Sekiro: Shadows Die Twice
Jelentkezz be a hozzászóláshoz.
De épp ez az, hogy ez már nem Dark Souls. Fejlesztők elmondták még megjelenés előtt, hogy most valami mást akarnak csinálni. Ez most nem egy fantasy RPG, hanem szimpla akció játék.
ASUS Prime Z370-P | i5-8400 2.80GHz | CORSAIR 16GB Vengeance LPX | ASUS Dual GeForce GTX 1060 (6GB) | WD 1TB Caviar Blue | FSP Aurum S Gold 500W | CORSAIR Carbide Series 200R
Tipikus: Tanuld be és piece of cake. Szerencsére ez elég gyorsan betanulható volt. Az olyanoktól félek nagyon, amiket nem lehet majd blokkolni, vagy nagy erővel nekivág a falnak gondolom lesz olyan is dögivel.
Ne keverd össze a személyiségemet a viselkedésemmel. A személyiségem én vagyok. A viselkedésem meg attól függ, hogy te ki vagy.
1. Vitality és Posture
2. Prosthetic
3. Skillek
Mittomén'miez.
Ne keverd össze a személyiségemet a viselkedésemmel. A személyiségem én vagyok. A viselkedésem meg attól függ, hogy te ki vagy.
Én nem bánom, hogy a From kicsit elkanyarodott a szokásos úttól. Persze azért a Bloodborne bármikor jöhetne PC-re, vagy akár egy folytatás, örömmel látnám.
"Utána mintha jajszó szállna. Félig mély csönd, és félig lárma"
Szerintem kimondottan jó lett, csak nyilván nem szabad tőle újabb Soulsborne dolgot várni, mert nem az. Részemről nem bánom, hogy a From egy kicsit kimozdult a konfortzónájából. A harcrendszere is tök szórakoztató, csak tényleg az a fontos, hogy nem szabad tőle az előző címekhez mérhető komplexitást várni. Ha valaki mindenáron egy DaS utódot vár a Sekirótól, akkor sajnos nem ez a droid az, amit keres.
"Utána mintha jajszó szállna. Félig mély csönd, és félig lárma"
Ettől sajna még hiányzik a milliónyi felszedhető, fejleszthető fegyó, a spec páncélok, gyűrűk, a varázslásról nem is beszélve. Irgalmatlanul le van ez butítva.
A 2. körrel volt gondom, ott pont akkor nyomja a pillangóit, amikor rés lenne a pajzsán, azt szépen benyaltam :-D
Utoljára szerkesztette: Kandurex, 2020.03.30. 09:27:13
– – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – > ¯\_(ツ)_/¯
Az egész game industry szégyene, hogy a DeS-ért vagy legalább a DaS elsö részéért nam kapták meg ezt a dijat.
Ugyanis a DeS egy új müfajt teremtett amiben ugyan kevés újdonság volt de ugy gyúrtak össze föleg rogue játék elemeket amit elöttük még senki viszont azóta sokan mások és igy megszületett a souls-like stilus.
In my restless dreams, I see that town... Silent Hill.
Utoljára szerkesztette: caps lock, 2020.03.30. 09:25:01
Amúgy két végigjátszásom volt és a tapasztalatom az hogy nem érdemes törődni az alap ellenfelekkel, xp meg pénz jár a leülésükért, de teljesen felesleges ezzel vesződni mert fejlődni csak a bossok után lehet. Az egész játék tulajdonképen egy boss run, csak fuss végig a pályán a következőig és ne törődj semmivel ami az utadba kerül. Ez az egyetlen negatívum számomra, nincs tétje leállni harcolgatni, lopakodni, felfedezni az eldugott sarkokat, stb, minden csak opcionális. Sőt, még fejlődni sem kell, mert a cél nem a minél nagyobb sebzés és életerő, hanem a posture csík feltöltése hogy be tudd vinni a halálos szúrást, ez pedig teljesen alap szintű karakterrel is megcsinálható.
Utoljára szerkesztette: caps lock, 2020.03.29. 23:53:36
Utoljára szerkesztette: Kandurex, 2020.03.29. 23:04:36
Vénasszonyra ránéztem. Első kör laza, 2. körben feléig levertem, kifogytam. Pedig rém egyszerűnek tűnik, kb. minden támadását lehet blokkolni, a kanji elől meg dodgeolok, de gondolom ott kéne countert tolni... na de a 2. körben benyaltam tök láma húzásokat, elizgultam. Majd holnap leverem.
Nem is tudom mik voltak már... vérnyúl szemű ogre, részeges anti-Norbi update, bikacsök, pár noname miniboss samurai, meg a lovas szerencsétlen aki a falat támadta 70%-ban. Egyik se volt említésre se méltó.
