182154
Motorsportal | F1 Hírek | Hirado.hu/F1 | Boxutca fb | Wéber Gábor fb | Nagy Dani fb | F1 reddit | Motorsportstats | Formula Podcast
-
#8918 természetessen nagy szerepe van benne.
ezt igy nem lehet, hogy aki túl jó azt kivesszük...ne csinálja :)) ez röhej.
szerencse hogy nem igy rendezik a versenyeket. -
#8917 Na, mindjárt kiderül, hogy arról is sumi tehet, hogy 2001 óta nem esett ki műszaki hiba miatt. A kis zseni. -
#8916 nem lehet kihagyni Summát, Ferrári volt előtte is..valahol.
egy ilyen pilóta rengeteget számít, kellően határozott, elvárásai vannak, és eredményes. ez ad a csapatnak szponzorokat, hitet hogy érdemes, és eredményt.
a tesztpilóta jó dolog, de Summa ki is tudja autózni a maximumot, és fejleszteni csak az alapján lehet, hisz ha nem tod mit bír a sárkány élen, akkor min változtatsz?
Irvine sztem elbukott abban az évben, hiába lett második, volt lehetősége, és nem élt vele, emléxem.
Bari meg egy mamlasz, és egy kicsit szégyen, hogy ezzel megelégszik Brazil létére...elég a a legnagyobb Brazil versenyzőre gondolni.
igen, nem jó hogy mindig Summa nyer, de ez eredmény, amit nem lehet tőle szavakkal elvenni, csak a pályán...ott kell bizonyítani. -
#8915 Nem tudom mit épített a Ferrarin MS, hiszen mindig is Larini, majd Badoer tesztelte. Ha kellett és minden teszten túlvoltak, akkor jött MS learatni a babérokat és sztárolni a köridőjét. A csapattársai alapból akkor tesztelhettek csak, ha MS-nek más dolga volt. Látva Rubens és Eddie, Ferraris csapattársaik eredményeit - Eddie majdnem világbajnok lett 99-ben, Rubens csak azért nem szorongatja MS-t, mert meg van neki tiltva, de max. 1 mp-el végez mögötte, ha nincs semmi baj az autójával ..., szóval nem hinném, hogy MS ekkora sztár valójában, max a büdös életben nem volt egyenlő csapattársa. -
#8914 Ez nem hülyeség. :) -
donpedro #8913 Felesleges arról vitatkozni, hogy ki verné el Schumachert hasonló autóban ülve. Részben azért, amit korábban András is írt (egy jó pilóta nem csak vezeti, hanem fejleszti is az autót), másrészt mert egy olyan kijelentést, hogy a mezőny negyede elverné a németet, semmi másra nem tudsz alapozni, csak a saját elfogultságodra, ez meg nem igazán meggyőző érv...
Schumacher képességeivel kapcsolatban sok pozitív példát lehetne felhozni, de talán a legkézenfekvőbb még nem hangzott el.
Jónéhány évvel ezelőtt évente megrendeztek Párizsban egy olyan gokart-versenyt, ahol a Forma 1-es mezőny az aktuális gokart-menőkkel (világ és európa-bajnokokkal) mérte össze a tudását.
A jó képességűnek tartott pilóták felvették a versenyt a gokartosokkal, olyanok, mint például Fisichella, akinek a tehetségén nem érdemes vitatkozni. Schumacher azonban több volt ennél. Irdatlan fölénnyel nyerte meg a szombati versenyt, megközelíteni sem tudta senki. Aztán vasárnap ugyanígy elhúzott, ám a verseny felénél váratlanul lassulni kezdett, és utolérték az üldözők, de megelőzni nem tudták.
A verseny után megkérdezték, hogy műszaki hiba okozta-e a lassulást. Erre azt válaszolta a német, hogy nem volt semmiféle hiba, egyszerűen csak annyi történt, hogy bevárta a többieket, mert ő versenyezni szeret, és a közönség is nyilván szívesebben lát egy izgalmas versenyt...
