182154
Motorsportal | F1 Hírek | Hirado.hu/F1 | Boxutca fb | Wéber Gábor fb | Nagy Dani fb | F1 reddit | Motorsportstats | Formula Podcast
-
#9038 Hogy szar-e a F1 most, vagy sem vitához pár adalék a múltból:
-
#9037 A F1 lassítása Bahrein után:
-
#9036 Zsóti kormánya Bahrein előtt ...
... és Bahrein után ...
"Na most nyomkodjál Kecseg!" (Egy Minardi csapatban dolgozó szabotőr technikai újítása a Minardi kormányán) -
#9035 Vizsgálják, hogy túl gyors-e a Forma-1 -
#9034 Nagyszerű eredmény a Tiger Racing Hungary első tesztjén -
#9033 Webber elvesztette a higgadtságát -
K.András #9032 Nagyon gáz az az irás nem?:DDD
"véletlenül megnyomtam egy gombot a kocsiban, amely a motor egyik fontos beállítását változtatta meg"
Miért véletlen,nem mondták meg neki, hogy ha ezt megnyomod akkor el fogsz tudni indulni,vagy nem tudták, hogy az a gomb ilyet is tud???LOL
Nem értem az egészet,egyáltalán meg kellett volna nyomni?Ha igen miért nem szoltak,ha nem akkor nagyon nagy baj van mert a mérnökök még azt sem tudják melyik gombra mi lett konfigurálva???Valaki magyarázza már meg nekem mert teljesen el vagyok veszve -
#9031 Még szerencse, hogy nem a teljesítményén múlik. -
#9030 Ez a zsolti egy MÁGUS!!!
-
#9029 A BAR új szárnya szabálytalan -
K.András #9028 ""véletlenül megnyomtam egy gombot a kocsiban, amely a motor egyik fontos beállítását változtatta meg, ám a csapattársam nem nyomta meg ugyanezt a gombot, így az ő autója a rajtrácson maradt és csak a boxból tudott a többiek után eredni."
"
Véletlenül kell megnyoni a gombokat hogy elinduljon az auto?LOL na ne már,ilyet ne :DDDDDD -
K.András #9027 Baumgartner: Biztos a helyem a Minardinál
"Bár pályáznak a helyemre, végigversenyzem a szezont" -
#9026 lol -
K.András #9025 Jött is válasz :)
"Teljesen igazad van, köszönöm, hogy felhívtad rá a figyelmemet. Az eredeti
változat úgy szólt, hogy "Bruni előtt haladt" - ki is javítottam ;-)
Üdvözlettel:
Farkas Péter
" -
#9024 -
K.András #9023 Én a szerzönek irtam inkább -
#9022 az ottani fórumon szokták írni a többiek, csak én lusta voltam oda reggelni. -
K.András #9021 Lehet kéne nekik irni, hogy azért a minimumot hozzák... -
#9020 láttam, de hát megszoktuk már az A5-től az ilyeneket -
K.András #9019 Kapitális hiba van a cikkben:
"Baumgartner Zsolt a versenyen ugyan Gianmaria Bruni előtt ért célba, ennek azonban nagyrészt az volt az oka, hogy Bruni több körös késéssel vágott neki a viadalnak."
Ha a 47. körben kisett,márpedig kiesett méghozzá motorhiba miatt akkor, hogy a picsba tudott zsofi beérni bruni elött???LOL -
#9018 Bahreini görbe tükör -
K.András #9017 Montoyáék továbbra is lassúak lesznek
Három hét alatt behozhatatlan a Ferrari előnye -
#9016 jó lenne, csak kicsit Alonso-nak is le kell még nyugodnia, hogy ne szúrja el az időmérőket -
K.András #9015 Szvsz renault jobb lesz,alonso miatt,objektiven nehéz megitélni,renault-nak és honda-nak is hatalmas és sikeres multja van. -
#9014 Brawn szerint a Ferrari fejlődni fog
szerintetek a BAR vagy a Renault lesz jobb idén? -
K.András #9013 Inkább fejezzük be ezt a témát mert parttalan :D -
K.András #9012 Én is biztam benned,persze hogy nem olvastad el...#9009 -
#9011 Bíztam bennetek...
