1462
HTML szerkesztés
-
egyép bocsi a hülyeségeimé máskor jobban irom le :D -
http://www.barik.atw.hu/kocka.jpg itt egy kép amiröl beszélek be vna pirosal karikázva -
Továbbra sem értem mit szeretnél elérni. Így természetesen nem lehet pontos választ adni. -
sztem meg nem flash a dreamwear be hogy egy kis kockát a képben megjelölsz -
thx
-
nem találtam rendeset a joomlahoz 1szeruen 1ik se jo... -
Catti-Brie: block level element = blokkszintű elem; inline content of a block level element: soron belüli elem.
9.2.1 Blokkszintű elemek és blokkdobozok
9.2.2 Soron belüli elemek és -dobozok
lele: Ej, de lusták vagyunk!
Üzenőfal készítése
Chat scripts -
peteshark #1014 Sziasztok! Photoshoppal és Image ready-vel készített html alapú navibart hogyan illeszthetek be egy másik html oldalba? -
Nem tudna adni nekem 1 üenőfal "leirást" mert nekem nagyon kéne...
(sorry h ideirom) -
margin-left: auto; - centres a block level element.
text-align: center; - centres the inline content of a block level element.
Ez a "gyakorlatban" mit is jelent? :) -
Itt nézd meg a 6. pontot, vagy itt a Internet Explorer Bugs and Block Level Content fejezetet.
A <center> megoldást felejtsd el. Nem valid. -
"Miért van az, hogya mi az egyiknek jó, az a másiknak nem?" inkább úgy helyes, hogy "Miért van az, hogy ami mindenkinek jó, IE-nek nem?" :o)
Fejlessz FF-re, Operra, mittoménmire, aztán, ha azokban jó az oldalad, akkor lehet nekiállni, hogy mindenféle IE hekkekkel, scriptből töltögetett külön IE css-ekkel, IE kompatibilissé váljon.
Ezt a centerelés dolgot elég könnyen körbe lehet járni. Külső doboz.: textalign: center, belső doboz: auto margin, meg textalign: amitakarsz. Mintha nem is történt volna semmi. -
Tök jól megcsináltam egy oldalamon, hogy
margin: 5px auto;
Így kiválóan működik a középre igazítás FF-ben. Ám, ha kiveszem a "IE-s középreigazítást"
text-align: center;
akkor meg IE-ben nem lesz középen.
Miért van az, hogya mi az egyiknek jó, az a másiknak nem?
Lassan vissza kell térnem a <center> megoldásra. :) Az úgy tudom, hogy mind a kettőben ugyanúgy okés. -
- Itt találhatsz egy 1szerű leírást, hogyan is kell megoldani. -
navi #1007 Heló! Én egy űrlap eredményeit szeretném továbbítani egy emailcímre. A legegyszerűbb megoldás a php mail() lenne, de nagyon nem értek hozzá. Hogyan kell csinálni? A submit gombra kattintva nyíljon meg egy feldolgozó oldal, és abban legyen a mail fv? És a fv-t hogyan kapcsoljam össze az űrlap tartalmával? Előre is köszi a segítséget! -
Nem értem pontosan mire gondolsz, de valami Flash-es cuccos lehet... -
Hogy lehet olyat csinálni hogy egy kis kockár kijelöl szoh rá katincsak és belép egy másik oldalra mert látam egy indexet ahogy igy volt meg csinálva azt a kis kék kockár hogy csinájam ??
-
Meg találhatsz itt pontosabban itt egy leírást (ötletet) a weblapok beágyazására. -

köszi -
"XHTML 1.1-ben ér iframe-et használni?"
Ott már nem. Brühühü...
Esetleh használj helyette <object>-et:
<object id="page" type="text/html"
data="page.htm"
width="500" height="600">
<p>Oops! That didn't work...</p>
</object> -
Faustus!
XHTML 1.1-ben ér iframe-et használni? -
Aha akkor könyen hogy csinájam meg ??? -
"akkor mit csinájak a xara demoba meg van ! az nem jó?"
Sem a Xara, sem a Frontpage, sem a Dreamweaver nem alkalmas önmagában rá, ugyanis ez nem egyszerű statikus oldal, meg kell hozzá tanulni a PHP nyelvet (vagy más szerveroldali szkriptnyelvet - ASP, JSP, Perl).
Ezek a CMS rendszerek elérhetőek magyar nyelven is.
Itt is találhatsz leírásokat. -
Nem tok angolul
akkor mit csinájak a xara demoba meg van ! az nem jó? -
Nézz szét itt.
Vagy szerezz be egy ingyenesen letölthető CMS-t (tartalomkezelő rendszert). Ilyen például a Joomla, az e107, a PHP-Nuke, a Xaraya... Ezekben van minden felhasználóbeléptetés, óra, számláló, miegymás. -
Tudna valki azt hogy csinájam meg hogy belehesen jelentkeni a weblapra és ha bejelentkezet akkor hova rakjam oda a tartalmat ?
-
geri777: Vagy regisztrálsz egyet a MyShoutbox.com weboldalon, vagy a CJB ChatMánia oldalán készítesz egyet, vagy találhatsz PHP-s csvegőszkriptet itt.
navi: A böngészőben/tűzfalon letiltható, de máshonnan nemigazán. -
Az oldalamra szeretnék egy chat et azt hogy csinájam meg ?
