú frame nincs, úgy "L alakú" tartalom sincs -
#1192 minden az iframe-ben megjelent oldal jobbfelső sarkának adsz egy kép hátteret... -
#1191 na jó de hogy adsz meg iframe-nak sokszög alakot? tudtommal csak téglalapot lehet. sajna pont ez a baj :-(
megpróbáltam úgy hogy iframekkal, es az oldal tartalma van alapbol benne, de sajna az iframe-ket eddig nem ismertem tulságosan, ugyhogy a htmlhelp.org-rol neztem ki. meg lehet abban adni valahogy úgy a szélt/magasságot, mint a frame-ben, hogy a maradék? -
#1190 én úgy csinálnám, hogy megcsinálod az oldalt, majd "az oldal tartalma"-hoz beszúrsz egy i-frame-t -
#1189 valahogy így kéne hogy kinézzen:
a piros vonalak valódi vonalak (amik tényleg így néznek ki). vékony szürke vonalak az (esetleges) frame-határok -
#1188 hát ha nem feltétlenül frame-ekre van szükség, hanem arra hogy ilyen elrendezésben legyenek a "dobozok", akkor xhtm+css pozicionálás (absolute, relative + float) segítségvel meg lehet oldani. -
#1187 Hát normál keretek segítségével aligha.
Esetleg - ha nagyon ragaszkodsz a keretekhez (bár nem értem minek ennyi keret) - beágyazott keretek (Inline frame = <iframe>) segítségével.
Az 1,2,3,4,6,8 tartalmakat külön-külön <iframe>-kbe rakod, az 5,7-esbe összevont tartalom pedig simán az <iframe>-eket tartalmazó dokumentumban, foglal helyet.
De egyébként minek ennyi keret? Tudnál példaoldalt mutatni? -
#1186 bocs, rossz volt a cím:
-
#1185 egy oldalt az alábi módon kellene frame-zni. számozás a framek betuzesenek sorrendje.
na most. a két szürkét valahogy egyesiteni kellene (5,7), hogy egy framenek nezze oket.
ha nem is igy, de meg kene oldani, hogy ha folytonos szoveget irok, akkor mindkettot felhasznalja ra. meg lehet ezt valahogy csinalni? -
#1184 tanulás helyett, presze. ilyenkor minden más tevékenység olyan értelmesnek tűnik.. :) ma végeztem, de ennek már asszem nincs sok köze a hátéemelhez. :) -
#1183 unatkozol vizsgaidőszakban? vagy azé mert végeztél? -
#1182 amolyan vizsgaidőszaki unaloműzés.. :) köszi a linkeket!