1462
HTML szerkesztés
-
#1181 Vagy <iframe> segítségével oldod meg:
<table>
<tr>
<td>
<!-- Menű kezdete -->
<p><a href="1.htm" target="tartalom">1. oldal</a><br>
<a href="2.htm" target="tartalom">2. oldal</a><br>
<a href="3.htm" target="tartalom">3. oldal</a></p>
<!-- Menű vége -->
</td>
<td>
<!-- Tartalom kezdete -->
<iframe src="1.htm" name="tartalom"></iframe>
<!-- Tartalom vége -->
</td>
</tr>
</table>
Vagy PHP (szerveroldali nyelv) segítségével oldod meg:
<table>
<tr>
<td>
<!-- Menű kezdete -->
<p><a href="index.php?lap=1">1. oldal</a><br>
<a href="index.php?lap=2">2. oldal</a><br>
<a href="index.php?lap=3">3. oldal</a></p>
<!-- Menű vége -->
</td>
<td>
<!-- Tartalom kezdete -->
<?php
switch ($_GET["lap"]) {
case "1":
include ("1.htm");
break;
case "2":
include ("2.htm");
break;
case "3":
include ("3.htm");
break;
default:
include ("hiba.htm"); //Az a HTML-oldal, ami akkor jön be, ha nem adtak meg paramétert
break;
}
?>
<!-- Tartalom vége -->
</td>
</tr>
</table>
További információk:
PHP Switch Get I
PHP Switch Get II
PHP Switch Get III
<iframe>
<a>
<iframe> - hivatalos angol forrás
<a>
<iframe> - utolsó Inline frame fejezet -
sanyiii #1180 Sziasztok!!
Van egy táblázat alapú készülőben lévő honlapom. Azonban elég sok oldala lenne és azt kéne megcsinálnom hogy a táblázat bizonyos celláit frame-ként mentem el. Ezt hogy lehet megcsinálni?
Vagy akármi más megoldás minek segítségével nem kell mind a 80-100 lapon megcsinálni a menürendszert stb...?? -
#1179 elég beteg oldal... -
#1178 ja de
http://plussallat.atw.hu/ -
#1177 egy tével sem... -
#1176 Számodra a varázsszó: tagboard vagy shoutbox
Ilyesmiket találhatsz:
P.S.: az oldalad nem elérhető. -
#1175 Hello!
egy egyszerű, sima, html alapú oldalra szeretnénk egy kommentládát kitenni, de hosszas guglizás után nem találtam megoldást a neten, ezért itt fordulok segítségért. ha valakinek van valami ötlete ezzel kapcsolatban, akkor azt nagyon megköszönnénk!
ui.: akit esetleg érdekel: plussallat.atw.hu -
#1174 köszönöm webek tudora -
#1173 Magyarul:
Logikai operátorok (és, vagy, nem)
Utasítások -
#1172 ez az ÉS
&& - and
:) -
#1171 megvan! :)
if (time>10 && time<16)
de vajon ez most az és vagy a vagy? :) -
#1170 Jajj!
[szőke]
látom!
csak nem lapoztam :)
switch(n)
{
case 1:
execute code block 1
break
case 2:
execute code block 2
break
default:
code to be executed if n is
different from case 1 and 2
} -
#1169 Újra JS.
Ezt nézegetem, de azért rákérdezek.
1. Nem lehet egyszere több feltételt megadni JS-tel?
Olyat, mint pascalban: if (i<5) or (i>10)
2. Több if-es utasítás így néz ki (mint pascalban a case):
if (condition1)
{
code to be executed if condition1 is true
}
else if (condition2)
{
code to be executed if condition2 is true
}
else
{
code to be executed if condition1 and
condition2 are not true
}
Köszi!
Catti -
#1168 oké, köszönöm! :) -
#1167 Catt!
Lehet. Bár a Javascript (és a PHP se) annyira erősen típusos (nem írja elő a változók típusának megadását), mint például a C vagy a Pascal, de a hülyeségeket nem komálja.
Például a
<script type="text/javascript">
document.write (Math.sin("egy"));
</script>
kimenete
NaN
lesz, ami azt jelenti, hogy a sinus függvénynek nem számot adtunk meg (Not A Number). -
#1166 Fau!
Javascriptben látezik olyan, hogy hülye értéket ad a számábrázolás miatt? Mint, ami van pascalban is, ha rossz típust adunk meg.
Köszi!
Catti -
#1165 Az oldal alapvetően 4 részre van osztva (4 <div> elemmel határolt, abszolultan pozicionált részre).
Egy bannerra (<div id="top">), egy oldalsó menüre (<div id="submenu">), egy tartalmi részre (<div id="iframe">), és egy láblécre (<div id="footer">).
Mind a 4 résznek külön-külön háttere van (banner, menu, tartalom, lábléc) (CSS-ben megadva background-image tulajdonság), amelyek valójában egy kép darabjai.
