182114
Motorsportal | F1 Hírek | Hirado.hu/F1 | Boxutca fb | Wéber Gábor fb | Nagy Dani fb | F1 reddit | Motorsportstats | Formula Podcast
-
#16505 Azért a Minardiban még a megvásárolt lehetőség sem igazán lehetőség. Amit ki lehetett hozni a Minardiból, azt szerintem túlteljesítette. Vsz nem ő a legjobb magyar autóversenyző, az is tény, hogy a pénz révén került be a F1-be, de ki nem?
MS úgy került be, hogy Gachot lefújt egy taxist, Mika, hogy megnyerte a Lotus szériát és nem kellett F3000-eskednie, bekerült a Lotusba, Montoya a Cartban produkált nagyot egy nagyon jó autóban, Coulthard mákos volt, hisz ő volt Senna halálakor a Willamos tesztpilótája. Button egy kiégett Willamos közelében volt, jókor, jóhelyen. Mire beleült, erőre kapott a Willamos is. Barrichello a SASOL miatt került a Jordan közelébe, Sato Honda rokon, Ralf MS tesója, ezzel über a PR értéke, a bátyja fizette be tul. képpen. Massa beugró volt, itt ragadt, Webber élete első futamán nagyot ment, jól estek ki előle és ezzel megalapozta a karrierjét, a Jaguáros karrierje számomra már nem volt annyira egyértelmű. Panis franciaként lehetőséget kapott egy francia csapatban, amit franciásan okosan kezelt. Pizzonia jó menedzserrel rendelkezik, Klien mögött rengetef a pénz, Da Matta Cartból jött, így magas PR értékkel rendelkezik, de ez nem jelent tehetséget, Glock mögött irtó sok pénz áll.
Alonso, Raikkonen és Heidfeld voltak csak azok, akik tényleg a tehetségük révén kerültek be a F1be! -
#16504 Ja, tiszta sor amit mondasz, de én meg azt mondom, hogy ha a szponzori pénzeket nem a ténylegesen legtehetségesebb hazai pilótá(k)ra költik, akkor mi meg ne is csodálkozzunk, hogy 1 szem magyar pilótánk nem tud élni a megvásárolt lehetőséggel.
Szívem vérzik, amikor az idén a Minardinak kifizetett összegre gondolok, hogy ez az idény és az 1 pont ért-e ennyit, hisz ha ezt a pénzt például Talmácsi Gáborra költötték volna, akkor szinte biztos vagyok benne, hogy akár a 250-es kategória egyik gyári csapatának legjobb motorján ülhetne, és azt viszont már bizonyítottan tudja mindenki, hogy Talma az egyik leggyorsabb a motoros vb-n. Ennek tudatában a fejünket verhetjük a falba, mert ha Talmát csak fele annyira segítette volna az ország mint Zsófit, akkor lehet hogy jövőre már Rossival csatázhatna a Moto GP mezőnyében, és ez nem túlzás, tényleg iszonyat gyors a srác, ez tény.
Szal gáz, hogy "nekünk" mindig azt kell favorizálni, aki eleve bukásra ítéltetett... -
#16503 Technikai sportban soha nem csak a tehetség számított... A forma-1 már kezdetén is a gazdagok sportja volt és ez most sincs másként. Ide nem csak tehetség kell hanem rengeteg lóvé. És a lóvét pedig a szponzorok adják.Aki nem tud szponzort szerezni az összeköttetései révén az ne menjen az F-1-be. ennyi a képlet. -
#16502 hát nekem nem sok rálátásom van a tehetségekre, de én ha tehetném Wéber Gabi-t tolnám az F1-be, vagy ahová csak menni akar.
Sajnos nem elég fiatal, de nagyon nagy tehetségnek tartom. -
#16501 Nem felejtettem el, csak azt mondom, hogy Coulthard és R.Sch sem volt a helyzet magaslatán a kisebb kategóriákban, a F-1-ben tanulták meg azt amit most tudnak (sztem most se sokat - de ez magányvélemény). Zsoltnak erre nem lesz ideje, és ezt nem kárörvendésből mondom, hisz én is szeretném, hogy sokra vigye egy (vagy több) magyar.
