58407
Játékmagyarítások fóruma

Magyarítás és magyarosítás különbsége
(https://hu.wikipedia.org/wiki/Magyarosítás)

Ebben a topikban NEM az M.I./Gépi segítéses fordításokkal foglalkozunk.
Ne reklámozd, ne szúrd be hírként, ne emlegesd, ne is kelts feszültséget ezzel a témával!
Köszönjük.

Magyaritasok.hu | HunosítókTeam | Lostprophet | PS Hack Fórum | Unreal Engine 4 Tutorial (Kena) by .:i2k:.
  • IMYke2.0.0.0
    A Max Payne 1-2, Quake 1-2-3, Unreal 1-2-UT-UT2003, NOLF 1-2-CJ stb. stb. Játékokhoz készülhetnek MOD-ok, s így magyarítások is. Ezek pedig egyáltalán nem illegálisak!
    De ezt már számtalanszor kitárgyaltuk, könyörgöm!
    Szóval, NeoMaN, ebben tényleg nincs igazad...

------------------------------------------
    .:i2k:.
  • hykao
    "Amúgy 1 progi magyarosítása sem legális, a jogtulaj beleegyezése nélkül" :ebben nincs igazad.

Az olyan programok esetén, mint pl. a Max Payne, v. a NOLF sorozat, a készítők alapból támogatják a MOD-osításokat, így engedély nélkül is teljesen legálisak.

Én ugyan nem tudtam kipróbálni a Max Payne magyarosítást, de tudtommal mod-ként készült.

Valamint a telepítőben a köszönetnyilvánításokból úgy tűnik, hogy felvették a kapcsolatot a Remedy-vel.
  • IMYke2.0.0.0
    Szia Kandurex!

Nos, a Baldur's Gate-kben én nem vettem részt.
    Mindazonáltal kijelenthetem: biztosra veheted, hogy lesz teljes BG2 magyarítás - ha nem is holnapra, de 2004-ben tuti!

• Kandurex
    Imyke2000.

Körbenéztem a jatek.magyarositas.hu -n. És finom anyagra bukkantam, nevezetesen Baldur's Gate II -re. Izibe rávetettem magam és próbáltam...aztán az 1 fejezet után már tiszta angol szöveggel szemeztem :( Tudom rengeteg meló (olvastam a readme-t:)) Szóval érdeklődök, hogy le lesz -e fordítva, rendesen? Sztem már az is nagy segítség lenne, ha csak a dialógusokkal foglalkoznátok. Mert az talán nem 7000000 karakter :). Szal, GG fiúk, a munka jónak tűnik, nagy gratula!
  • [Jakuza]
    Lenyegtelen, legtobb kiado vissza se ir.
    Hat nem az lenne a helyes, ha onzetlen munkat vegzel ?
  • NeoMaN
    Amúgy 1 progi magyarosítása sem legális, a jogtulaj beleegyezése nélkül.Kaptak rá engedélyt a fijúk?
    Egyként a lényeg: minnél több ember tudja használni, minnél olcsóbban.
    szvsz
  • [Jakuza]
    Ejj, ejj, ugyetlen voltal. :)
    Na mindegy ez tartalmazza, az 1.05ot esetleg, ha megtartottad valamelyik CD-den a RIP verziot.
  • NeoMaN
    Na végeztem. Faszé fáj neki, hogy megcsinyálod RIP-re is?
    Amúgy nekem a RIP volt meg megjelenéstől egészen 2 hónappal ezelöttig. Akkor újra kedvem volt vele nyomni, de sajna 1.5 paccs nélkül nem megy XP alatt. A paccsot viszonyt nem tudtam a RIP-re ráaplikálni, ezért be kellett szereznem 1 fullost.
  • [Jakuza]
    Nem feltetlenul.
    Latatlanba ne alkoss velemenyt, a tortentekrol.
    En csak azt kritizaltam, hogy aki azt terjeszti magarol, hogy o joindulatbol fordit azoknak, akik raszorulnak, az ne akarjon akkor senkit se kizarni a forditasa gyumolcsebol.
    A forditassal nincsen semmi bajom, sot ahogy Zagasht ismerem biztos kivalo munka. Csak aki joindulatbol fordit, az pl a RIP-et hasznalokat ne degradalja le , 60 Ft-osak es a krimoban a helyuk.
    Amugy meg egy kis raadas az aranyokrol a RIP verzioban az x_english.ras 30.45 MB ma a koli hubon nezve. 4db 210MBs x_english.ras (full CD) 2DB 30MBs (RIP verzio)
    Tehat meg a 95-5%-os arany is megdolt 60-40re.
  • NeoMaN
    Úristen mi volt itt...
    :))
    Most elkezdek visszaolvasni (3 nap lemaradásom van), de látatlanban Jakuzának van igaza...
  • [Jakuza]
    Jelents fel.
    Amugy hogy tudd, benne van az olvass.el fileben.
  • [Jakuza]
    Ja es persze nem irtam at benne a keszitok nevet, mert senki nem akar ekeskedni mas magyaritasaval a nevetseges elkepzelesevel ellentetben.
  • [Jakuza]
    Nem meg nem ert fel.
    33 MB.
    Belekerult a 1.05os NoCD crack es a dll fileok.
    Koszonet Zagashnak, minden 60 Ftos RIP kedvelo neveben. :))
  • IMYke2.0.0.0
    Kíváncsiságból néztem csak meg a linked...