A kérdésem lényege az volt, hogyan volt képes Salo az első 1-2 futamán vezető helyről elengedni Irvine-t mert versenyben volt a vb címért. Nem azzal van gondom, hogy miért engedte el, hanem azzal, hogy hogyan kerül egy teljesen átlagos (vagy még az alatti) pilóta az első versenyén vezető helyre beülve egy ferrariba?
"maximálisan 1etértek hogy hagyjuk már az ilyen "HA más ül..." mondatokat, ennek nincs értelme."
Én csak arra a kérdésre válaszoltam, hogy hogyan van az, hogy ha nem MS a legjobb pilóta akkor miért ő nyert 6 vb címet. Hát azért, mert ő ült évekig a legjobb autóban. -
#9010 nem volt meggyöző Mika Salo, ugyanugy ahogy nem volt Irvine sem, és nem az Bari sem. Ezzel 1ütt szerettem volna ha nagy istálló szerződteti azután az év után(Salo-t), de nem. Tavaly Indi-ig Monty-nak is volt esélye, de ő sem volt meggyöző. hogy ne csak ellen példát mondjak:
Hakkinen pl. az volt.
van akin 1×üen érzed hogy össze van állva(mentálisan-tudásilag), van akin meg sose érzed, Monty vezető helyről képes volt kiesni(asszem tavaly Ausziknál), vezetői hibábol.
Tény hogy kell hozzá autó is, de erről nem a jelenlegi világbajnok tehet.
azért azzal( K. András-t idézve ) maximálisan 1etértek hogy hagyjuk már az ilyen "HA más ül..." mondatokat, ennek nincs értelme. -
K.András #9009 Mondjuk szerintem ez az interju elég tanulságos, hogy vajon ki az a sumi és, hogy mit tett le az asztalra...
"1995 végén a háromszoros Forma-1-es világbajnok, Jackie Stewart készített vele interjút az ausztrál Channel 9 televíziós csatornán:
Stewart : "Nyertél két világbajnoki címet a Benettonnal, fantasztikus siker - különösen ez utóbbi. Most elhagyod a legsikeresebb csapatot. Egy olyan istállóhoz mész, amelynek nagyon gyenge mutatói vannak: nem nyertek világbajnokságot 16 éve, 250 Grand Prix óta. És csak olyan emberek voltak képesek nyerni ott, Michael, mint egy nagyon kemény, fehér dél-afrikai, akit Jody Scheckternek hívtak és aki állandóan seggbe rúgott mindenkit; vagy Niki Lauda - két világbajnokságot -, aki szintén kemény fickó volt és aki igazán irányítani tudta õket, vagy régebben Fangio, aki szerette õket és aztán elhagyta õket, mindössze egy bajnoki cím után. Ez nem valami jó statisztika. Nos, mi az ami miatt elhagyod a sikernek azt a fantasztikus útját, amelyen eddig voltál és a jó kapcsolatokat egy olyan csapat miatt, amelynek eddig nincs igazán jó történelme a modern idõkben?"
Schumacher : "Pontosan az, amirõl beszéltél. Nem hiszem, hogy túl sokat kellene magyaráznom, mert már elmondtad, hogy micsoda kihívás lesz ez számomra és ez az, amit keresek."
Stewart: "De biztos vagy a dolgodban? Erõs ember vagy, de nagyon fiatal. A fiatal versenyzõk története a Ferrarinál nem igazán jó."
Schumacher: "Ez igaz. Úgyhogy változtassunk ezen!"
Stewart: "Gondolod, hogy hajlandóak megváltozni? Gondolod, hogy be fognak fogadni?