Nagy kár, hogy azóta már nem rendezik meg ezt a versenyt, óriási élmény volt látni a pilótákat, amint parázs csatákat vívnak egymással, ugyanolyan járgányban ülve. -
[Walaki]D`Lair #8912 Szerintem úhy kéne izgalmasabbá tenni a futamokat, hogy mindenki csak Mindardikkal indulhat...:DDD -
K.András #8911 És a Webber Button akciora semmi büntetés nincsen?Majd 250 km/h sebességnél ráhuzta a kormányt Button-ra,életveszélyes volt az az akcio, azt is meg kellett volna büntetni! -
#8910 A Renault második, Trulli elégedetlen
jó lenne tényleg ha Alonso-nak lenne végre 1 probléma nélküli hétvégéje. -
#8909 Ralfot megrótták a Sato-ügy miatt
ez a megrótták mit jelent? rászóltak hogy máskor ne csináljon ilyet? -
#8908 10 ezer dollárra büntették a Ferrarit -
#8907 BAR: most már a győzelem a cél -
#8906 nem a Ferrari költi a legtöbbet, viszont náluk nagyon össze van hangolva a gyártás a pilótákkal és igazából ez a titkuk szerintme -
#8905 sztem ez bőven nem Summa, vagy a Ferrári hibája.
ők csak megteszik amit meg kell.
többek közt pl. motort adnak egy másik csapatnak..azért ez sem általános, főleg az élmezőnyt nézve.
a gyárak és a pénzügy, ki mennyit áldoz, és hogyan. és ezt a többiek nem csinálják túl jól. -
#8904 jobban örülnék ha mondjuk Alonso nyeregetné a versenyeket, de mert nem sikerül (még) azért nem szidom a győztest és jobban tetszik a mostani F1 mint pl mikor Schumi vs. Mika csata volt mert az is egyhangú volt, bár Mika legalább nem volt olyan nagypofáju mint Monty.... -
K.András #8903 "A mezőny negyede elverné sumákot ha ugyanolyan ferrariban mennének (gondolok itt csak Kimire, Alonsora, Montoyára, Satora, Webberre, Buttonra és még talán nem is mondtam mindenkit)."
Már bocsi de látszik, hogy nem követed az F1-et igazábol csak felszinesen.Elsö és legfontosabb kérdés a pilota,azért mert nagyban a pilota és a saját mérnöke(minden soförnek saját van) munkája alapján alakulnak ki a beállitások és a következö generácios autok.Tehát ezt az autot sumi és a mérnöke készitette sok sok éves munkával,erre te meg azt mondod a mezöny negyede megverné sumit abban az autoban amit SUMI ÉPITETT,hát ez vicc!
Azt hiszitek valaki berakta sumi alá ezt a gépet,egy fenét,nagyon keményen megdolgozott érte!Aki azt hiszi hogy csak az autotol függ a verseny az nincsen tisztában ennek a sportnak az alapjaival,és itt nem megbántani akarlak,de egyszerüen elképesztö amit irsz... -
#8902 Nem hát, hanem min múlik?
Egy másik pályán ment a hibái után, vagy levágott pár kanyart, hogy így is első tudott lenni? Ő sem tudott ennyivel jobb íveken menni, vagy ennyivel gyorsabban venni a kanyarokat ha a kocsi nem tette volna lehetővé.
Ferrarival semmi bajom, csak unom ami itt verseny címén folyik megint. És nem csak a BMW és Merci szurkolók unják a témát, hanem minden más csapat és pilóta szurkolója de rengeteg ferrari szurkoló is. Komolyan kérdezem, neked ez tetszik ami most megy?
Sumákot már sokszor leírtam miért utálom de most csak annyi bajom van vele, hogy túl van sztárolva és egy rekordhajhász valaki lett belőle.
Amúgy semmi változás nem lesz ha ő abbahagyja, mert odaszerződtetnek egy másik pilótát a helyébe és ugyanez lesz azután is ami most megy. Akkor majd mindenki számára világos lesz, hogy mekkora ász pilóta is volt valójában...