• IMYke2.0.0.0
    Egyébként nekem crc-t jelez, azaz nincs a fájlnak vége...

• IMYke2.0.0.0
    Jakuza, hogy hogy csak 8 és fél MB? Tömörítettél rajta, kimaradt valami?

• [Jakuza]
    2003. nov. 14. 21:05 | Privát | Válasz | #7123

Ezer köszi! Remélem megérte a fáradságot, és tetszeni fog (amint szétcincáltad :)

Site Developer
    www.mohaa.hu - Medal of Honor Hungary

Válasz '[Jakuza]' üzenetére (#7110)

Gerinctelenezz csak.
    Csak az a baj, hogy te vagy a gerinctelken se erre itt a bizonyitek.
    Ja es hogy jol erezd magad veletlenul sok helyen terjesztve lesz a RIP verziotok a neten , s nem erdekel, hogy te mit irtal a licenc felteteleidben a telepitoben.
    JA es meg valamit leghangosabban az kiabal, akinek a haza eg.
    Ugy hogy kiabalj csak az IQ szintekrol, s a tobbi szemelyeskedesed is arra utal, hogy amid nincs azt mastol is irigyled.

Ja es egy kis link a RIP kedveloknek , akit ledegradaltal es 60 forintosnak neveztel.

Max Payne HUN 1.05 patched (Zagash) RIP verziohoz > Irany a korcsma
  • Zagash
    Jakuza, úgy látom, hogy te nem vagy az egyenes szavak embere, mintahogy nem vagy gerinces ember sem. Egy ilyen jellem, mint te miért nem keres inkább máshol elfoglaltságot? Ha rám hallgatsz, elhúzol messze innek egy fegyházba és felveteted magad smasszernek. Az a neked való munka.

És hogy miért írom ezt most?

Csak azért, mert kb. hatodszor próbálom visszaterelni ezt a veszekedést az eredeti medrébe, hogy végre kultúráltan lezárhassuk ezt a témát, de ez szerintem fel sem tűnt neked. Mellesleg semmiféle hivatkozás nincs a licencben arra nézve, hogy bármit is átszerkeszthetne bárki is, vagy szerinted ez ara utal, hogy engedélyeztem a telepítő átszerkesztését? :

<i>A szoftver egészének, vagy bármely részletének mindennemű szerkesztése, átdolgozása, megrövidítése mindenféle formában tiltott! A program, vagy összetevőinek engedély nélküli átszerkesztése, más neve alatt való terjesztése tisztességtelen, erkölcstelen dolognak tartattik...</i>

Rühellem már tényleg hogy ez a senkiházi, láthatólag szellemileg retardált egyén itt tacskózhat és mindezt úgy, hogy még ő akarja feltörni mások szoftverét. -- És mindennek a tetejében pedig hazugságokat állít/terjeszt (pl. fenti példa, spam, stb...) Semmi kézzel fogható mondanivaló, csak az üres kötözködés. Semmi extra, semmi színvonal: Íme Jakuza barátunk! Brávó--

Mintahogy válasz sincs a kérdésemre...