A tartalmi részbe egy <iframe> van berakva. Az <iframe>-be töltött tartalomban van benne a nyilakra kattintva görgetést végző Javascript-kód.
Ilyesmiket találhatsz az alábbi oldalakon:
-
Zsoldos #1164 Nemtom aktualis-e meg, de a javascriptet tedd kulon fileba, ugy nem szol bele a validator. (nem is szabad foglalkoznia js-el)
Ha mindenkepp a html fileban akarsz hagyni js-t, tedd igy:
<script type="text/javascript">
<!--
a szkripted
-->
</script>
-
#1163 tudtok segíteni, hogy pl. egy hasonló oldalt, példa, hogy lehetne készíteni?
Gondolok itt arra, hogy a középső keretre a jobb felső részen és bal alul rálóg a grafika az ablakra, ami alatt elkúszhat a szöveg.
Ha kerestek egy olyan menüpontot, ahol lehet görgetni láthatjátok mire gondolok.
Szóval, hogy készülhetett, vagy, hogyan lehetne ilyesmit csinálni? -
#1162 szívesen :) -
warbirds #1161 Tényleg. Köszi, most már működik! -
#1160 777 -
warbirds #1159 Affene... korán örültem... átállítottam az állományokat 755-re, de továbbra is ezt írja ki:
"Warning: fopen(idezetek.txt): failed to open stream: Permission denied" -
warbirds #1158 Kösz, már nem aktuális. Egy másik topikban közben megtaláltam már... :) -
#1157 http://www.sg.hu/listazas.php3?id=1068892391 topik #4478-as komment, ott szépen le van írva, rajzolva -
#1156 hol van a fájl? már a szerveren? -
warbirds #1155 Sziasztok! Szeretnék segítséget kérni a következő témában: Hogyan lehet megváltoztatni egy fájl futtatási jogait, hogy egy PHP program használni tudja? 644-esre van most beállítva, de nekem 755-ös kéne, mert így nem tudja megnyitni a program. Valaki el tudná ezt magyarázni nekem? Nagyon sürgős lenne!!! Köszi! warbirds -
#1154 Na muti... -
#1153 Kitettem élesbe, fent van a neten a html fájl (és társai) - a validator szerint tökéletes... Most, hogy kipróbáljam, letöltöttem a gépemre újra a fájlt, majd csekkoltattam a validatorral, és így megint ilyen baja van. Most akkor lehet, hogy a saját gépemről nem valid a validátor? :)
Vagy érdekel, elküldjem priviben a linket? -
#1152 A 41. sorban mi van? Arra hivatkozik, hogy olyan karaktert talál benne, ami nem "us-ascii", azaz ISO-8859-1.
Illetve mi szerepel a megfelelő <meta> elemként? -
#1151 Magyar
<?xml version="1.0" encoding="ISO-8859-2"?>
Azt a fájlt használom mindig kiindulásnak, amit te segítettél megcsinálni. Ezért sem értem, hogy hol kódolódhatott el.. -
#1150 Ha magyar nyelvű dokumentumot akarsz közzétenni, a karakterkódolást érdemes iso-8859-2-re állítani (vagy utf-8-ra), nem pedig iso-8859-1-re (ez utóbbi nyugat-európai karakterkódolás).
Ezt egyrészt a szerver küldi ki a HTTP-fejlécben (Content-Type: text/html; charset=iso-8859-2), másrészt megadod az XHTML esetében az XML fejlécnél (<?xml version="1.0" encoding="iso-8859-2"?>), harmadrészt a megfelelő <meta> elemben (<meta http-equiv="Content-Type" content="text/html; charset=iso-8859-2" />).
-
#1149 Feltettem a netre a fájlt és megnéztem újra, hogy "mi van vele", és most meg semmi ilyen problémája nem votl a validatornak.. -
#1148 Hi!
Ezzel mit lehet csinálni?
Result: Failed validation
File: C:\ize.html
Encoding: us-ascii
Doctype:
Sorry, I am unable to validate this document because on line 41 it contained one or more bytes that I cannot interpret as us-ascii (in other words, the bytes found are not valid values in the specified Character Encoding). Please check both the content of the file and the character encoding indication.
Szerintem az Editplusz csúnyázza el a karaktereimet. Az nem működik, ha az egészet kimásolom nótapadba és onnan egy html fájlba, mert úgy is megtartja ezt a kódolási hibát.
De, akkor mit tegyek? Vagy lehet h csak EditPlusz beállítás?
Köszi! -
#1147 - feladom - -
#1146 következő áldozat a xara oldaláról.. :) -
#1145 hümm..
így meg nem tudok almenüre ráállni.. -
#1144 ezt sem tom odapozicionálni..
meg nem tűnt el a menü, de arra rájöttem hogy kell meghekkelni... -
#1143 na ez talán
megnézem... -
#1142 az "itt" linken nem találok semmi használhatót :(