-
navi #993 Sanjos nem működött. Azt nem lehet megoldani, hogy letiltsam a javascript használatát? Azon az oldalon úgysem lenne több... -
Van egy close eljárás, amivel be lehet zárni az ablakot. Csak a bezárandó (felugró) ablak nevét kellene megtalálni. -
navi #991 Heló! A segítségeteket kérném. Van egy domain forwarding szolgáltatás amihez sajnos tartozik egy felugró reklámablak is (javascript). Milyen kódot kellene beraknom, hogy a popup script ne induljon el vagy ne teljesüljön? -
"csak egy ilyen névnaposat (hogy ma ennek meg ennek van) meg akartam egy órát nem sok.."
Azt minden tárhelyszolgáltatónak (mivel az előbbi Javascript, a másik Flash vagy Javascript-alapú) engedélyeznie szokás.
"Faustus és ezt hova ileszem be ???"
Javascriptet: jelen esetben a <body> és </body> elemek közé.
PHP scriptet: egy PHP kiterjesztésű állományba.
A többit csak bemutatásképpen írtam le (mert nem említetted milyen nyelven, milyen célra, stb). -
Faustus és ezt hova ileszem be ??? -
csak egy ilyen névnaposat (hogy ma ennek meg ennek van) meg akartam egy órát nem sok.. -
Javascriptben (HTML kódba illesztve):
<script type="text/javascript">
alert('Én egy hibaüzenet vagyok!')
</script>[courier]
Vagy:
[courier]<script type="text/javascript">
document.write('Én egy hibaüzenet vagyok!')
</script>[courier]
HTML-ben:
[courier]
<!DOCTYPE HTML PUBLIC "-//W3C//DTD HTML 4.01 Transitional//EN" "http://www.w3.org/TR/html4/loose.dtd">
<html>
<head>
<title>Hibaüzenet</title>
<meta http-equiv="Content-Type" content="text/html; charset=iso-8859-2">
</head>
<body>
<p>Én egy hibaüzenet vagyok!</p>
</body>
</html>
PHP-ben:
<?php echo "Én egy hibaüzenet vagyok!"; ?>
ASP-ben:
<%
response.write("Én egy hibaüzenet vagyok!")
%>
VBScriptben (HTML-be ágyazva):
<script type="text/vbscript">
document.write("Hello from VBScript!")
</script>
XML-ben
<?xml version="1.0" encoding="ISO-8859-2"?>
<message>
<error>Én egy hibaüzenet vagyok!</error>
</message>
WML-ben (WAP):
<?xml version="1.0" encoding="ISO-8859-2"?>
<!DOCTYPE wml PUBLIC "-//WAPFORUM//DTD WML 1.1//EN"
"http://www.wapforum.org/DTD/wml_1.1.xml">
<wml>
<card title="Error message">
<p>
Én egy hibaüzenet vagyok!
</p>
</card>
</wml>
RSS-ben:
<?xml version="1.0" encoding="ISO-8859-2" ?>
<rss version="2.0">
<channel>
<title>Hibaüzenet</title>
<link>http://www.google.com</link>
<description>Hibaüzenet</description>
<item>
<title>Én egy hibaüzenet vagyok!</title>
<link>http://www.google.com</link>
<description>Én egy hibaüzenet vagyok!</description>
</item>
</channel>
</rss> -
Azt hogy tudom meg csinálni hogy hiba üzenet jelenjen meg hova irjam be ? -
"Azt esetleg, ha hitetlen.hu-ról illesztettem be scripteket html-be, tud vki olyan reklámmentes tárhelyet ahol ezeket engedélyezik is?"
Javascriptet - ami a hitetlen.hu weboldalon többségében található - minden ingyenes tárhelyen engedélyeznek (ugyanis a kliens gépén fut le a script nem a szerveren), csak megfelelően kell beilleszteni.
PHP szkript meg attól függ hogy milyen... Ott néhány függvéény szokott letiltva lenni
"mert pl extra.hu- ról nekem azt mondták nicsenek engedélyezve.. "
Ingyenes PHP futtatási lehetőség
Szerverünkön lehetőséged van PHP script-ek korlátozott futtatására. Az igénybe vehető php funkciókról, illetve esetleges limitációkról az adminisztrációs felületünkről tájékozódhatsz.
Nézz szét:
Pontosan milyen szkriptet akarsz futtatni? -
Azt esetleg, ha hitetlen.hu-ról illesztettem be scripteket html-be, tud vki olyan reklámmentes tárhelyet ahol ezeket engedélyezik is?
mert pl extra.hu- ról nekem azt mondták nicsenek engedélyezve.. freebase.hu-n meg az van hogy "PHP scripteket biztonsági okokból nem lehet futtatni a szerveren."- ez gondolom ugyanaz? szóval? köszi -
"És még egy dolog hogyan tudnám megcsinálni hogy zene szojon de ne codal ! Katintásal"
Tessék már egy kicsit dolgozni. A weboldalszerkesztés - ha igényesen akarod csinálni - nem GPortal (privi.hu/IM-Space) -szintű "kattingatok oszt jól van" munka!
Íme:
<object title="Háttérhang" classid="CLSID:22d6f312-b0f6-11d0-94ab-0080c74c7e95">
<param name="Filename" value="01.mp3" />
<param name="AutoStart" value="True" />
<param name="ShowControls" value="False" />
<param name="ShowStatusBar" value="False" />
<param name="ShowDisplay" value="False" />
<embed src="01.mp3" autostart="True" autoplay="true" controller="false" />
</object>
Zöld színnel jelöltem a kicserélendő részeket. -
És még egy dolog hogyan tudnám megcsinálni hogy zene szojon de ne codal ! Katintásal