Nem tudom, hogy Jakuza erős jellem-e, de ebből a hazudozósdiból, meg az üres, semmitmondó, ám vagdalózó hozzászólásaiból kifolyólag sztem nincs nagyon elengedve sem IQ-ból, sem pedig élettapasztalatból. Ha jobban meggondolom, így visszaolvasva a mai üres üzenettermését, szerintem ha egyel kevesebb IQ-ja lenne, növény lenne... ez szinte bizonyos.

A kérdésekre válaszolj, Jakuza úr! Vagy mondj valami olyat, aminek van valami tartalma, mert nem hiszem el, hogy csak ennyire futotta tőled ...

Rendben? Meg tudod oldani, hogy befejezed ezt, amit művelsz? ha igen, folytassuk úgy, hogy hagyatkozzunk a tárgyra, méghozzá kultúr, felnőtt(!) emberekhez méltóan (tudod: sárdobálás ohne--):

1., Hol, melyik résznél írtam én azt a licenc feltételekben, hogy kérdezés nélkül bárki átalakíthajta/feltörheti kényére-kedvére a telepítőnket?
    2., Ha egyszer visszautasítom az ajánlatodat, miért nem lehet azt a döntést elfogadni, mint mormálisan?
    3., Ha egyszer visszautasítom az ajánlatodat, miért kell feltöréssel fenyegetőzni?
    4., Miért nem becsülöd, miért nem tartod tiszteletben legalább a honfitársaid munkáját? (feltételezem, hogy magyar vagy)

Tessék. Legyünk hát tárgyilagosak. Várom kultúrált válaszaidat (és esetleges kérdéseidet - ebben a sorrendben) hason formában, pontokba szedve.

Lássuk, mennyire tartod magad úriembernek. Mennyire vagy kultúrlény.
  • [Jakuza]
    Tevedsz ismet baratom. Te magad adtal engedelyt a telepito szetszedesere.
    S mivel a szoveli szerzodes is szerzodesnek szamit, hiaba visszakozol, mar keso.
    Es nem ajanlottam semmifele telepitot nektek kooperaciora, kikerem magamnak a hazugsagot.
    A SPAMmal kapcsoltaban meg nem kell a tereles.
    Es engem te tacsko ne fenyegess mert olyan arba kerulsz , ami nagyon messzire fog elsodorni.
  • Zagash
    ok, belátom, ezt mnár mérgemben írtam, és látom ez alapot adott neked a megfogásomra... Kapaszkodj csak, Jakuza, kapaszkodj valamibe, mert elsodorlak... Bármibe, ha kell, akkor az ilyen igen gyenge cérnaszálakba akár, mit amibe az imént... pfff...

Imyke: A kooperáció egy kiváló dolog, ha egyik fél számára sem jelent kellemetlenséget. A lenti esetben visszautasítottam Jakuza rip ajánlatát, mert a honosításunk nem felelt meg a rip verziók által támasztott zsoftveres követelményeknek. Csakis ezért, és semmi más okból.

megtanultam már, hogy a rip-pel csak a gondok vannak, így ha ez a verzió kikerül rip-re, az 99%, hogy azt fogja eredményezni, hogy a JÁTÉKOS minket szid majd, mert valami nem működik megfelelően a cuccal. Ez esetenként és vérmérséklettől függően akár addig is elfajulhat, hogy fogja magát a feldühödött júzer és feliratja az email-címünket a legvagányabb spam-listákra, mintegy bosszúból. Hidd el, nem lenne egyedi eset. Több ízben történt már ilyen. És ez az a SPAM, amit jakuza félreértett, persze szándékosan...

Egy szó, mint száz:

A Jakuza felkért minket egy kooperációra (ő adja a rip telepítőt, mi meg az anyagot bele, de mi (én) ezt elutasítottuk.

Ezt a döntést lehet nem szeretni, vagy ócsárolni, de értelmes ember módjára (Jakuza!) mindenképpen !el kell fogadni! Jelen esetünkben nem így történt, hanem a Jakuza úr kijelentette, hogy nos, akkor feltöri a mi saját készítésű szoftverünket.

Nos, Imyke szavaival élve: Nálam is csak egyszer lehet elrúgni a pöttyöst... És ez most megtörtént. Vagy nem, Jakuza? Jó lenne pontosítani...
  • [Jakuza]
    Latom ertelmes volt.

"az az 5%, akinek nincs meg, az menjen le a sarki krimóba és vegye meg 60 Ft-ért. Vagy töltse le, az "ingyen" van."