Sajnos ma az autósportban az dominál, hogy ki kit ismer, milyen összeköttetései vannak az üzleti világban. Baumgartnerék ebben mindig is jók voltak, ezért tudták a srácot felverekedni a F-3000-ig, onnan meg már belépett a sportpolitika is a képbe. Ha viszont alaposabban körülnéznénk Magyarországon, akkor rájönnénk, hogy Zsoltnál sokkal-sokkal nagyobb tehetségeket hagyunk elkallódni Astra kupákban és letünt f-3 as gépekkel pécsi hegyiversenyeken, mert nekik csak erre futja, nekik nincsenek összeköttetéseik nemhogy politikai körökben, de szponzort se tudnak szerezni maguknak, hogy egy olyan sorozatba nevezhessenek be, ahol bizanyíthatnak, és továbbmegyek, még egy külföldi tesztre se tudják összeszedni a lóvét, hogy egyáltalán lássa őket egy-egy F-3000-es tulajdonos... Szal van egy, aki mindent visz - kérdés, hogy tehetsége alapján megérdemli-e, és Ő érdemli-e meg a lehetőséget Magyarországtól, a szponzoroktól...? -
#16500 Ne felejtsd el, hogy VOLT lehetősége a bizonyításra a Forma3000-ben, ahol ráadásul jó kocsi állt a rendelkezésére. Nem tudott élni vele. Kell ennél jobb bizonyítási lehetőség egy feltörekvő "tehetségnek"? -
#16499 Sokan megvédtétek Zsófit, ami nagyon hazafias és dícséretes, de én is inkább Ramore véleménye felé hajlok. A srác a F-1-ig lelkesedésen és szavakon kívül nem tett le semmit az asztalra, a F-1-ben meg nem volt lehetősége rá, hisz csak Brunival versenyezhetett. Ezek tények, mint ahogy az 1 pont is szerencse kérdése volt. Tény: körbe kellett hozzá érni a pályán, ami természetesen tényleg óriási teljesítmény, de ettől még nem tudtuk meg, hogy tényleg tehetséges-e.
Annak idején David Coulthardnak sem volt egyetlen komoly eredménye sem a kisebb kategóriákban, mint ahogy Ralf Schumacher is csak esett-kelt a német f-3-ban, ott is inkább csak a mezőny végén. Mégis mindketten valahogy belerázódtak a dologba, csak nekik lehettek tanulóéveik a kapcsolataik révén, Zsoltnak ez nem lesz megadatva, mert magyar :( Ha nem magyar hanem pl. német lenne, akkor most valszeg épp a Williamst tesztelhetné. Ez egy ilyen bicikli.
Sztem Zsoltnak hagynia kellene most ezt a Minardi dolgot és ha tud szerezni pénzt, akkor azt nem F-1 vegetálásra költeni (ez idén megvolt), hanem befizetni magát egy olyan sorozatba, ahol esélye van megmutatnia a tehetségét (ha tényleg van) és amely sorozatban pénz is van, mint például a Champ Car, az Indy, vagy a túraautó vb. Ha a köv. évet is így vegetálja le, akkor 2006-ra tényleg csak gokartozásra adnak neki pénzt. Az említett szériákban pedig igenis lehet versenyezni, nem csak felvonulás mint a Forma-1... -
#16498 Frissítés történt az oldalamon, új videók kerültek fel a Kínai futamról /onboard/ és került fel egy hungaroring gyűjtemény is a kezdetektől napjainkig. -
#16497 Jól beszélt a fiú:
"ha megfelelőek lesznek az eredmények, van reális esély" a Forma1-re.
-
#16496 lol -
#16495 Újabb magyar tör a Forma-1 felé -
#16494 A példádat elismerem, zsocát viszont nem, hiszen neki Forma3000-ben megvolt az esélye, hogy egy jó kocsival nagyot alkosson és akkor egyből sanszosabb csapathoz is be lehetett volna nyomni, talán nem is kellett volna nyomni. Azóta már tudjuk, hogy jó kocsival, vagy rossz kocsival megy, az eredmények nem jönnek, ezért természetesen egyik Forma1-es csapat sem ugrándozza körül. A magyar média mégis tehetségnek kiáltotta ki, ezzel teljesen félreinformálva az embereket. -
#16493 bárki kihozta volna -
#16492 Jaja. Szarból nem lehet várat építeni. Amit lehetett, ebből a Minardiból az idén kihoztak! -
#16491 Van egy példa a MotoGp-ben...Sete Gibernau, akinek rengeteg pénze volt-van-lesz, a vmikori Bulltaco motorgyár volt az övéké, és a különböző összefonódások révén, elég szépen részesedik több motorgyár hasznából(pl. Gas-Gas).
a figura kitalálta, hogy jön az motorkerékpáros világbajnokságra..semmit nem nert meg, se a Spanyol bajnokságot, semmit, nagyon sokat esett-kellt.
de mivel volt egy csomó pénze, és marha jó összeköttetései a Spanyol óriásszponzorokkal, ezért felültették Mick Doohan 500ccm Repsol Hrc-s Hondájára(nem Criville-t, aki jobban megérdemelte volna,nem)
amikor végiggurult az aszfaltcsikon a motor, akkor nem is volt rossz a csákó, volt 3. is.
