HTML szerkesztés
Jelentkezz be a hozzászóláshoz.
Tényleg. Köszi, most már mûködik!
Affene... korán örültem... átállítottam az állományokat 755-re, de továbbra is ezt írja ki:
"Warning: fopen(idezetek.txt): failed to open stream: Permission denied" <#fejvakaras>#fejvakaras>
"Warning: fopen(idezetek.txt): failed to open stream: Permission denied" <#fejvakaras>#fejvakaras>
Kösz, már nem aktuális. Egy másik topikban közben megtaláltam már... 😊
http://www.sg.hu/listazas.php3?id=1068892391 topik #4478-as komment, ott szépen le van írva, rajzolva
[/spam]™
Sziasztok! Szeretnék segítséget kérni a következõ témában: Hogyan lehet megváltoztatni egy fájl futtatási jogait, hogy egy PHP program használni tudja? 644-esre van most beállítva, de nekem 755-ös kéne, mert így nem tudja megnyitni a program. Valaki el tudná ezt magyarázni nekem? Nagyon sürgõs lenne!!! Köszi! warbirds
Kitettem élesbe, fent van a neten a html fájl (és társai) - a validator szerint tökéletes... Most, hogy kipróbáljam, letöltöttem a gépemre újra a fájlt, majd csekkoltattam a validatorral, és így megint ilyen baja van. Most akkor lehet, hogy a saját gépemrõl nem valid a validátor? 😊
Vagy érdekel, elküldjem priviben a linket?
Vagy érdekel, elküldjem priviben a linket?
[/spam]™
A 41. sorban mi van? Arra hivatkozik, hogy olyan karaktert talál benne, ami nem "us-ascii", azaz ISO-8859-1. <#conf>#conf>
Illetve mi szerepel a megfelelõ <meta> elemként?
Illetve mi szerepel a megfelelõ <meta> elemként?
Magyar
<?xml version="1.0" encoding="ISO-8859-2"?>
Azt a fájlt használom mindig kiindulásnak, amit te segítettél megcsinálni. Ezért sem értem, hogy hol kódolódhatott el..
<?xml version="1.0" encoding="ISO-8859-2"?>
Azt a fájlt használom mindig kiindulásnak, amit te segítettél megcsinálni. Ezért sem értem, hogy hol kódolódhatott el..
[/spam]™
Ha magyar nyelvû dokumentumot akarsz közzétenni, a karakterkódolást érdemes iso-8859-2-re állítani (vagy utf-8-ra), nem pedig iso-8859-1-re (ez utóbbi nyugat-európai karakterkódolás).
Ezt egyrészt a szerver küldi ki a HTTP-fejlécben (Content-Type: text/html; charset=iso-8859-2), másrészt megadod az XHTML esetében az XML fejlécnél (<?xml version="1.0" encoding="iso-8859-2"?>😉, harmadrészt a megfelelõ <meta> elemben (<meta http-equiv="Content-Type" content="text/html; charset=iso-8859-2" />😉.
Ezt egyrészt a szerver küldi ki a HTTP-fejlécben (Content-Type: text/html; charset=iso-8859-2), másrészt megadod az XHTML esetében az XML fejlécnél (<?xml version="1.0" encoding="iso-8859-2"?>😉, harmadrészt a megfelelõ <meta> elemben (<meta http-equiv="Content-Type" content="text/html; charset=iso-8859-2" />😉.
Feltettem a netre a fájlt és megnéztem újra, hogy "mi van vele", és most meg semmi ilyen problémája nem votl a validatornak..
[/spam]™
Hi!
Ezzel mit lehet csinálni?
Result: Failed validation
File: C:\ize.html
Encoding: us-ascii
Doctype:
Sorry, I am unable to validate this document because on line 41 it contained one or more bytes that I cannot interpret as us-ascii (in other words, the bytes found are not valid values in the specified Character Encoding). Please check both the content of the file and the character encoding indication.
Szerintem az Editplusz csúnyázza el a karaktereimet. Az nem mûködik, ha az egészet kimásolom nótapadba és onnan egy html fájlba, mert úgy is megtartja ezt a kódolási hibát.
De, akkor mit tegyek? Vagy lehet h csak EditPlusz beállítás?
Köszi!
Ezzel mit lehet csinálni?
Result: Failed validation
File: C:\ize.html
Encoding: us-ascii
Doctype:
Sorry, I am unable to validate this document because on line 41 it contained one or more bytes that I cannot interpret as us-ascii (in other words, the bytes found are not valid values in the specified Character Encoding). Please check both the content of the file and the character encoding indication.
Szerintem az Editplusz csúnyázza el a karaktereimet. Az nem mûködik, ha az egészet kimásolom nótapadba és onnan egy html fájlba, mert úgy is megtartja ezt a kódolási hibát.
De, akkor mit tegyek? Vagy lehet h csak EditPlusz beállítás?
Köszi!