Ez vall az ertelmes emberre igen.
  • IMYke2.0.0.0
    Hogy érthető legyen az utolsó mondatom: aki egyszer felhasználja az anyagaimat tudtom nélkül, az khm...

Ellenben nagyon tisztelem azokat, akik szólnak, és felkérnek, hogy engedjek anyagot át... így tett megvadulthangya is, aki annak idején az F1 2002 fordításához az én munkámat (F1 2000) használta referenciaként. Szólt DC-n, én örültem, ő örült, mert kiderült, kölcsönösen tiszteljük egymás munkáját s az is, hogy remekül felhasználtuk egymás fordítását...
    Ő az én F1 2000-esemet, én pedig kijavítottam az ő F1 2002-esét, s néhány vonatkozásában (főképp műszaki) pedig felhasználtam az F1 Challenge 99-02 -höz.

Kooperáció magas fokon!

Na, de mára ennyi ebből...

• IMYke2.0.0.0
    Nyugi, nem fogok semmilyen hozzászólást törölni... mert már nem tudok hihi

Egyébként pedig: MINDENKINEK NYUGI.

A "regszámos" telepítőim köszönik szépen, jól vannak. néhányan ugyan elnézik a számokat, de senki sem rinyált értük. Akik kérdeznek, mindig megkapják levelükre a választ, és benne az indoklást - s mivel mindenki kultúrált, eddig (és remélem soha) nem kaptam leb***ó e-mailt értük. Bíznak bennem, ahogy én is bennük.
    Szerintem bevált.
    Nálam csak egyszer lehet elrúgni a pöttyöst...
  • Zagash

Jakuza: Én az imént #7199-ben intelligens ember módjára, normális hangnemben megkértem egy másik intelligensnek tartott embert, hogy ne használja fel munkánkat az engedélyünk nélkül.

Ebből mit nem sikerült leszűrni?

Ráadásul ez egy magától értetődő dolog (volt ezidáig).
  • [Jakuza]
    JUJ.
    Te aztan tudod mirol beszelsz.
    Pont forditva van joember.
    Meg aztan ertelmezni tudjad mar a mondanivalomat. NEM MOSTANROL VAN SZO, hanem 2 evvel ezelottrol.

"nem készült és soha nem is fog készülni "hivatalos", vagy ha úgy jobban tetszik: általunk jóváhagyott RIP verzió."

Tajekoztatasul, elkeszult a "nem hivatalos MP RIP verzio mert lmintha lattam volna a neten", majd belinkelem nehany helyen az oromodre, hogy idezem toled : az az 5%, akinek nincs meg, az menjen le a sarki krimóba és vegye meg 60 Ft-ért. Vagy töltse le, az "ingyen" van."

Majd sarki krimo neven linkelem be nekik.
    AZ Imike fele reg szamos munkakat , meg hagyd ki ebbol, mert kb 0 koze van az egeszhez.
    Legkozelebb majd nem degradalod le az usereket a spammal, az ertelmukrol, a hozzaertesukrol, es a zt a nehany embert akinek RIPje van nem kuldod el a sarki krimoba.

• HJ
    Alcatelgod:
    megnéztem a Vietcong és a TIR magyarításodat:
    épp csak a szövegbe pillantottam bele - hmmm... nem ártott volna neki még egy alapos átnézés. Ugyanis jelenleg nagyon sok helyesírási ill. elírási hibát tartalmaz. Főleg a Vietcong - sajnos. A Total Immersionban nem olyan sok a hiba, de ezeket még ki kéne javítani Pl.: Bealitasok, Sebbeseg, Jobrakormanyoz, Visszaalitas, vltas stb,stb
    Jó lenne a TIR telepítőjében is kijavítani az elején a "Modosisd" szót Módosítsd-ra.
  • Zagash
    Nem kéne törölni a hozzászólásaimat.
  • Zagash
    Ok, tehát ennyi volt.

Na jó, mivel úgy veszem észre, hogy kijöttetek a formából, ezért lezárom ezt a témát. :) A lényeget azért kiragadnám:

Jakuza:
    Mivel a Max Pax Payne honosítás rippelt verziók alatt valószínűleg nem működne megfelelően, ezért nem egyezhetem bele, hogy bárki újracsomagolja a rip-eseknek a mi honosításunkat. Az Ice Box Studio Max Payne honosításából (mintahogy az eddigiekből sem) nem készült és soha nem is fog készülni "hivatalos", vagy ha úgy jobban tetszik: általunk jóváhagyott RIP verzió.