Nyilván később bedurvul, de eddig ez egy nagy QTE cunami, csak nem villan, hogy "PRESS LB". Na de lassítsuk be... vársz, mint Zatoichi... emeli a mob a kardot, suhint, vársz, éppen betalálna, press LB, majd press RB, találat. Mikiri ugyan ez... ott még piros QTE jel is van :-D A nagy dögök meg olyan lassúak, hogy simán elfut + megcsap, elfut, repeat működik. Mondjuk pont ettől tartok, hogy később a QTE őrület elhatalmasodik és ha nem nyomom időben, amire a költő gondolt, akkor jól elpcsáznak.
Eddig ez nekem csalódás. Értem, hogy ez kihívásnak számít, de ennyi idő alatt a Nioh-ban már kialakult az addikció, alig vártam, hogy toljam. Itt kb. 7-8 órányi játék után semmit nem érzek. Mintha nem is From játék lenne, hanem valami futottak még szamurájos próbálkozás. Pl. a drop-in PvP eléggé hiányzik belőle... most nem az idióta invaderekre gondolok, hanem pl. a coop témára, az ÜZENETEKRE a földön, a helyekre ahol néha 1-1 NPC kéri, hogy védd a helyet és kapsz cuccokat, ha levered a játékosokat. Ez a játék több fronton durván le van butítva.
A tyúkól irtást, meg a szamurájkarddal történő halászatot még egyelőre próbálom feldolgozni... kevés sikerrel.
Utoljára szerkesztette: Tinman, 2020.03.29. 22:52:05
Amit eddig láttam belőle (vénasszonnyal hentergésnél vagyok), az alapján ez messze nem érdemelt ilyen címet. Kicsit csúnyácska (4k maxon), sok óra után még mindig u.a. az unalmas táj + rakat önismétlő enemy, ha kés a vajon deflect/counter-rel megyek előre, akkor se élvezem benne úgy a harcot, mint ööö... mint kb. bármiben ami ilyen stílusú cucc. Van valamennyi sikerélmény, de ez az n+1. szamurájt levágom, a neveiket baz már akkor nem tudom, mikor a fűbe harapnak. Teljesen jellegtelen, a shortcutok nyitásának meg eddig vajmi kevés értelmét láttam. Ja és a levernek, elveszik a lé + xp és nem visszaszerezhető egy second chance-el is jó nagy baromság. Helyette lehet idolt nyomogatni. Lol.
Miyazaki: "Akkor én elképzelem, hogy mit csinálj... tanuld be, csináld szögre úgy, nyertél. Ha nem csinálod pont úgy, akkor sebződsz, de akkor is nyerhetsz."

Még nem volt olyan év amiben vitán felül állt volna az úgynevezett Év játéka, mert nincs két egyforma ember és ízlés, olyan nincs hogy valami mindenkinek tetsszen. Jövőre meg jön a Cyberpunk, mégsem lehetünk biztosak benne hogy tarolni fog, mert a belső nézet sokak számára csalódást jelent (az FPS shooternél nincs klisésebb műfaj) emiatt megint csak egy réteget fog megszólítani nem a szélesebb játékos közösséget.
Utoljára szerkesztette: caps lock, 2019.12.16. 14:47:41
Ryzen 1600AF+32GB DDR4+RTX2060 / Xbox 360 / PS3 / XBox One /Xbox One X / PS4 / PS4 Pro / Xbox SS / Xbox SX / PS5 "Kicsi a patkány, de erös!" :D "Ingyen sor, nem sor!" :D Twitch: darkSectorHT
Olyannyira, hogy bossokból is kettő ugrik be: a fejetlen majom és az endboss, pedig kiplatináztam a játékot.
Bloodborne bossait oda-vissza sorolom még 5 év után is.
Utoljára szerkesztette: Ulthanito, 2019.12.16. 13:35:57
PS5 II PSVR
Viszont multiplatform szinten nagyon sok jó játék volt, örülhettek a PC-sek: Metro Exodus, DMC5, RE2, Sekiro, Control, A Plague Tale: Innocence, Code Vein, Outer Wilds, Gears 5, Borderlands 3, plusz a Quantic Dream játékait is kiadták.
Mind jó volt a maga nemében, de számomra a Sekiro győzött. A japán settinget nagyon szeretem, a harcrendszer, a látvány, optimalizáltság, a történet, újrajátszhatóság, valahogy minden klappolt benne.
Most 4x-re elkezdtem és semmilyen challange, Geni kapta, meg a bádogember, azaz Robertooooo elsőre halt de csúnyán.
Utoljára szerkesztette: darkSectorxxx, 2019.10.04. 08:47:07
Ryzen 1600AF+32GB DDR4+RTX2060 / Xbox 360 / PS3 / XBox One /Xbox One X / PS4 / PS4 Pro / Xbox SS / Xbox SX / PS5 "Kicsi a patkány, de erös!" :D "Ingyen sor, nem sor!" :D Twitch: darkSectorHT
Genichiro nekem 15 volt kb
Utoljára szerkesztette: darkSectorxxx, 2019.10.04. 07:57:58
PS5 II PSVR
Tényleg, te végigtoltad az értelmetlen csellendzscunamid bármelyikét is? 😊
PS5 II PSVR
Nagyon ne örülj, mert fogsz még találkozni vele. 😊
PS5 II PSVR