HTML szerkesztés
Jelentkezz be a hozzászóláshoz.
- bocsánat de nem érek rá moderálni 😊
"második a disney betûtípus"
- örülök hogy teccik 😊
"ez megint más,de.."
- ezt észre se vettem, meg már el is felejtettem de kitöröltem az egyik sort és tök örülök, hogy most mûködik!
- nem sikerült megfejtenetek miért van elcsúszva?
...Nyugi!Minden a legnagyobb rendben csúszik ki a kezemből...
<script language="JavaScript" type="text/JavaScript">
<SCRIPT LANGUAGE="JavaScript">
ez így nem valami jó
[/spam]™
példaoldal hamarosan..
mert akkor úgy csináld meg, hogy az img tag elõtt után ne legyen szóköz, sem enter
[/spam]™
Másrészt más böngészõben is ilyen eseteket produkál?
ezen a képen lent van egy kék csík az alsó fremanél... lejjebb van csúszva de nem tom miért...
minden 0-ra van állítva (border,spacing stb) és nem tom miért.. iframek vannak használva egy táblázatban és az alsó középsõ amiben az órát látjátok nem akar endesen viselkedni... segítsetek plz..
Van egy készülõben lévõ 3 frame-bõl álló honlapom. Egyik frame a fejléc, másik egy jobb oldali frame (itt a menü) meg egy tartalmi rész.
Az a probléma vele hogy a menü frame még 1280*1024-es felbontáson is túlnyúlik egy picit. Ha beállítom a fram-re a scroll-t akkor ugye csak az a frame görgethetõ.
Meg lehet azt oldani hogy mind a 3 frame egyszerre 1 görgetõsávon görgethetõ legyen?
Lásd ezt a cikket. Egy kis átalakítással (a CSS-ben a ,example helyére body-t kell írni), alkalmazható a te problémádra.
2. Az IE nem támogatja rendesen a PNG formátumot. Sem az áttetszõséget (opacity), sem a színt.
3. A PNG és a JPG között az a különbség, hogy a PNG egy nyilt szabványú, veszteségmentes (a tömörítéskor nem romlik a minõsége, de kisebb a tömörítési ráta) tömörítési eljárás, a JPG egy zárt szabványú, veszteséges (tömörítéskor romlik a kép minõsége, de nagyobb a tömörítési ráta) tömörítési eljárás.
Íme egy példa arra, hogyan lehet képes szegélyt adni...
Vagy felbontod az egészet 5 részre:
* felsõ szegély
* bal szegély
* tartalom
* jobb szegély
* alsó szegély
A felsõ, bal, jobb, és alsó szegélynek adsz egy-egy háttérképet (background-image). A bal szegélyt, a tartalmat és a jobb szegélyt egymás mellé rakod (float: left), a felsõ és alsó szegélynek megtiltod a mindkét oldalon lebegõ elemeket (clear: both).
[/spam]™
ja neem..
csak akkor teszi mellé, ha maxélesség - 2 * borderszélesség széles a beteendõ doboz
megyek, kinyírom az IE-t
így nem lehet rendesen pixelhelyesen bordert adni a legkülsõ div-nek
[/spam]™
width: 380px;
vagyis 20 px szel rövidebb..
ez nekem scroll gyanús
[/spam]™
tehát 800 széles doboz esetén 1 px-es borderrel 802 px széles lesz a doboz (persze a kerettel együtt)
megnéztem, IE alatt is ott van a 400 px széles üres hely.. és mégsem teszi oda bele
[/spam]™
FF passed the test 😊
viszont IE máris egymás alá tette a dobozkáimat 😊
[/spam]™
mármint, hogy mindez más FF alatt és más IE-vel
így csináltam én is (most szedegettem ki a bordereket)
[/spam]™
Bizony, bizony:
http://www.positioniseverything.net/explorer/floatmodel.html
http://www.communitymx.com/content/article.cfm?cid=E0989953B6F20B41
http://www.positioniseverything.net/explorer/expandingboxbug.html
"most már akkor csak a "fõ" div-emnek szeretnék bordert"
Ennél a példánál a #lap-nak adj border: 1px solid black;-et... ...és lesz egy 1 pixel széles sima fekete szegélyed.
ezzel most csak felosztom a képernyõt.. hmmm értem.. jó.. most már akkor csak a "fõ" div-emnek szeretnék bordert 😊
[/spam]™
ennek bekavar a
border: 0px solid #13017B;
hogyan lehet máshogy bordert megadni, mint így? 😄
és nem képpel
mert kéne, de ha van border, akkor tök máshogy viselkedik a divek szélessége FF és IE alatt
[/spam]™
Lehet. 2 megoldás van rá:
1. AJAX (Javascript) használatával. Elõnye hogy kliensoldalon fut le - így nem szükséges PHP (statikus webszervereken is mûködik); hátránya, hogy külsõ oldalakat sehogysem lehet vele betölteni. Itt találhatsz rá példát: http://www.dynamicdrive.com/dynamicindex17/ajaxcontent.htm
2. PHP (vagy más szerveroldali nyelv) használatával. Elõnye hogy jobb tárhelyeken (az ingyenes tárhelyeken sajnos nem lehet) külsõ weboldalakat is be lehet vele tölteni, hátránya hogy rendesen konfigurált PHP kell hozzá. Erre szolgál a PHP include parancsa.