Megköszönném, ha figyelembe vennéd kérésünket és felhagynál a Max Payne honosításunk (ebbe a telepítő is bele tartozik) feltörésével, vagy bárminemű módosításával. Köszönöm. Biztos vagyok benne, hogy mindenki a legjobb tudása szerint készíti ek a honosításait és hozzá a telepítőket is. És hát kinek lenne ínyére az, ha visszautasít egy rip-verziós ajánlatot és erre a másik feltörésekkel fenyegetőzne?

Mindenkinek, akit érint:
    Tanuljuk már meg végre egyszer, s mindenkorra tisztelni, becsülni a másik munkáját, még ha nem is tetszik a megoldásuk, akkor is. (Nekem sem jön be az Imyke-féle regszámos-telepítő, mégsem fenyegetem azzal, hogy alakítsa át, vagy feltöröm őket.)

Köszönöm Jakuza, ha megértetted, hogy miért nem működik a Max Payne IBS-féle honosítása a RIP változat alatt, és miért nem adhatom áldásom egy rip verzióra. Remélem sikerült rávilágítanom arra is, hogy nem kéne más anyagait felhasználni/úrjacsomagolni, vagy egyáltalán hozzá érni. Nekem ilyen meg sem fordulna a fejemben. Elvégre minden honosítás (mintahogy a telepítőik is) saját tulajdon. A fejlesztő saját tulajdona és nekem nincs semmi, de semmi jogom belepiszkálni. Főleg, ha ingyenes. Ha nem tetszik, egyszerűen nem használom, és kész. Minket nagy örömmel tölt el, hogy készíthetünk játékhonosításokat, és cserébe csak annyit kívánunk a felhasználótól, hogy ne szerkessze át/használja fel/alakítsa át a honosításunk egyetlen részét sem, és ebbe beletartozik a telepítő is. Szerintem ez nem olyan nagy kérés.

Köszönöm, Jakuza, ha megértettél, és tiszteletben tartod más, köztük a mi munkáinkat is, és többet nem gondolkodsz más honosításának a feltörésén, mert ez nem túl szép dolog. Sőt, úgy is mondhatnám, hogy egyenesen csúnya. :)

Mindenkinek további veszekedésmentes hétvégét (már ami maradt belőle).

Bye.
  • Zagash
    Nos, ha már egyéb értelmes hozzászólást nem tudtok kicsikarni magatokból, lenne jobb dolgom is. Ha megbocsátotok, kedves Jakuza és Imyke...
  • Zagash
    Nem, az az 5%, akinek nincs meg, az menjen le a sarki krimóba és vegye meg 60 Ft-ért. Vagy töltse le, az "ingyen" van.

Megéri, sokkal nagyobb a játékélmény hangokkal... :))
    És van hozzá magyar lokalizáció is...
  • Zagash
    Tanácsokat nem kérek, köszi. Főleg olyanokat nem, amiről azt sem tudod, hogy értelmes dolgot beszélsz-e, vagy sem. A jpeg fájlok mérete valóban feljebb van az eredetieknél (+10-15%), de még így is csúnya némelyik.

És érdekes mód, nekem csak pár hónapja van szélessávú netem mégis a max payne a megjelenését követő 3. héten már meg volt full-CD-ben, mindez vidéken, egy elhagyatott kis faluban. Szóval az általad említett nagy hozzáférhetetlenségről meg ennyit.
  • SLICK
    mennyinél jár a WC3-FT magyarosítás?
  • [Jakuza]
    Tevedsz a regi jatekoknal es a modemes eleresnel, bizony nem csak 95-5% volt a kulonbseg.
    Ez regen amikor a Max Payne megjelent volt kb 60-40%.
    Csak azert nincsenek mar RIPek, mert a legtobb jatek 2 CDn jon ki es mivel a Warez irott torvenyei szerint nem lehet a RIP tomoritve nagyobb 200 MBytenal nem lehet csak Nuked RIPet csinalni.
    Csak felvilagositeskent mondom.
  • [Jakuza]
    OOO milyen sok magyaritasotok is volt eddig ?
    Mohaa es SOF ?
    Gondolom azert, mert egy szimpla AVI TAG editorban tobb magyar szoveg van, mint ebben a kettoben egyuttveve.
    Meg az lehet , hogy mostanaban konnyen hozzajut az ember a warezhez szelessavon, de mikori is a Max Payne ?
    2001. 7. havi ?
    Amikor meg alig volt valakinek szelessavja otthon ?
    A példakép, meg menőzés/istenítés-el kapcsolatban pedig igenis nem kis alapja van. Te adtad itt az artatlant, amikor Imikerol lehuztad a bort, hogy milyen egy genny alak, hogy eddig azt hajtogatta, hogy o nem joszantabol fordit, amikor egyszer amikor szar paszban volt es elujsagolta, idezem : "megfordult a fejemben a gondolat, hogy penzt kerek erte", te voltal az elso aki belerugott, hogy milyen ketszinu, mert egyaltalaban gondolni mert ilyenre.
    Szal ne add itt az artalant tanuk vannak ra , mert itt tortent a forumon.