A Merci meg mint csapat béna, illetve nem is mint csapat, csak az autó szar de az pont elég ezzel épelméjű ember nem vitatkozik de ettől még ha jó futamok lennének örömmel nézném őket végig akkor is ha a kedvenc kiesik. -
#8901 szerintem ez már nem csak a kocsin múlik, azonkívül nem értem hogy a BMW és Merci drukkerek miért a Ferrarit és Schumit szidják azért mert a csapatuk béna???????????? -
#8900 "Pontosan azért ász mert 2 hiba után is első tud lenni"
És szerinted melyik pilóta tud még két ilyen hiba után első lenni? Egyik sem, és nem azért mert rosszabb pilóták, hanem mert nem ferrariban ülnek. -
#8899 Leggyorsabb körök :
1. Michael Schumacher GER Ferrari B 1:30.252 7
2. Fernando Alonso SPA Renault M 1:30.654 +0.402 39
3. Ralf Schumacher GER BMW.WilliamsF1 M 1:30.781 +0.529 56
4. Rubens Barrichello BRA Ferrari B 1:30.876 +0.624 29
5. Jenson Button GBR BAR-Honda M 1:30.960 +0.708 24
6. Juan-Pablo Montoya COL BMW.WilliamsF1 M 1:30.977 +0.725 28
7. Takuma Sato JAP BAR-Honda M 1:31.101 +0.849 55
8. Jarno Trulli ITA Renault M 1:31.421 +1.169 24
9. David Coulthard GBR McLaren-Mercedes M 1:31.861 +1.609 19
10. Mark Webber AUS Jaguar-Cosworth M 1:32.277 +2.025 19
11. Cristiano da Matta BRA Toyota M 1:32.319 +2.067 23
12. Giancarlo Fisichella ITA Sauber-Petronas B 1:32.329 +2.077 40
13. Olivier Panis FRA Toyota M 1:32.401 +2.149 22
14. Christian Klien AUT Jaguar-Cosworth M 1:32.533 +2.281 38
15. Felipe Massa BRA Sauber-Petronas B 1:32.690 +2.438 44
16. Nick Heidfeld GER Jordan-Ford B 1:33.284 +3.032 56
17. Kimi Räikkönen FIN McLaren-Mercedes M 1:33.527 +3.275 7
18. Giorgio Pantano ITA Jordan-Ford B 1:34.032 +3.780 9
19. Baumgartner Zsolt HUN Minardi-Cosworth B 1:34.555 +4.303 24
20. Gianmaria Bruni ITA Minardi-Cosworth B 1:35.130 +4.878 40
-
#8898 igazad van -
#8897 "Mert az szégyen, hogy beül sumi a ferrariba, 2 helyen elbassza az időmérőt és első lesz, majd a versenyen beül a kocsiba és végigvezetgeti a kocsit minden versenyen, mintha vasárnapi sétakocsikázáson lenne. És akkor még mennyien istenítik, hogy mekkora ász"
Pontosan azért ász mert 2 hiba után is első tud lenni -
#8896 Milyen fasza lenne ez az f1, ha a ferrarit kiraknák belőle úgy ahogy van... Mert így viszont qrva unalmas, én valahogy nem tudok annak örülni, hogy nagy csaták vannak a 3. 4. meg a pontszerző helyekért, bár ez is több, mint a semmi.
2001 ősze nem esett ki sumák műszaki probléma miatt. Tavaly Kimi egy 1 évvel korábbi kocsiban csak két ponttal maradt el tőle és meg lehet számolni ő hányszor esett ki műszaki hiba miatt.
Mondjuk azért az egyért nem a ferrarit kell okolni, hogy szar a merci meg könnyű azt mondani, hogy fel kell nőni az ő szintjükre, tavaly (a gumik révén) felnőttek a Michelin-es csapatok aztán amikor már érezték, hogy gáz van beintettek nekik, nehogy már ne a ferrari nyerjen.