[/spam]™
következõ áldozat a xara oldaláról.. 😊
[/spam]™
ezt sem tom odapozicionálni..
meg nem tûnt el a menü, de arra rájöttem hogy kell meghekkelni...
meg nem tûnt el a menü, de arra rájöttem hogy kell meghekkelni...
[/spam]™
[/spam]™
a validátor sem találja valami hüde validnak ezt a szkriptet:
<script type="text/javascript">
sfHover = function() {
var sfEls = document.getElementById("nav").getElementsByTagName("LI");
for (var i=0; i<sfEls.length; i++) {
sfEls.onmouseover=function() {
this.className+=" sfhover";
}
sfEls.onmouseout=function() {
this.className=this.className.replace(new RegExp(" sfhover\\b"), "");
}
}
}
if (window.attachEvent) window.attachEvent("onload", sfHover);
</script>
<script type="text/javascript">
sfHover = function() {
var sfEls = document.getElementById("nav").getElementsByTagName("LI");
for (var i=0; i<sfEls.length; i++) {
sfEls.onmouseover=function() {
this.className+=" sfhover";
}
sfEls.onmouseout=function() {
this.className=this.className.replace(new RegExp(" sfhover\\b"), "");
}
}
}
if (window.attachEvent) window.attachEvent("onload", sfHover);
</script>
[/spam]™
jah, ezt ma láttam a weblabor linkek között én is...
és mennyire igaz 😄
bár nálam talán a w3c compliant rész nagyobb és a CSS vs. tables rész egyáltalán nem igaz. minden CSS-vel, csak a táblázat adat táblázattal 😊
és mennyire igaz 😄
bár nálam talán a w3c compliant rész nagyobb és a CSS vs. tables rész egyáltalán nem igaz. minden CSS-vel, csak a táblázat adat táblázattal 😊
Syd Barrett 1946-2006 Rick Wright 1943-2008 R.I.P.
ó 😞
bele kéne mélyülni a kódba
mert igazából ez sem sokkal másabb, mint a li-s, de azt mégis normális helyre teszi...
bele kéne mélyülni a kódba
mert igazából ez sem sokkal másabb, mint a li-s, de azt mégis normális helyre teszi...
[/spam]™
Fizetõs változatvan már van menû elhelyezés, relatív pozicionálás, stb...
vagy felülrõl mondjuk fiksz a szükséges pixelszám (attól függ mit teszek fõlé - kép), és a kép alatt meg hagyjak ki neki helyet? és akkor left meg legyen valami center?
[/spam]™
ezt néztem, de nem jó
felbonás függõ is
ugye ara gndolsz, hogy
// 'block_top': 210,
// 'block_left': 200,
igen, ezeket ki is kommenteztem...
most így pl lehet h éppen jó lenne, de ha teljes méretûre teszem a képernyõt, akkor már el van csúszva... "száksz"
mé nem teszi "bele"?
felbonás függõ is
ugye ara gndolsz, hogy
// 'block_top': 210,
// 'block_left': 200,
igen, ezeket ki is kommenteztem...
most így pl lehet h éppen jó lenne, de ha teljes méretûre teszem a képernyõt, akkor már el van csúszva... "száksz"
mé nem teszi "bele"?
[/spam]™
monnyuk azt (a mostaniban - kék, tigra-féle) nem értem, hogy miért pirossal húzza alá az almenülinkeket.. de ez a legkevesebb 😊
[/spam]™
persze
az egész
<style type="text/css"> -t
az egész
<script type="text/javascript"> -t
meg a
<ul id="nav"> -tól
de most egy másik menü van a topikban.. ez jó lenne, csk nem tom relativ oda pozicionálni...
az egész
<style type="text/css"> -t
az egész
<script type="text/javascript"> -t
meg a
<ul id="nav"> -tól
de most egy másik menü van a topikban.. ez jó lenne, csk nem tom relativ oda pozicionálni...
[/spam]™
egy az egyben kivágtam és beletettem a fejlécbe ezt a forrást, de nem megy, mármint nem jól (mármint IE-vel)
persze az a másik jó lenne, csak az meg nem oda teszi a menüt hanem "felülre", vagy fixen, ahova megadom, illetve az csupa tele van JS-sel (mármint külön fájlokban)
persze az a másik jó lenne, csak az meg nem oda teszi a menüt hanem "felülre", vagy fixen, ahova megadom, illetve az csupa tele van JS-sel (mármint külön fájlokban)
[/spam]™
egyenlõre.
minél több minden kerül bele (IE-n tesztelve), annál nagyobb az esélye, hogy FF, Opera, Safari, stb. alatt gáz lesz. és utána már nagy meló kijavítani úgy, hogy FF és társain jó legyen, de IE-n is jó maradjon...
minél több minden kerül bele (IE-n tesztelve), annál nagyobb az esélye, hogy FF, Opera, Safari, stb. alatt gáz lesz. és utána már nagy meló kijavítani úgy, hogy FF és társain jó legyen, de IE-n is jó maradjon...