Forrás: http://htmlinfo.polyhistor.hu/css2ref/visuren.htm#flow-control
"Elõfordul azonban, hogy nem szeretnénk, ha például egy adott paragrafus mellett ilyen lebegõ elemünk legyen, ezt törölhetjük a clear tulajdonság segítségével. Ekkor a lebegõ elem alá "tolódik" le a clear tulajdonsággal bíró elem. A clear tulajdonság none, left, right és both értékeket vehet fel, tehát megadható, hogy csak bal, vagy csak jobb, vagy mindkét oldalon lebegõ elemeket letiltsuk. Használata:
h1 { clear: both; }"
Forrás: http://weblabor.hu/cikkek/cssalapjai4 - A lebegés és törlése tulajdonságok alfejezet
ez tetszik.. szal akkor nem kell sehovasesosenem frame 😊
már ha id-be bele lehet tölteni html oldalt
[/spam]™
Egyes esetekben (például ha a háttér egy nem ismétlõdõ kép) hasznos. A megoldás erre: overflow: auto;/overflow: scroll;
De nem kötelezõ megadni, ha a tartalom teljesen változó, és nincs kötött méretû háttérkép.
csak mert most volt már egy alap konténer div-em 😊 de a két blokkon kívül más is kerül oda
(jade nézem a cikket..)
[/spam]™
[/spam]™
nya, megnézem..
(csak mert ugye van és lesz is paddig és/vagy margin és ezért azt pluszba le kell vonni, majd osztani 2-vel meg izé és bigyó 😊)
[/spam]™
#container {
margin: 0px auto;
padding: 0px;
border: none;
width: 760px;
height: 570px;
overflow: hidden;
}
#header {
margin: 0px;
width: 490px;
height: 570px;
float: left;
text-align: left;
}
#content {
margin: 0px;
width: 261px;
height: 519px;
}
Szóval:
* add meg a blokkok méretét
* tedd ki a float: left-et mindkettõ blokkba
* a két blokk összege ne legyen nagyobb mint a két blokkot tartalmazó blokké 😉
Szóval sikerült megcsinálnom az alsó cuccot, csak az a baj, hogy IE-ben szétesik.
Szóval Firefoxban JÓL így néz ki a rész:
IE meg így elszarja:
Ugye 4 darabban van, a bal alsó (ami a rossz) egy IFRAME. Kódja:
<iframe src="belsosarok.html" name="belsosarok" width="344" height="262" align="right" valign="top" marginheight="0" marginwidth="0" scrolling="no" frameborder="0">
Igen, elég hosszú, mert megpróbáltam mindent, hogy rakja má' oda jobbra de csakazértsem. Help 😛
Kérdés: hogyan tegyek két divet (hármat.. többet) egymás mellé?
Most egyik:
float: right;
másik
FF-vel szétesik, IE-vel máshogy esik szét. 😄
Hogyan valid?
Ha mondjuk megadom a méreteit elõre pontosan?
Segítséget köszönöm!
Catti
[/spam]™
fel akarom darabolni fotosoppal. megmondom neki, hogy ennyi és ennyi legyen. 20-al nagyobbra vágja. jólvan zsugorítsunk. megmondom neki, hogy a magasság 52 legyen. mennyi lesz? 130!!!!!! mi a szar?!
szóval ugye így kéne felvágni az oldalt:
nos, egy vágás kivételével minden megvan, de amikor a fejlécet akartam kettévágni, teljesen elszaródott az egész. épp így van.
<FRAMESET border="0" cols="130,*" rows="100,*" frameborder="0">
<frame frameborder="0" src="sarok.html" name="sarok" noresize scrolling="no" marginheight="0" marginwidth="0">
<frameset border="0" cols="*,480" frameborder="0">
<frame frameborder="0" src="menu.html" name="menu" noresize scrolling="no" marginheight="0" marginwidth="0">
<frame frameborder="0" src="jobbsarok.html" name="jobbsarok" noresize scrolling="no" marginheight="0" marginwidth="0">
<frame frameborder="0" src="oldal.html" name="oldal" noresize scrolling="no" marginheight="0" marginwidth="0">
<frameset border="0" cols="*,130" frameborder="0">
<frame frameborder="0" src="fooldal.html" name="kozepso" noresize scrolling="auto" marginheight="0" marginwidth="0">
<frame frameborder="0" src="oldal.html" name="oldal" noresize scrolling="no" marginheight="0" marginwidth="0">
szóval valami hiba biztos van, csak nemtom mi :-(