Motorsportal | F1 Hírek | Hirado.hu/F1 | Boxutca fb | Wéber Gábor fb | Nagy Dani fb | F1 reddit | Motorsportstats | Formula Podcast-
"A versenybíróktól megrovást kapott Yuji Ide, a Super Aguri versenyzője. Ide az első körben, a Villeneuve-sikánban lökte meg hátulról a Midlandben ülő Christijan Alberst. A holland autója kivágódott, többször körbeforgott a levegőben, végül pedig fejjel lefelé landolt a kavicságyban. Albers szerencsére nem sérült meg. A verseny után mindkét pilótát megbeszélésre hívták, ahol a versenybírók a hollandot egyöntetűen ártatlannak találták, Idét viszont elmarasztalták. - "Azt hiszem, túl keményen indítottam, és amikor a második sikánból kifelé jövet megláttam az ideális íven haladó Alberst, már nem tudtam elkerülni az ütközést" - mondta a vétkes, akit figyelmeztettek, hogy még egy esetleges megrovásnak további következményei lehetnek. A japánnal a csapatvezetés sem elégedett. Ide gyenge imolai szereplése esetén kilátásba helyezték, hogy Sato új társa a szintén japán Satoshi Motoyama lesz."