Schumacher: "Azt hiszem ez itt a lényeg. Véleményem szerint ez a jó idõpont csatlakozni a Ferrarihoz és sikeresnek lenni velük. Nagyon közel állnak hozzá, hogy megtegyék ezt az utolsó lépést. Meg akarják tenni ezt az utolsó lépést és hajlandóak minden erõfeszítésre a világbajnoki cím megnyerése érdekében. Én is hajlandó vagyok rá, szóval mi a gond azzal, ha szövetkezünk? És nagyon várom már. Tudom, hogy lesznek problémák, de a Benettonnál is voltak problémák. A helyzet az, hogy a figyelem egy kicsit jobban a Ferrarira irányul, ezért tûnik nehezebbnek a dolog a Ferrarinál, mint a Benettonnál. Hogy tényleg az-e vagy sem, majd megtudom, de a tõlem telhetõ legjobbat próbálom nyújtani. És meglehetõsen biztos vagyok benne, hogy sikeresek leszünk. Abban is meglehetõsen biztos vagyok, hogy ez bele fog telni egy kis idõbe, de amint megismerjük egymást és úgy fogunk dolgozni, ahogy kell, sikeresek leszünk."
Stewart: "Hallgatniuk kell majd rád."
Schumacher: "Nekem hallgatnom kell rájuk és nekik hallgatniuk kell rám."
Flavio Briatore nem örült annak, hogy Schumacher elhagyta a Benettont. Sõt, verbálisan igyekezett oda-odaszúrni egykori versenyzõjének, például amikor kijelentette, hogy új pilótái, Gerhard Berger és Jean Alesi - akik éppen a Ferraritól érkeztek - jobbak, mint Schumacher. Michael nem kívánt belemenni a szócsatába és csak annyit válaszolt: "Majd meglátjuk."
" -
K.András #9008 Amikor visszajött lábtörés után sumi akkor azzal vádolták ,hogy ö "tartotta" fel a többieket, hogy irvine-bajnok lehessen... -
#9007 Konkrétumot nem tudok idézni sajnos de ha bárki visszaemlékszik, ha beadtak egy képet egy futamon hirtelen, hogy a ferrari füstöl, kicsúszott, kiállt műszaki hiba miatt az MINDIG Barichello volt. És nem volt ez olyan kevés alkalom, ahogy te gondolod. És azt állítod, hogy ugyanazt a technikát kapják? Nem hinném. Akkor sumi alatt is elfüstölt volna már a verda 1x 2x, sőt olyan is többször volt, hogy éppen Bari vezetett aztán műszaki hiba miatt kiesett és sumi lett az első. De a boxból kilőtték volna az utlsó körben Barit ha nem esik ki erre mérget lehet venni...
"igy kérdésem az volna, hogy ha nem ö a legjobb pilota akkor hogyan lett 6x-os világbajnok?"
Jaj ne máááár.... Még mindig itt tartasz?
Azért, mert sumák ül a ferrari első számú pilótájaként a kocsiban és nem más. Ha más ül ugyanilyen technikában ő lesz 6x világbajnok (nem Zsolti szintű tehetségekre gondolok).
Ja és bevillant még egy dolog a végére szerintem jól emlékeztem. Ha sumák az az istencsászár pilóta, akkor hogyan lehetett az, hogy amikor lábát törte és helyére Mika Salot ültették (aki meg sem közelítette báttyát teheségben) az első 1-2 futamán még ő engedte el Irvine-t az első helyről, mert versenyben volt a címért.
Értelmes választ kérek, nem átugrani felette ugyanis túl sokszor hallottam, hogy más ezt nem csinálná utána ebben a kocsiban. Ennél nagyobb bizonyíték nem kell, hogy egy teljesen átlagos Salo beül a Ferrariba és átengedi Irvine-nak a jobb helyet (azt hiszem az első helyet)...
Az még lehet, hogy rosszul emléxem, de szerintem így volt. -
K.András #9006 Nem értem,a ferrari 2001-ota nem romlott el ha jol emlékszem,még bari alatt sem!De remélem leirod mikor volt ez föleg, hogy "jopárszor elöforult" azért jo volna legalább 2 esetet fel tudnál idézni, bár az még mindig nem volna jopárszor kategoria...