De semmi meggyöző..én sem voltam túl nagy véleménnyel róla.
aztán a Suzuki-nál sok vizet nem tudott zavarni, mert akkoriban mélyrepült az a motor, és felbukkant a Honda-nál újra mint Daijiro Kato(250ccm Világbajnok) csapattársa, és Daijiro meghalt Suzuka-ban...
erre beindult a fickó..én nem tudom miért-hogyan..nem ismerhetem az ilyen full gzdag világfiak gondolkodásmódját(sajnos), de nagyon tekert Sete, elverte Rossi-t pár futamon, és kicsit színpadiassan ilyenkor az égre mutogatott, és a meghalt csapattársa rajtszámára, amit a ruhájára vart, és a sisakjára festetett.
most már a 3. éve világbajnokesélyes, teljesértékű élmenő, dörzsölt, vagány, tökös kiba. jó motoros.
Nem zárhatsz be vkit, ha teljesít, akkor a teljesítménye alapján kell megítélni.
és ha annak alapján ítéled meg, akkor arra semmi jogod nincs amit itt írogatsz..jobban teljesített mint a csapattársa (ez a legfontosabb dolga!), nem okozott balesetet, pontot szerzett....
mindezt egy reklámautóban, amire addig nem fognak költeni amig ki nem csúszik a 107%-on..hiszen ugyanott vannak..előrébb nem tudnak lépni, tehát üzletileg így helyes.
-
#16490 Minardihoz képest bárki, írd és mond bárki ugyanezt teljesítette volna. Ahogyan az Mansell mondta korábban a Williams autóra, még egy majom is győzni tudott volna vele.
Más pilóták teljesítettek, letettek az asztalra valamit a korábbi versenysorozatokban. zsoca semmit pozitív eredményt nem volt képes elérni, csak a megfelelő pénzt a Minardihoz. A magyarok jól laktak, vége zsófika F1-es karrierjének, hiszen a nem létező tehetségével semelyik csapatot sem kápráztatta el. -
#16489 Ja ráadásul a te hőnszerett Brunid pont azon a versenyen mikor Baum pontot szerzett szállt ki egy hibátlanul működő autóból.... Meg azért vajon a törpiek miért törték szarrá magukat??? A Technmikai sport nem arról szól, hogy pedal tot the metal oszt majd bekanyarodunk valahogy... Itt mindennek bírnia kell és egy olcsó megbízhatatlan technikára (ami ráadásul elavult) mégjobban figyelni kell... Igaz a Ker tv-s hypeolás nem kellett volna az engem is zavart, de egy Minardihoz képest szerintem nem volt rossz amit Baum nyújtott. -
#16488 Tőled szerintem nyerhetne Bajnokságot úgy, hogy mondjuk Schumacher Alonso Raikönnen és Montoya motorproblémákkal küzd és nem fejeznek be versenyt a többiek szarrá törnék magukat és Bumi világbajnok lenne Bruni meg 2. és te kihoznád valami furcsa magyarázattal, hogy Baum nem győzelme nem ért semmit és pfhujj különben is pénzért került oda és pfhujjj a bruni jobban megérdemelte volna....
Egyetlen idei évre vonatkozó dolgot sem tettél bele ami miatt érdemes lenne a hadoválásodat komolyan venni.. mert ez hadoválás.. valakit a múltja alapján megítélni... -
#16487 A válasz egyértelmű, ezidáig semmilyen eredményt nem tudott letenni az asztalra. Forma3000-ben rossz autóval semmi, jó autóval semmi, korábban szintén semmi, Forma1-ben egy pontszerzés, aminek az értéke a csapat számára komoly, de az autóversenyzéshez köze nem volt, hiszen kiestek előle, nem a tudásával szerezte a pontot, hanem a szerencséjével.
