182114
Motorsportal | F1 Hírek | Hirado.hu/F1 | Boxutca fb | Wéber Gábor fb | Nagy Dani fb | F1 reddit | Motorsportstats | Formula Podcast
-
#16465 Igen lesznek majd azok is.... -
#16464 A Man Island nagyon goromba, mondhatni brutális. Azok a motorosok valami félelmetesek, de a pálya meg még sokkal inkább! Brutális... -
#16463 Én azokat szeretem amikor belső kamerás felvételből megmutatnak egy kört . Lesznek olyanok? -
#16462 No nézzetek el megint az oldalamra, bár ezen a héten megállt a frissítés lendülete, de van újdonság rajta, vannak mostmár újra belsőkamerás videk, /Kösz Atocha értük/ http://f1paradise.atw.hu -
#16461 Jah, bár most így visszagondolva, nemtom hogy miért hittem azt: ))
lol -
#16460 Szerintem ha sokat repülsz megüresedik egy őrmesteri poszt! :) Akit egyszer elragad a repülés az nem fog a földre visszatérni. -
#16459 ne magyarázz mert nagyon gyorsan büntetőszázadban találod magad :))) -
#16458 Hát kinézi belőled az ember. :DDD -
#16457 ja hogy szerinted nem olvasom el csak linkelem a cikkeket :) -
#16456 Ezt meg ki mondta?
Csak azt hittem hogy te azt gondolod hogy F1ben akar... -
#16455 szerinted lehet egyszerre maximális koncentrációval versenyezni és beindítani 1 új csapatot? -
#16454 Nem az F1-ben akar csapatot alapítani.
Egyébként az a véleményem hogy ilyen fiatalon még egyszerűen hülyeség csapatot alapítani -
#16453 Räikkönen saját csapatot alapít
ha ez komoly akkor tovább csökkent annak az esélye hogy jövőre Vb-t nyerjen. -
#16452 bárcsak lenne Man Island is :DDDD
Motoron nálam mindent visz...talán Laguna Seca közelíti. -
#16451 Nem volt igazi ovál régebben sem. Még az 50-es években beleszámított a vb pontversenybe az Indianapolisban már klasszikussá vált 500-as futam, de mivel a F-1-es csapatok akkoriban egyszerűen el sem utaztak oda (már akkor is teljesen más technika szükségeltetett azon a pályán egy jó eredményhez, így nem érte meg átmenniük), szal nem mentek el, így érdektelenség miatt törölték a kiírásból.
Amúgy az ovál nem szar, sokkal izgalmasabb, látványosabb futamok vannak. Aki azt mondja, hogy szar, az még nem nézett végig egyet sem, ebben biztos vagyok. Oválon sokkal-sokkal több múlik a versenyzőn mint az f-1-ben, sokkal többet kell bevállalni, többet kell kockáztatni. Az előzés is elsőre borzasztó egyszerűnek tűnik, de gondoljatok bele, amikor 300 fölött egy elnyújtott kanyarban pl két autó közt kell elslisszanni úgy, hogy mondjuk 10-10 centi van a két oldalon...
Én azt mondom, hogy aki még nem nézett végig egy ovál futamot se, az kezdje rögtön Indianapolissal! 500 mérföld, tucatnyi elvérzett kocsi már az edzéseken, hisz csak a leggyorsabb 33 juthat be, stb...
Indianapolis = alap, úgy mint Le Mans 24h, Monaco F-1 -
#16450 az ovál pálya nem szar (inkább a kocsik), egy évben futamot símán elbírna. régebben mentek a forma1-esek is ovál pályán, igaz? -
szisziiii #16449 hali -
#16448 nembírnák a motorok,meg a versenyző a nagy sebességet,lásd kissumák is elszállt ahogy kicsit a gázra kellett lépnie. -
#16447 mert teljesen más a kocsik tervezése + az ovál pálya szar. -
#16446 Sztem meglehetősen unalmas lenne, mert itt az autók közötti különbség hatalmas, főleg ha ilyen egyenletesen kell járniuk, mint az oválpályán. -
#16445 Szerintem beiktathatnának mondjuk Indianapolis-ban egy ovál futamot is. Tényleg, miért nem vállalnak be ilyet? -
#16444 Sőt, Alonso és Raikönnen is ott kezdte. Szerintem is szükség ven egy ilyen kis csapatra is:-) -
#16443 Sajnos túl drága lett a F1 ahhoz, hogy 10 csapatot is összeszedjenek. Bernie erre rájött, de sajna a rossz úton indult el. -
#16442 "[03/11/04 - 09:50]
Toyota to switch to Bridgestone?
Or will Michelin run six of the nine teams?
Toyota under pressure to run Bridgestone's in '05
Yesterday’s announcement from Sauber that they will use Michelin tyres with immediate effect leaves Bridgestone with just three teams, Ferrari, Jordan and Minardi. Speculation last month linked both Toyota and Honda to Bridgestone for 2005 and following the announcement; it is more likely than ever that Toyota will switch to Bridgestone for 2005.