Az utobbi idöben nem sumi nyeri hanem a ferrari kezdetü mondat pedig azért hibádzik szvsz,mert pl tavaly az utolso forduloig nyitott volt a kérdés.De azt senki nem kétli ,hogy fényévekkel jobb auto a ferrari mint a szar merci,vagy akár a bmw(ami mellesleg a kedvenc autom:D)... -
#9005 Ja, és csak most jutott eszembe, hogy MS-nek saját gumigyártó cége van. Ez sem hátrány.
Aúgy nem sokat értek az F1-hez. Inkább RALLY -
#9004 Olvass egy kicsit figyelmesebben:
"Ezzel nem azt akarom mondani, hogy Suméker nem kivételes pilóta".
Egyébként az utóbbi időben nem Suméker nyeri a Vb címet, hanem a Ferrari. Például, nem hiszem, hogy más istálónak van olyan versenyzője, akinek az autója nem romlott el olyan rég ota, mint a Sumékeré. Direkt nem úgy írtam, hogy a Ferrari nme romlot el régóta, mert Bari alatt már jó párszol halt meg "ugyanaz" a technika. Az elég sokat nyom a latba, hogy a vas hibájából nem tudsz több versenyen egy pontot se szerezni. -
K.András #9003 Egyszer kellett elengedni(szerintem is gusztustalan dolog volt,de ne már sumi nyakába varjuk a csapat hibáját),másik fele, hogy megkapta ugyanazt a teknikát Bari,söt a sauber minden évben megkapta az elözö évi teknikát...
Egyébként nem vagyok én nagy sumi rajongo nehogy azt hidd,de egyet magyarázz meg nekem,mivel minden éremnek két oldala van(mondod te),igy kérdésem az volna, hogy ha nem ö a legjobb pilota akkor hogyan lett 6x-os világbajnok?Mindig elegendték,csaltak,nem kapták meg ugyanazt a teknikát stb,itt minden fel van sorolva kivéve, hogy az ember nagyon tud vezetni... -
#9002 A McLaren befejezi az MP4-19 fejlesztését? -
#9001 Csak azt magyarázd meg légy szives, hogy ha Suméker Isten, a világ legjobb pilótája, akkor Bari évekig miért nem kapta meg ugyanazt a technikát, egy ilyen űberf@sz@ pilótát miért kell elengedni az utolsó körökben, ...???
Ezzel nem azt akarom mondani, hogy Suméker nem kivételes pilóta (mert az F1-ben ki nem az Zsófin kívül), hanem, hogy gondolkodj el ezeken a tényeken, ne pedig csak reflexből válaszolj, alkoss véleményt. Minden éremnek 2 oldala van, amiket úgy lehet beállítani, ahogy akarod, csak ezeknek a tényeknek nincs. -
K.András #9000 Persze ;)
De mi mindig el tudtunk erröl vitatkozni,persze kulturált formában,addig meg semmi baj nincsen ezzel :DDD
Egyébként én nem mondom, hogy igy a jo az F1,én azt mondom van egy csapat amelyiket nem igen lehet legyözni,majd ha a többiek is ott maradnak boxkiállásokat gyakorolni versenyek után(mint ferrari csapat), és igy fogják fel a dolgot ennyire szorgalmasak stb,akkor elmondhatják hogy mindent megtettek. -
#8999 Nagyon szereted a boxot azt már látom:))
Én csak azt mondom, hogy egy TECHNIKAI sportban nem az emberen múlik minden.... Éppen ezért nem lehet a Box-hoz hasonlítani... Ott minden a felkészültségen a versenyző(boxoló) felkészültségén múlik.
Látod, hogy hiába jó pilóta Raikönnen ha már az első 6 kör után kiesik vagy nem megy végig az autója...
De mind1 Te soha nem fogsz meggyőzni arról, hogy így jó és helyes a Forma-1 én meg soha nem foglak meggyőzni az én llspontomról.. Szép nagy ez az ország el tudunk benne élni így nem???