Amúgy amilyen lassan beszél, olyan tempójú pilóta. :) -
#16486 Hölgyeim és uraim! Megújult designal jelentkezik ezentúl az F1paradise oldala. a cím http://f1paradise.atw.hu -
#16485 Honnan tudod hogy kalap szar pilóta? [rendes választ vár] -
#16484 A bajom csak annyi, hogy a magyar média nem képes beismerni, hogy zsoca egy nagy kalap sz@r, tehetségtelen pilóta. A Forma 3000-ben jó kocsija is volt, mégsem volt képes egy leheletnyi eredményt kicsikarni magából (korábban még kevésbé), nagy nehezen beültették a Forma1-be, jól lakatták a kiéhezett magyar szurkolókat és pont. -
#16483 "David Coulthardot is tesztelni fogja a Red Bull tulajdonába került Jaguar-istálló, a skótnak így jó esélyei vannak a Forma-1-ben maradásra." -
#16482 "A Forma-1 irányításának jogáért zajló harc első felvonását a bankok nyerték Bernie Ecclestone ellenében, a tárgyalás Svájc helyett Nagy-Britanniában lesz." -
#16481 végülis mi a f@sz bajod van vele? nem nagy tehetség de nem is olyan sz@r mint elsőre hittük, szal nem hiszem hogy okod lenne ennyire fikázni..... -
#16480 zsoca helyében keresnék egy az ő szintjéhez való versenyt a Forma1 helyett. mondjuk a magyar gokart bajnokságot, mondjuk ott sem lenne a dobogón, vagy a Renault Clio versenysorozatot, netán a Matchbox World Cup viadalait, esetleg a Playstation F1 Ligát. a legjobb ötlet mégis a bicikli szerintem, hátha két keréken jobban megy a versenyzés, irány a Tour! -
#16479 "Az osztrák energiaital-gyártó vállalat, a Red Bull egymillió dollárért megvásárolta a Ford Forma-1-ből történt kiszállása miatt nehéz helyzetbe került Jaguar-istállót. A hír még nem hivatalos, bár minden érintett megerősítette." -
#16478 Áhh én már hozzá sem szólok..... -
#16477 Én azt hittem zsófikánál minden adott, tehetséges, gyors, pénzes. Mi kell még? Ugyan már! :D -
#16476 Sajnos a F-1 nem jótékonysági szervezet, mint ahogy az ott induló csapatok sem. Manapság a kis- és középcsapatok pénzt kérnek a versenyzőktől, nem is keveset, mert tudják, hogy mindenki fizetni fog a bekerülésért, még az igazán tehetséges és gyors versenyzők is. Éppen ezért mindig azok a pilóták kerülnek be, akik gyorsak és sok pénzt hoznak, vagy kevésbé gyorsak, de iszonyat sok pénzt hoznak. Ez évtizedek óta így van, gondoljunk csak az olasz tésztagyáros fiára, a híres filmszínész fiára, és még sorolhatnám a pénzes neveket... -
#16475 méghogy nincs pénz! bőrük alatt is pénz van, csak van egy rossz szokásuk, nevezetesen az, hogy fukarkodnak. ismerős lehet mindenkinek ez a szlogen mostanában. :) -
#16474 A teljesítményét olyan nagyon nem lehet kifogásolni-sokkal inkább nincs zsé. -
#16473 nincs pénze azért rakják ki. -
#16472 zsófika lába alatt inog a talaj, illetve az autója :)
szuperül teljesített és mégsem fog kelleni?
vagy mégsem volt figyelemre méltó a sebessége és ezért kirakják? -
#16471 "Elképzelhető, hogy mégis Bernie Ecclestone lesz a 2005-ös Brit Nagydíj rendezője. Amikor ez a lehetőség korábban felmerült, elvetették, miután azonban a csapatok kedden vállalták, hogy extra fordulók árán is megmentik a versenyt, újra előkerült. Amíg nem találnak hozzá promótert, a silverstone-i futam nincs biztonságban."
-
#16470 a kocka el van vetve... -
#16469 David Coulthard felajánlotta, akár ingyen is hajlandó lenne dolgozni, ha a Forma-1-es Williams-istálló végül őt választja
szánalmas..... -
#16468 Na nézzétek meg a kezdőoldalt, valami ilyesmi lesz majd az oldalam designja, ha készen leszek mindennel, http://f1paradise.atw.hu -
#16467 időmérőt megint változtatni akarják. -
#16466 Hi!
Nem neztem mostanaban F1-et.Nem tudjatok hogy mostanaban mar miert nem szokas az autokat letakarni a verseny utan?
Regen milyen gyorsan ott termett egy technikai ember es mar takartak is le az autot