Csinálsz egy 3 oszlopból álló táblázatot, vagy méginkább <div>-ekkel csinálsz 3 oszlopot. Mindháromnak adsz egy id attribútumot, majd CSS-ben megadod a hátteret:
<div id="leftborder">
<!-- Ez a bal keret, ide nem jön semmi -->
</div>
<div id="content">
<!-- Ide jön a tartalom -->
</div>
<div id="rightborder">
<!-- Ez a jobb keret, ide nem jön semmi -->
</div>
Íme a CSS
<style type="text/css">
#leftborder {
width: 50px;
background-image: url(balhatter.gif);
float: left;
}
#content {
width: 500px;
background-image: url(hatter.gif);
}
#rightborder {
}
</style>
De errõl olvashatsz egy remek cikket itt.
<div id="leftborder">
<!-- Ez a bal keret, ide nem jön semmi -->
</div>
<div id="content">
<!-- Ide jön a tartalom -->
</div>
<div id="rightborder">
<!-- Ez a jobb keret, ide nem jön semmi -->
</div>
Íme a CSS
<style type="text/css">
#leftborder {
}
#content {
width: 500px;
}
#rightborder {
}
</style>
De errõl olvashatsz egy remek cikket itt.
de mondom ha a saját gépemen nézem ott jó (IE-vel), csak ha itt sg-n fejlécben van, úgy kakul be
[/spam]™
ha normális lapot akarsz csinálni, akkor FF alatt fejleszted és IE-re foltozod. A fordítottja nem könnyû, mert ha IE-re megcsinálod úgy, hogy jól mutasson, akkor az a szabványos böngészõkben általában rosszul (azaz nem úgy ahogy elképzelted) jelenik meg...
Télleg, müxik FF-vel...
nem mintha nem hittem volna, csak azért mégiscsak érdekel, hogy mien szépn és jól mûködik a mûvem. 😊
nem lenne ez rossz...
van ötleted, mit tegyek?
nem mintha nem hittem volna, csak azért mégiscsak érdekel, hogy mien szépn és jól mûködik a mûvem. 😊
nem lenne ez rossz...
van ötleted, mit tegyek?
[/spam]™
Mozilla/5.0 (X11; U; Linux i686; en-US; rv:1.8.0.4) Gecko/20060608 Ubuntu/dapper-security Firefox/1.5.0.4 alatt mûködik - csak nincs háttere a menüpontoknak. 😉
Nem igazán erre gondoltam, mert ezzel, lényegében egy darab képet töltök be. De ha mondjuk, egy olyan hátteret szeretnék, ami alapvetõen egy színû, de van benne a jobb margónál és a ballnál egy-egy ismétlõdõ motívum, akkor úgy gondolom, hogy ideális esetben 3db kisméretü képet kell csak ismételni, amivel ki tudom tapétázni a képernyõt. Ha ezt összerakom egész képpé valami képszerkesztõben, akkor nagyobb lesz a mérete, mintha csak a 3alapmotívumot kell csak letölteni, és megfelelõ módon ismétlõdésre bírni html-ben, vagy valami más módon.
Ilyen megoldás létezik? Vagy felejtsem el?
Ilyen megoldás létezik? Vagy felejtsem el?
- nem jó, nem mûködik a szkript ha bemásolom itt sg-n fejlécbe
- meg ha kihagyok paddingot vagy margint akkor lehetetlenség elérni az almenüket 😊
- de mégis ez a legegyszerûbb, mert egy fájlba belefér, nem kell külön js fájlokat tárolni
- meg ha kihagyok paddingot vagy margint akkor lehetetlenség elérni az almenüket 😊
- de mégis ez a legegyszerûbb, mert egy fájlba belefér, nem kell külön js fájlokat tárolni
[/spam]™
A 4-5 képet rakd össze képszerkesztõ programmal, majd vagy HTML-módon:
<body background="hatterkep.jpg">...</body>
vagy CSS használatával (erre több mód is van):
<body style="background-image: url(hatter.gif);">...</body>
A <head>...</head> elemek közé vagy ezt:
<style type="text/css">
body {
}
</style>
vagy ezt:
<link rel="stylesheet" href="kulso.css" />
Ahol a kulso.css a következõt tartalmazza:
body {
}
<body background="hatterkep.jpg">...</body>
vagy CSS használatával (erre több mód is van):
<body style="background-image: url(hatter.gif);">...</body>
A <head>...</head> elemek közé vagy ezt:
<style type="text/css">
body {
}
</style>
vagy ezt:
<link rel="stylesheet" href="kulso.css" />
Ahol a kulso.css a következõt tartalmazza:
body {
}
Kérdésem lenne. Hogyan tudok háttérnek kipakolni képet, úgy, hogy a teljes háttér, mozaikszerûen (táblázat) 4-5 kis képbõl összeállított kompozíció legyen?