• G_ArchAngel #51147
    Felipe Massa (2. hely): „Először is szeretném elmondani, hogy örülök, hogy a csapat egy ilyen eredményt ért el egy nehéz időszak után. Természetesen szerettem volna nyerni, de a verseny döntő szakaszában forgalomba kerültem. Tudtam, hogy akkor kellett volna Kimihez képest előnyt kiautóznom, hogy a boxkiállás után is előtte maradjak. A mai autónkkal zavaróak a légáramlatok, amikor egy bizonyos távolságon belül autózunk az előttünk lévőhöz képest, így még a lassabb autókat is nehéz megelőznünk, ha nem húzódnak le. Az autóm majdnem tökéletes volt és ha szabad volt előttem a pálya, akkor én voltam a leggyorsabb. Mindenesetre mindkét bajnokságban faragtunk a hátrányunkból és így kell folytatnunk, erre kell törekednünk Silverstone-ban is."

ez lehet a Ferrari nagy gyengéje: látszott eddig ig, hogy a McLarenekkel szélárnyékból is kilehet vágódni előzéshez, a Ferrarik viszont ilyenkor szenvednek...
    ezért lehetett, hogy Kimi-Massa vagy Massa-Kimi sorrendnél egyikük sem mert 1,5-2mp-nél közelebb menni a másikhoz...