The Japanese tyre manufacturer is keen to have the Japanese owned F1 outfit running on their tyres next year. Formula One rules also dictate that any tyre manufacturer must be willing to supply up to 60 percent of the F1 field if required. Publicly Toyota have stated that they are ‘very pleased’ with Michelin and have no intention of switching supplier.
The Bridgestone-shod Ferrari team won 15 of the 18 races this year with Michelin picking up wins at Monaco, Spa Francorchamps and Interlagos. Toyota, disappointing by their own admission in 2004, may opt for Bridgestone in order to try to gain an advantage over their immediate mid-field rivals." -
#16441 Egyhén szólva izgalmasabbak,és nemcsak a több autó miatt,hanem azért kiegyenlítettem a mezőny,vagyis akik úgy ottvannak azok szinte mindig.
Nascarban 3 futammal a vége előtt,a 36-ből,még 4-en lehetnek bajnokok.
Vagyis reális esély van rá,de ha nagy malőr történik az élen álló 4-essel akár még kibővülhet.
Szükség lenne szerintem 30 autóra az F-1-ben.
Én aztmondanám induljatok,legyen előselejtező,és aztán go!
Ecclestonnak ez semmibenemkerülne,a scapatok bírják indulnak,ha nem nem.
Mint a Rallyban is,ha úgygondolják kiutaznak elindulnak ,ezt meglehetne csinálni itt is.
lehet egy olasz,nagydíjra nevezne 20 csapat,aztán aki benntmarad indulhatna. -
#16440 az előzések teszik versennyé az autóversenyt, az a sava-borsa, a forma1-ben az utóbbi években hiánycikk, a tengerentúli versenysorozatok ezért izgalmasabbak jelenleg, igaz, hogy ott sokkal több autó indul a futamokon. -
ShaiHulud #16439 mert mar ezis el van kurva, ahogy minden ebben a vilagban:) -
#16438 Számomra ez a legröhelyesebb, hogy egy futamon 20 autó köröz.... Szánalmas... a pályán 150 méterenként van egy autó így hogy lehet versenyezni??? miért nem csinálnak egy 30 fős versenyt vagy legalább 26-osat ahogy te is írtad. -
#16437 Én is meg szeretném védeni a minardit. A csapat már közel 20 éve bennt van az f1-ben, és hiába kiscsapat, kibirta azt a 20 évet, míg a többi kiscsapat mind becsődölt vagy eladták. Szüksége van rá a forma-1-nek, mert a leendő pilóták neveléséhez kitűnő a csapat. Arra jó, hogy felnevelje a tehetséges pilótákat -
#16436 Nem akarom különösebben védeni a Minardit, de szerintem minden egyes csapatra égető szüksége van a sportágnak, már csak azért is, hogy ne váljon még ennél is röhejesebbé a f-1.
A másik meg az, hogy ha egy csapat 20 évet le tudott húzni ebben az istenverte sorozatban, akkor ne fikázzuk már csak azért, mert a nagyok pofátlanul leszedik a szponzorokat a kisebbek elől, és ugye köztudott, hogy szegény ember meg vízzel főz...
Én azt mondom, hogy kell a Minardi és kellene mellé még vagy 5-6 másik csapat is, hogy ők is tudjanak versenyezni valakivel (egymással), a versenyek is látványosabbak lennének újra 26 autóval, + egy esetleges előkvalifikáció az edzésen a 26 közé még izgalmat is hozna és nem lehetne variálni, taktikázni, hogy "nekünk most jó az uccsó hely, legfeljebb rátankolhatunk..." Persze, nem lehetne jó, mert akkor be se kerülne az ember a futamra. Szal még több csapat is kéne, hogy nagyobb legyen a tét az edzéseken és látványosabbak legyenek a futamok. -
#16435 Egyet értek, sajnálatos módon a Minardi csak púp a hátára a forma1-nek. (
Zsófika meg a magyaroknak! :D) -
#16434 akkor hír tévedett ezek szerint. -
#16433 Amúgy a Toyota meg Bridgestonera vált! :)
-
#16432 Persze szponzori pénzekből főleg!!! -
#16431 #16416 -
#16430 A Sauber kihátrált a Ferrari mögül -
#16429 Hagyjuk már ezt a Toyota a leggazdagabbat! :) Ez amolyan saját tőke a 380 milla, amit a Toyota kezdésnél beleinvesztált a csapatba. Kezdésnél. Azóta a Palikék is ezt szajkózzák, holott idén a Ferrari 1.2 millárd dollárt költött a F1-es projectre. -
#16428 Vajon ki volt a tesztkirály 2004-ben? -
#16427 F1: Massa volt idén az előzések királya -
#16426 Mellesleg a Minardi olyan szinten le van maradva még a Jordanektől is, hogy...