A masik fele tanacskent a forditassal kapcsolatban.
    Szep es jo dolog, hogy a jpg image-ket csak 8-13%os tomoritessel tettetek be a data konyvtarakba, de felesleges.
    Az eredeti kepek is tobb mint 20% folottiek.
    Csak viszonyitasi alapkent, kepenkent megsporolhattok 60-80 kbyteot , ami nem csekely meret a kozel 250 filenel raadasul minosegben se lesz nagy a kulonbseg.
  • IMYke2.0.0.0
    És ha 5%???
    Aki nem tudja beszerezni az dögöljön meg?
    Zagash ÉBREDJ!
    Ha nem tudnám, hogy magyar vagy, akkor Király Lindával mérnélek... "há' magyarok vagyunk, nem?"
    Ne akarj többet a magyar valóságnál!

• Zagash
    "ne felejtsd ki azokat se, akik nem Cd-számra gyűjtik a Játékokat, akik csak a RIP-eket gyűjtik, vagy akiknek csak másoktól kölcsönkért, és gépre feltelepített változatuk van... egy szóval: a többségre!"

Ezt most te komolyan gondolod, Imyke? Tuti nem. Vagy lehet, hogy tényleg? Szóval szerinted Magyarországon többségben vannak azok a játékosok, akiknek felmásolt, rip (ripped/rippelt/kirippelt, csak hogy értsd) verziós gammák tulajdonosa, mint akiknek ott gyűlnek a polcon a teljes cd-s játéklemezek? Szerintem ez az arány min 95:5 a teljes lemezesek javára, de inkább több.

Egy réteg... ez jó... :)
  • Zagash
    Én nem értem meg? Te miről beszélsz?

Igen, a magyar játékosok 90 %-a kalózmásolatokkal játszik, és csak 10 %-uk veszi meg boltban. Mi nekik fejlesztünk. Mind a kettőnek.

Az átalad említett rip-eket használó csoport a fent említett 90%-nak csak egy minimális töredéke, mindenki a full-cd-s játékokat szerzi be ha egy mód van rá. És egy warez full-cd-s játékot ma már nem túl nehéz beszerezni.

Ezt a "példakép, meg menőzés/istenítés" témát tényleg abba kéne hagynod, mert tök jól mutat az üzeneteidben, meg minden, csak éppen nem több, mint helykitöltő... sok alapja nincs. Eddig nem akartam szólni, de most már unom.

Szal: Értsd meg: Aki akarja nyomni a Max Payne-t magyar nyelven, annak le kell töltenie a warez Full cd-s játékot a netről, vagy be kell szereznie máshonnan.

Mi ennek megfelelően fejlesztettük ezt a projektet és azért nem engedhetem meg ezt a rip verziót, mert lehetséges, hogy nem működik tökéletesen rip (ripped) verziók alatt. Légyszíves, ezt tartsd tiszteletben. Tiszteletben tartani mások munkáját. Ez szerintem nem magy kérés. Köszönöm ha megérted.

Apropó, ezt már csak érdeklődésszinten. Az eddigi honosításainkat miért nem kritizáltad meg? Merthogy mindegyiket csak ugyanezen az elv alapján lehetett feltelepíteni. Most ez nem kötözködés, hanem tényleg érdekelne.
  • IMYke2.0.0.0

• Bandew
    Hát, akkor nincs más megoldás. Fel kell törni a rendszterüket.
  • [Jakuza]
    En nem harcolok.
    Mar eldontottem mit csinalok.