A mezőny negyede elverné sumákot ha ugyanolyan ferrariban mennének (gondolok itt csak Kimire, Alonsora, Montoyára, Satora, Webberre, Buttonra és még talán nem is mondtam mindenkit).
Miért nem tudnak végre valami olyasmi szabályokat kialakítani, hogy a pilótán múljon, hogy ki nyeri a futamot, ne csak az autón.
Mert az szégyen, hogy beül sumi a ferrariba, 2 helyen elbassza az időmérőt és első lesz, majd a versenyen beül a kocsiba és végigvezetgeti a kocsit minden versenyen, mintha vasárnapi sétakocsikázáson lenne. És akkor még mennyien istenítik, hogy mekkora ász.
Ma kiábrándultam teljesen az f1ből, pedig tavaly visszajött lassan hozzá a kedvem. McLarenesként sajnálom szegény Kimit, hogy a mercinél kell szenvednie. Azt a dagadt barmot meg miért nem tudják már elküldeni a p*csába?
Kidühöngtem magam.
-
K.András #8895 Kivéve ha sumi helyében lennél :DDD -
#8894 Én kihagytam volna ezt az érzést! :) -
K.András #8893 Lehet aljas de sajnos tény, 3-bol 3-at nem fejezett be,gondolom nem Kiminek szol ez hanem az autojának... -
MrTressy #8892 naja ferrarisoknak maxi annyi izgulás marad,hogy Barrichello 2.lesz e vagy nem... -
#8891 "A finn pilóta ezzel schumacheri magasságokba emelkedett, csak ő a futambenemfejezés terén: háromból három."
ez azért aljas -
Braveheart #8890 Én nem akarom szapulni a minardit de volt olyan hogy az autójuk végig bírta a versenyt? Szegény Zsoltnak nem elég hogy profik között van, még az autója is szar... -
#8889 Velemenyem szerint nem a Ferrarit kellene szapulni, pedig en se komalom oket.Inkabb azon kellene elgondolkodni, hogy pl az olyan magas koltsegvetesu csapat, mint a meki, mire kolti azt a temerdek penzt?Tiszta katasztrofa az idei evuk, a tavalyi is inkabb szerencsesnek mondhato nekik, a tavaly elottirol meg ne is beszeljunk. -
K.András #8888 95-ben volt másodszorra világbajnok aztán 2000-ben megint,szerintem 5 év szünet volt közte...
Ferrari emblémás fekete baseball sapka
Ára: 7990 Ft
Ez a durva dolog,azért 8 ezer mert rajta van egy ferrari logo :P -
#8887 Ki számolgatja 3 után?:)))))
Nem 4 év szünet???? -
K.András #8886 4 éve nyeri a világbajnokságot nem 6!
94-95-ben aztán 5 év szünet után megint belekezdett... -
#8885 Én sem azért nézem... Csak már unom, hogy 6 éve ő nyeri a világbajnokságot... Ezzel az idei évvel Deja Vu érzésem van, mert erősen hasonlit a 2 évvel ezelőtti évadra... első 3 futamot nyerte a Ferrari magasan és most idén is ugyanaz lesz.... Dögunalom... várom a következő versenyt, hogy mit fog nyomni BUtton és Sato , nameg hogy Vajon Brunit lenymja e Zsófi valaha.... -
Balli #8884 Schumi! -
#8883 khm... na mind1... -
K.András #8882 -
K.András #8881 Ez tuti,nem elég egy jo auto,itt van példának baumgartner f3000-ben megkapta a világbajnok autot és folymatosan nem volt benne a tizben... -
#8880 ezt kötve hiszem. annyira nem királyság hogy egy ugyanolyan autóban ülő montoya-t,alonso-t,kimi-t, stb. magabiztosan lenyomjon. azért nekem is van szemem. -
#8879 szerintme ez azért van mert ti csak azt nézitek hogy ki nyer, én viszont nem azt nézem hogy Alonso nem nyert hanem azt hogy rohadt jó futamot csinált....